Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. Διεξάγεται ψηφιακά το 10ο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Με αθρόα συμμετοχή συνέδρων και πλήθος σημαντικών ομιλητών, εκπροσώπων υπηρεσιών και φορέων της δημόσιας διοίκησης, πανεπιστημιακών και στελεχών εταιρειών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, άρχισε τις εργασίες του το 10ο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Διεξάγεται ψηφιακά σήμερα, αύριο και μεθαύριο 12 Νοεμβρίου με κύριο θεματικό άξονα: «Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δημοσίου Τομέα εν μέσω COVID-19».

Το ετήσιο συνέδριο e-Government Forum βρίσκεται στη δέκατη διοργάνωσή του. Είναι το μοναδικό συνέδριο στην Ελλάδα, το οποίο συστηματικά καταγράφει, αναλύει και παρουσιάζει τις θεσμικές και τεχνολογικές εξελίξεις σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο ψηφιακό χώρο για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την εξυπηρέτηση των πολιτών, που είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Το συνέδριο διεξάγεται μεταξύ άλλων και υπό την αιγίδα της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε.

Την πρώτη μέρα του συνεδρίου ο γενικός Διευθυντής Έργων της ΚτΠ Α.Ε, Δημήτρης Γιάντσης, «ξανασύστησε» την Κοινωνία της Πληροφορίας στους συνέδρους με τον νέο, ενισχυμένο ρόλο της.

Συγκεκριμένα τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Κοινωνία της Πληροφορίας αποτελεί πλέον τον βασικό εκτελεστικό βραχίονα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην υλοποίηση των δράσεων της Ψηφιακής Στρατηγικής.

Αποτελεί με άλλα λόγια το Project Office του υπουργείου. Για να πετύχει την ψηφιακή αναμόρφωση των υφιστάμενων διοικητικών δομών η Κοινωνία της Πληροφορίας έπρεπε να αλλάξει ριζικά και με ταχύτητα.

Τον τελευταίο χρόνο με στοχευμένες αλλαγές στο θεσμικό και λειτουργικό πλαίσιο της εταιρείας, κατάφερε και έχει προχωρήσει ήδη, στην υιοθέτηση ενός ευέλικτου επιχειρησιακού μοντέλου, το οποίο ενσωματώνει βέλτιστες πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης και διασφαλίζει την επιχειρησιακή ετοιμότητα της εταιρείας για την υποστήριξη της υλοποίησης της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της νέας προγραμματικής περιόδου (2021 - 2027) καθώς και του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο είναι προ των πυλών.

Η εταιρεία ήδη διαχειρίζεται περισσότερα από 90 έργα ΤΠΕ συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,3 δισ. ευρώ, μέσα από σχεδόν 40 Προγραμματικές Συμφωνίες, με περίπου όλα τα υπουργεία, καθώς και ΝΠΔΔ, Ανεξάρτητες Αρχές και ΝΠΙΔ».

Από την πλευρά της η διευθύντρια διαχείρισης έργων της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε, Σοφία Πλούμπη, τόνισε τον σημαντικό ρόλο της ΚτΠ Α.Ε στον μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης με την υλοποίηση μεγάλου αριθμού έργων που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ψηφιακής ωριμότητας και τα οποία αφορούν:

  1. Στη διασύνδεση & διαλειτουργικότητα συστημάτων,την ολοκληρωμένη παροχή ψηφιακών υπηρεσιών και την πολιτο-κεντρική προσέγγιση
  2. Την ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργίας & ικανότητας της Δημόσιας Διοίκησης (ΔΔ), την εξοικονόμηση πόρων και την αποτελεσματική & αποδοτική Δημόσια Διοίκηση
  3. Την απλούστευση διαδικασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας & τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων με τη δημόσια διοίκηση

Ο διευθυντής υποστήριξης υποδομών της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε, δρ. Χάρης Στελλάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο λειτουργικό οργανόγραμμα της εταιρείας και στα έργα τηλεπικοινωνιακών και πληροφοριακών υποδομών του δημοσίου τομέα, ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ, Rural Broadband, MAN και G Cloud Next Generation.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!