Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΦΠΑ

Την απαλλαγή των ναυπηγικών εργασιών από το ΦΠΑ στα κατασκευαζόμενα νέα πλοία ζητεί ο πρόεδρος του ΒΕΠ

Την απαλλαγή των ναυπηγικών εργασιών από το ΦΠΑ στα κατασκευαζόμενα νέα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που δραστηριοποιούνται σε πορθμεία ή άλλες διαδρομές, όπως ισχύει και στις οικοδομικές κατασκευές, ζητεί ο πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος.

Το σχετικό θέμα έθεσε ο πρόεδρος του ΒΕΠ στον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι θα το θέσει στον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο, ώστε να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΒΕΠ η απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ θα λειτουργήσει ως αναπτυξιακό μέτρο, το οποίο θα ωθήσει τους πλοιοκτήτες που δρομολογούν πλοία σε πλόες μεταξύ πορθμείων των οποίων η απόσταση από τις ακτές είναι κάτω των 16 ν.μ. να προχωρήσουν σε ναυπηγήσεις νέων πλοίων ή ακόμα και σε εργασίες ναυπηγοεπισκευής, στηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Στο μεταξύ με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 27 Μαΐου 2020, καθορίζεται νέα διαδικασία για την απαλλαγή ΦΠΑ από σγαθά πρώτων και βοηθητικών υλών από τον πλοιοκτήτη εφοπλιστή εκμεταλλευτή για την εκτέλεση εργασιών σε ναυπηγικές επιχειρήσεις που λειτουργούν ως ελεύθερα τελωνειακά συγκροτήματα. Με τη σχετική διαδικασία διευκολύνεται η άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κλάδο ναυπήγησης και επισκευής πλοίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!