Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Κανένας συνάδελφος να μην νιώσει μόνος

Το νέο πακέτο μέτρων για επιχειρήσεις και εργαζομένους, άφησε για πολλοστή χωρίς καμία πρόνοια και μέριμνα τον κλάδο των συναδέλφων Λογιστών-Φοροτεχνικών. 

Είναι πλέον σαφές ότι υπάρχει κίνδυνος για την υγεία και ασφάλεια των συναδέλφων την στιγμή που και οι υποχρεώσεις που καλούνται να φέρουν εις πέρας παραμένουν ακέραιες, μιας και δεν δόθηκε καμία παράταση στις υποβολές των σχετικών δηλώσεων (ΦΠΑ, ΜΥΦ, ΑΠΔ, Βεβαιώσεις Αποδοχών) αλλά και επιπλέον προστέθηκε φόρτος εργασίας για να γίνουν πράξη τα μέτρα που προκηρύχθηκαν, των οποίων η εφαρμογή θα περάσει αναγκαστικά μέσα από τα λογιστικά γραφεία.

Στον αντίποδα αυτών δεν προβλέφθηκε κανένα μέτρο ανακούφισης ή ενίσχυσης των συναδέλφων και δεν εντάχθηκαν στο πακέτο στήριξης των 800 ευρώ, αφού λογίζονται στις επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές, την στιγμή που μεγάλο μέρος των πελατών τους κλείνει. 

Η λογική της συνεχόμενης ενδοτικότητας από τις πλειοψηφούσες δυνάμεις του Ο.Ε.Ε. και η απαξίωση του επαγγέλματος του Λογιστή-Φοροτέχνη στα μάτια των Υπουργείου Οικονομικών και Α.Α.Δ.Ε. παρά τον ενδιάμεσο κρίκο στην αλυσίδα κράτους-πολίτη που διαδραματίζουν, φέρνουν σε
δυσχερή θέση για άλλη μια φορά τον κλάδο. 

Σε μια πρωτόγνωρη περίοδο για την χώρα οι συνάδελφοι απ’ την πρώτη στιγμή, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της κοινωνικής ευθύνης παρέμειναν ανοιχτοί στην διάθεση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε μια αγορά που καταρρέει με κίνδυνο την ίδια τους την ασφάλεια.

Δεν μπορούν όμως να επωμίζονται το προσωπικό κόστους της υγείας τους, το κόστος λειτουργίας τους, να μην πληρώνονται (μιας και οι πελάτες που εξυπηρετούν έχουν ήδη κλείσει) και την ίδια στιγμή να μην εντάσσονται σε κανένα μέτρο στήριξης.

✓ Χαιρετίζουμε την παρέμβαση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, όπου υιοθετεί μεγάλο μέρος των προτάσεών μας που δημοσιεύαμε την τελευταία βδομάδα, έστω και καθυστερημένα, έστω και χωρίς την ανταλλαγή απόψεων με το σύνολο των παρατάξεων που μετέχουν σε Κεντρική Διοίκηση του φορέα, 

✓ Απαιτούμε την παράταση όλων των τακτικών υποχρεώσεων-δηλώσεων, όπου ούτως ή άλλως ο χρόνος αποπληρωμής τους μετατέθηκε, καθώς και την οριστική μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των ηλεκτρονικών βιβλίων (my Data),

✓ Προτείνουμε την ένταξη των λογιστικών γραφείων στο πακέτο στήριξης των 800 ευρώ, καθώς πλήττονται έμμεσα,

✓ Αποδοκιμάζουμε κάθε μορφή αμφισβήτησης του Δώρου Πάσχα των εργαζομένων από τον υπουργό Οικονομικών και το προεδρείο του Ο.Ε.Ε., την ώρα που η κοινή γνώμη βρίσκεται σε κωματώδες κατάσταση,

✓ Τέλος, τονίζουμε την αναγκαιότητα της άμεσης εκπόνησης σχεδίου «κάλυψης» οποιουδήποτε συναδέλφου νοσήσει (προσωπικά ή συγγενικό του πρόσωπο) και αναγκαστεί να διακόψει τις εργασίες του,

✓ καθώς και η άμεση παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και λειτουργία σχετικών ιστότοπων (πλατφόρμες) που να καθιστούν εφικτή την τηλεργασία και δια ζώσης συναλλαγές με ΔOY.

Σε αυτές τις ώρες, είναι χρέος του φορέα, των συλλόγων και των ενώσεων, είναι χρέος άλλων μας, κανένας συνάδελφος να μην νιώσει μόνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!