Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1086/2-4-2001 Αναγραφή στις Αποφάσεις Επιβολής Προστίμου του Κ.Β.Σ. και των Υπηρεσιών που συνέταξαν τις Εκθέσεις Ελέγχου

ΥΠΟΙΚ 1034945/258/0015/ΠΟΛ.1086/2.4.2001

Αναγραφή στις Αποφάσεις Επιβολής Προστίμου του Κ.Β.Σ. και των Υπηρεσιών που συνέταξαν τις Εκθέσεις Ελέγχου.

Σχετικά με το αντικείμενο του θέματος και με αφορμή το γεγονός ότι σε μερικές Αποφάσεις Επιβολής Προστίμου (Α.Ε.Π.) του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Π.Δ. 186/1992) δεν αναγράφονται και οι Υπηρεσίες που έχουν διενεργήσει τους ελέγχους και κυρίως όταν ο έλεγχος γίνεται από τις Υπηρεσίες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), διευκρινίζουμε τα εξής:

1. Οπως είναι γνωστό για την επιβολή προστίμων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (Κ.Β.Σ.) εκδίδεται Διοικητική Πράξη με τίτλο Απόφαση Επιβολής Προστίμου (Α.Ε.Π.). Για λόγους ομοιομορφίας και διευκόλυνσης της διαδικασίας έκδοσης των Α.Ε.Π. οι Υπηρεσίες χρησιμοποιούν το τυποποιημένο έντυπο Ε 315/98.

2. Το έντυπο αυτό συνοδεύεται απαραίτητα από την Εκθεση Ελέγχου και περιλαμβάνει:

α) προεκτυπωμένες τις σχετικές διατάξεις, βάσει των οποίων επιβάλλονται τα πρόστιμα, β) κενά, προκειμένου να συμπληρωθούν αναλόγως: η ημερομηνία και οι συντάκτες της Εκθεσης Ελέγχου, τα στοιχεία του παραβάτη, η κατηγορία βιβλίων που τηρεί, σύντομη αιτιολογία και περιγραφή των παραβάσεων, το ύψος του προστίμου ανά παράβαση και το συνολικό ποσό.

Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι η Α.Ε.Π. πρέπει να περιέχει στο σώμα της αυτοτελή αιτιολογία της παράβασης, η δε σχετική Εκθεση Ελέγχου τα ειδικότερα στοιχεία (Σ.τ.Ε. 1645/91).

3. Οπως έχει ήδη επισημανθεί τα στοιχεία της Εκθεσης Ελέγχου μνημονεύονται στις Α.Ε.Π. Για λόγους όμως πλήρους προσδιορισμού της οικείας λκθεσης, σκόπιμη κρίνεται, η αναγραφή στις Α.Ε.Π., όχι μόνον της ημερομηνίας και των ονοματεπωνύμων των ελεγκτών, αλλά και της Υπηρεσίας, στα πλαίσια αρμοδιότητας της οποίας συντάχθηκε η σχετική Εκθεση.

4. Στην παρούσα εγκύκλιο επισυνάπτεται σχετικό προσαρμοσμένο υπόδειγμα Α.Ε.Π. του Κ.Β.Σ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!