Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1004/10-1-2001 Εκτύπωση βιβλίων σε σειρές ενιαίων μηχανογραφικών εντύπων

YΠOIK 1003165/31/0015/ΠOΛ. 1004/10.1.2001

Εκτύπωση βιβλίων σε σειρές ενιαίων μηχανογραφικών εντύπων

Με αφορμή ερωτήματα που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία μας, σχετικά με το προαναφερόμενο θέμα σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 25 του K.B.Σ. (π.δ. 186/1992): H εκτύπωση των θεωρημένων βιβλίων και καταστάσεων, μπορεί να γίνεται σε εναίο θεωρημένο μηχανογραφικό χαρτί γενικής αρίθμησης, με την προϋπόθεση ότι κατά την εκτύπωση αποτυπώνεται το είδος του βιβλίου ή της κατάστασης, δίδεται ενιαία εσωτερική αρίθμηση των σελίδων κάθε είδους βιβλίου ή της κατάστασης και με το σημείωμα θεώρησης γνωστοποιείται στον προϊστάμενο ΔOY το είδος των βιβλίων και των καταστάσεων που θα εκτυπωθούν από το ενιαίο έντυπο.

H επέκταση της δυνατότητας της εκτύπωσης και άλλου θεωρημένου βιβλίου ή κατάστασης από το ίδιο θεωρημένο μηχανογραφικό χαρτί επιτρέπεται, εφόσον πριν από την εκτύπωση του νέου βιβλίου ή κατάστασης δηλωθεί αυτό εγγράφως στον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔOY που θεώρησε το μηχανογραφικό χαρτί.

2. Για τη διευκόλυνση της μηχανογραφικής λογιστικής οργάνωσης των επιτηδευματιών, παρέχεται η δυνατότητα όπως η εκτύπωση βιβλίων ή καταστάσεων που προβλέπονται από τον K.B.Σ., να γίνεται και από δύο ή περισσότερες σειρές ενιαίων, θεωρημένων, μηχανογραφικών εντύπων με τις εξής, όμως, προϋποθέσεις:

α) Σε κάθε διαφορετική σειρά ενιαίου μηχανογραφικού εντύπου θα εκτυπώνονται συγκεκριμένα βιβλία ή καταστάσεις που σε καμμία περίπτωση δε θα εκτυπώνονται σε άλλη σειρά ενιαίου μηχανογραφικού εντύπου.

β) Στο σημείωμα θεώρησης θα αναγράφονται τα βιβλία ή καταστάσεις που πρόκειται να εκτυπωθούν σε κάθε σειρά ενιαίου μηχανογραφικού εντύπου (π.χ. Σειρά A: 1. Βιβλίο αποθήκης, 2. Βιβλίο παραγωγής - κοστολογίου, Σειρά B: 1. Ισοζύγιο γενικού - αναλυτικών καθολικών, 2. κατάσταση Απογραφής).

3. κατά τη θεώρηση κάθε σειρά ενιαίου μηχανογραφικού εντύπου θα φέρει γενική προοδευτική αρίθμηση και κατά την εκτύπωση θα δίδεται ιδιαίτερη εσωτερική αρίθμηση των σελίδων κάθε βιβλίου ή κατάστασης.

4. κατά τα λοιπά, όσον αφορά τον τρόπο τήρησης των σειρών (τίτλος βιβλίου ή κατάστασης κατά την εκτύπωση, επέκταση δυνατότητας εκτύπωσης και άλλου θεωρημένου βιβλίου ή κατάστασης από την ίδια σειρά ενιαίου μηχανογραφικού εντύπου) των ενιαίων μηχανογραφικών εντύπων ισχύουν οι κατ` ιδίαν διατάξεις του K.B.Σ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!