Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

ΠΟΛ. 1163/18-5-2000 Φορολογική μεταχείριση επιχορήγησης ΟΑΕΔ

ΥΠΟΙΚ 1045166/994/Α0012/ΠΟΛ.1163/18.5.2000

Φορολογική μεταχείριση επιχορήγησης ΟΑΕΔ

Με αφορμή ερωτήματα που μας έχουν υποβληθεί σχετικά με το παραπάνω θέμα, σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 30 του Ν.2238/1994, ως ακαθάριστο εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις λαμβάνεται το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων από τις κάθε είδους εμπορικές συναλλαγές αυτών.

2. Με βάση τα παραπάνω, το ποσό της επιχορήγησης που λαμβάνουν νέοι επαγγελματίες, που έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα επιχορήγησης από τον ΟΑΕΔ, λόγω άσκησης από μέρους τους ατομικής εμπορικής επιχείρησης, αποτελεί ακαθάριστο εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις. Τούτο, γιατί η αιτία της καταβολής του είναι ακριβώς η άσκηση από μέρους τους αυτής της επιχείρησης.

3. Επιπλέον, τονίζεται ότι το ποσό της επιχορήγησης δεν μπορεί να αποτελέσει μειωτικό στοιχείο της δαπάνης που πραγματοποίησαν οι δικαιούχοι για την αγορά του πάγιου εξοπλισμού της ατομικής τους επιχείρησης, καθόσον, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η αιτία της καταβολής του δεν είναι η αγορά αυτού του εξοπλισμού, αλλά μόνο το γεγονός ότι ασκούν ατομική εμπορική επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!