Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1171/23-5-2000 Ασφαλιστική ενημερότητα ασφαλισμένων του ΟΓΑ

ΥΠΟΙΚ 1044575/414/0015/ΠΟΛ.1171/23.5.2000

Ασφαλιστική ενημερότητα ασφαλισμένων του ΟΓΑ

Σε συνέχεια προηγούμενων εγκυκλίων μας, με τις οποίες δόθηκαν πληροφορίες και οδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 63, παρ. 1 του Ν.2084/1992 και ύστερα από το υπ` αριθ. 51382/6.4.2000 έγγραφο της Διοίκησης του ΟΓΑ, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Κατά την έναρξη επιχειρήσεων σε χωριά ή οικισμούς μέχρι 2.000 κατοίκους, στις περιπτώσεις που απαιτείται βεβαίωση ασφάλισης από τον ΟΓΑ, επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης έκδοσης της βεβαίωσης ασφάλισης (από τον ΟΓΑ), προκειμένου να μην παρακωλύεται η διαδικασία της έναρξης και της θεώρησης βιβλίων και στοιχείων, γίνεται δεκτό ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη του ΟΓΑ ότι η έναρξη δραστηριότητας και η θεώρηση βιβλίων και στοιχείων από τις ΔΟΥ μπορεί να γίνεται χωρίς βεβαίωση ασφάλισης, υπό την προϋπόθεση ότι θα προσκομίζεται από τον ενδιαφερόμενο φωτοαντίγραφο της αίτησης απογραφής του στα Μητρώα του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης, επικυρωμένο από τον Ανταποκριτή του ΟΓΑ.

Οσον αφορά την αρμόδια Αρχή έκδοσης της βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας, αρμόδια Υπηρεσία είναι αποκλειστικά ο Κλάδος Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ, ο οποίος στέλνει στις αρχές του χρόνου βεβαιώσεις σε όλους τους ασφαλισμένους που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους ή χορηγεί τέτοιες βεβαιώσεις κατόπιν αίτησης των ενδιαφερομένων.

Οι ανταποκριτές του ΟΓΑ δεν έχουν αρμοδιότητα να χορηγούν τέτοιες βεβαιώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!