Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1135/10-4-2000 Καταχώριση στο υποσύστημα TAXIS ΚΒΣ των καταστάσεων του άρθρου 20 του ΚΒΣ

ΥΠΟΙΚ 1033686/298/0015/ΠΟΛ.1135/10.4.2000

Καταχώριση στο υποσύστημα TAXIS ΚΒΣ των καταστάσεων του άρθρου 20 του ΚΒΣ

Με αφορμή γραπτά και προφορικά ερωτήματα ορισμένων ΔΟΥ, αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Στα πλαίσια εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών εντάσσεται και η εφαρμογή του TAXIS στις ΔΟΥ, που στοχεύει στην πληρέστερη απεικόνιση της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των φορολογούμενων και την απλούστευση των διαδικασιών.

Για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου και για διευκόλυνση του υποσυστήματος TAXIS ΚΒΣ, οι ΔΟΥ που έχουν ενταχθεί στο σύστημα θα καταχωρούν σ` αυτό τις καταστάσεις που υποβάλλουν οι υπόχρεοι με βάση τις διατάξεις του άρθρου 20 του ΚΒΣ (π.χ. πελατών, προμηθευτών, ισοζυγίων κ.λπ.).

Η καταχώριση αυτή στο υποσύστημα TAXIS ΚΒΣ, δηλαδή η ενημέρωση των οθονών "διαχείριση υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων" και "διαχείριση υποβολής ισοζυγίων", δεν είναι απαραίτητο να γίνεται άμεσα με την υποβολή τους, αλλά σε εύλογο χρονικό διάστημα, όπως στις ώρες και ημέρες που δεν γίνεται συναλλαγή με το κοινό στο αρμόδιο Τμήμα ΚΒΣ, προς αποφυγή καθυστερήσεων των υπόχρεων και όχι πέραν του εξαμήνου από τη λήξη προθεσμίας υποβολής τους, κατά περίπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!