Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1133/14-3-2000 Τήρηση βιβλίων από τα γραφεία Λήψης και Διαβίβασης Εντολών των ΑΕΛΔΕ

ΥΠΟΙΚ 1036447/304/0015/ΠΟΛ.1133/14.3.2000

Τήρηση βιβλίων από τα γραφεία Λήψης και Διαβίβασης Εντολών των ΑΕΛΔΕ

Επειτα από προφορικά και γραπτά ερωτήματα που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία μας, αναφορικά με την υποχρέωση τήρησης βιβλίων Υποκαταστήματος από τα "γραφεία" λήψης και διαβίβασης χρηματιστηριακών εντολών των ΑΕΛΔΕ, σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 9 ορίζουν ότι: "1. Για την εφαρμογή των διατάξεων του Κώδικα αυτού, υποκατάστημα είναι οποιαδήποτε εκτός της έδρας της επιχείρησης επαγγελματική εγκατάσταση του επιτηδευματία, στην οποία ενεργείται παραγωγική ή συναλλακτική δραστηριότητα".

2. Ενόψει των ανωτέρω, η δραστηριότητα της λήψης και της διαβίβασης χρηματιστηριακών εντολών (τηλεφωνικά ή μη) από τα γραφεία των ΑΕΛΔΕ χαρακτηρίζεται ως συναλλακτική δραστηριότητα και, ως εκ τούτου, τα γραφεία αυτά χαρακτηρίζονται ως Υποκαταστήματα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 9 του ΚΒΣ, αφού από αυτά (τα γραφεία) παρέχονται υπηρεσίες στους πελάτες.

Συνεπώς, για τα γραφεία αυτά τα οποία χαρακτηρίζονται ως Υποκαταστήματα, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 9, έχουν δηλαδή υποχρέωση να τηρούν βιβλία κατά τα οριζόμενα από τις διατάξεις αυτές για τις τυχόν ταμειακές και συμψηφιστικές πράξεις που διενεργούνται από αυτά.

3. Τέλος, επισημαίνεται ότι μέχρι την 30ή Απριλίου δεν θα επιβάλλονται κυρώσεις για την μη τήρηση βιβλίων Υποκαταστήματος από τα γραφεία αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!