Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

ΠΟΛ. 1111/22-3-2000 Τρόπος υπολογισμού των τελών χαρτοσήμου κερδών των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων, διαμερισμάτων και κάμπινγκ

ΥΠΟΙΚ 1028903/365/Δ.Τ.& Ε.Φ./ΠΟΛ.1111/22.3.2000

Τρόπος υπολογισμού των τελών χαρτοσήμου κερδών των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων, διαμερισμάτων και κάμπινγκ.

Με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 33 του Ν.2238/1994, όπως το άρθρο αυτό τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν.2753/1999, επιβάλλονται για επιχειρήσεις που δεν τηρούν βιβλία ή τηρούν βιβλία Β` κατηγορίας του ΚΒΣ, που εκμεταλλεύονται ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια, διαμερίσματα και κάμπινγκ, ποσά ετήσιου φόρου εισοδήματος κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις αυτές.

Από τις ανωτέρω διατάξεις δεν προσδιορίζονται κατ` ειδικό τρόπο τα καθαρά κέρδη των προαναφερόμενων επιχειρήσεων.

Για το λόγο αυτό διευκρινίζεται ότι, για τον υπολογισμό του τέλους χαρτοσήμου στα κέρδη των προαναφερόμενων επιχειρήσεων, που επιβάλλεται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5γ του άρθρου 15 του Κώδικα Τελών Χαρτοσήμου, θα λαμβάνονται υπόψη τα καθαρά κέρδη που προκύπτουν από τα βιβλία και στοιχεία αυτών.

Εννοείται ότι στην περίπτωση που σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις δεν τηρούνται βιβλία, δεν έχει εφαρμογή η προαναφερόμενη διάταξη της παρ. 5γ του άρθρου 15 του Κώδικα Τελών Χαρτοσήμου, αφού, όπως προαναφέρθηκε, στην περίπτωση αυτή δεν προσδιορίζονται καθαρά κέρδη, ούτε με βάση τα βιβλία, ούτε και κατ` ειδικό τρόπο και επομένως ελλείπει το αντικείμενο επιβολής του τέλους χαρτοσήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!