Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1098/11-3-2000 Διαδικασία απαλλαγής επιτηδευματιών από τον αρμόδιο Προϊστάμενο ΔΟΥ από την τήρηση βιβλίων Α` ή Β` κατηγορίας ή τήρησης βιβλίων Α` κατηγορίας αντί Β` κατηγορίας

ΥΠΟΙΚ 1027297/225/0015/ΠΟΛ.1098/11.3.2000

Διαδικασία απαλλαγής επιτηδευματιών από τον αρμόδιο Προϊστάμενο ΔΟΥ από την τήρηση βιβλίων Α` ή Β` κατηγορίας ή τήρησης βιβλίων Α` κατηγορίας αντί Β` κατηγορίας

Επειτα από γραπτά και προφορικά ερωτήματα σχετικά με το παραπάνω θέμα, σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. α` της παρ. 2 του άρθρου 36 του ΚΒΣ (Π.Δ.186/1992) "2. Ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. της έδρας του επιτηδευματία μπορεί με απόφασή του:

α) να απαλλάσσει από την έναρξη της διαχειριστικής του περιόδου τον υπόχρεο, μετά από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Επιθεωρητή, από την τήρηση βιβλίων πρώτης ή δεύτερης κατηγορίας και την έκδοση των αποδείξεων του άρθρου 13 του Κώδικα αυτού, καθώς και να επιτρέπει σ` αυτόν την τήρηση βιβλίων πρώτης κατηγορίας αντί δεύτερης κατηγορίας, εφόσον αντιμετωπίζει σοβαρές δυσχέρειες για την τήρηση βιβλίων και την έκδοση των αποδείξεων λιανικής πώλησης αγαθών".

2. Ετσι, από την έναρξη της διαχειριστικής περιόδου του επιτηδευματία ή κατά την έναρξη των εργασιών του μπορεί με απόφασή του ο Προϊστάμενος ΔΟΥ της έδρας του επιτηδευματία να τον απαλλάσσει από την τήρηση βιβλίων Α` ή Β` κατηγορίας, μετά από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Επιθεωρητή ή να επιτρέπει σ` αυτόν την τήρηση βιβλίων Α` αντί Β` κατηγορίας, χωρίς στην τελευταία περίπτωση να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Επιθεωρητή.

3. Κάθε αντίθετη θέση αναφορικά με την εφαρμογή της διάταξης αυτής παύει να ισχύει με την έκδοση της παρούσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!