Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

ΠΟΛ. 1090/10-3-2000 Δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απαλλαγή από το φόρο του εισοδήματος από εκμίσθωση ή παραχώρηση κατοικιών που εκμισθώνονται ή παραχωρούνται στους πληγέντες από το σεισμό στο Νομό Αττικής

ΥΠΟΙΚ 1025616/509/Α`0012/ΠΟΛ.1090/10.3.2000

Δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απαλλαγή από το φόρο του εισοδήματος από εκμίσθωση ή παραχώρηση κατοικιών που εκμισθώνονται ή παραχωρούνται στους πληγέντες από το σεισμό στο Νομό Αττικής της 7ης Σεπτεμβρίου 1999.

Σχετικά με το ανωτέρω θέμα σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Οπως είναι γνωστό, από τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 8 του Ν.2768/1999 (ΦΕΚ 273/Α`) προβλέπεται η απαλλαγή από το φόρο του εισοδήματος από εκμίσθωση ή παραχώρηση κατοικιών που εκμισθώνονται ή παραχωρούνται στους πληγέντες από το σεισμό στο Ν. Αττικής της 7.9.1999 και μέχρι το ποσό της επιδότησης που τους καταβάλλεται για την κάλυψη των στεγαστικών τους αναγκών.

2. Για την εφαρμογή των πιο πάνω διατάξεων απαιτείται να συνυποβάλουν οι υπόχρεοι με τη φορολογική τους δήλωση τα εξής δικαιολογητικά:

α) Επικυρωμένο αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου της κατοικίας την οποία εκμισθώνει ο ιδιοκτήτης ή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 του --- πληγέντος από το σεισμό ότι φιλοξενείται προσωρινά στην κατοικία του --------- ........... (αναφέρεται ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο του φιλικού/συγγενικού προσώπου), καθώς και το χρονικό διάστημα της φιλοξενίας (αναφέρεται η ημερομηνία έναρξης της φιλοξενίας του).

β) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 του ιδιοκτήτη ότι φιλοξενεί ------------- προσωρινά στην κατοικία του τον ...... (αναφέρεται ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο του φιλικού/συγγενικού προσώπου).

γ) Επικυρωμένο αντίγραφο αποδεικτικού καταβολής ή βεβαίωσης του αρμόδιου Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ), από το οποίο να προκύπτει το ονοματεπώνυμο του επιδοτούμενου, το ποσό της επιδότησης και το χρονικό διάστημα που αφορά αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!