Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1042/10-2-2000 Κοινοποίηση απόφασης που αφορά τον τρόπο είσπραξης, απόδοσης και διαχείρισης του ποσοστού 5% επί του αντιτίμου των εισιτηρίων των αγώνων ποδοσφαίρου καλαθοσφαίρισης κ.τ.λ.

YΠOIK 1013588/196/Δ.Τ.& Ε.Φ./ΠΟΛ. 1042/10.2.2000

Κοινοποίηση απόφασης που αφορά τον τρόπο είσπραξης, απόδοσης και διαχείρισης του ποσοστού 5% επί του αντιτίμου των εισιτηρίων των αγώνων ποδοσφαίρου καλαθοσφαίρισης κ.τ.λ.

Κοινοποιούμε, για ενημέρωση και εφαρμογή, την απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Πολιτισμού, Εμπορικής Ναυτιλίας και Δημοσίας Τάξης 1004181/1873/10/Δ.Τ.& Ε.Φ./4-1-2000 (ΦΕΚΒ 68/28-1-2000) Τρόπος είσπραξης, απόδοσης και διαχείρισης του ποσοστού πέντε τοις εκατό (5%) επί του αντιτίμου του εισιτηρίου των αγώνων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, υδατοσφαίρισης και χειροσφαίρισης.

Αριθ. 1004181/1873/10/Δ.Τ.& Ε.Φ./28.1.2000

(ΦΕΚ 68 Β/28.1.2000)

Τρόπος είσπραξης, απόδοσης και διαχείρισης του ποσοστού πέντε τοις εκατό (5%) επί του αντιτίμου του εισιτηρίου των αγώνων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, υδατοσφαίρισης και χειροσφαίρισης.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Εχοντας υπόψη:

α. Τις διατάξεις της περίπτωσης α της παραγράφου 5 του άρθρου 41 του Ν. 2725/1999 Ερασιτεχνικός και Επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ Α 121).

β. Τις διατάξεις του Ν.Δ. 356/74 περί κώδικα είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

γ. Τις διατάξεις του άρθρου 29 Α του Ν. 1558/1985 Κυβέρνηση και Κυβερνητικά ξργανα (ΦΕΚ Α 137), το οποίο προστέθηκε με το άρθρο 27 του Ν. 2081/1992 (ΦΕΚ Α 154) και αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του Ν. 2469/1997 (ΦΕΚ Α 38).

δ. Τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 22 του Ν. 2362/1995 Περί Δημοσίου Λογιστικού Ελέγχου των δαπανών του Κράτους και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ Α 247).

ε. Την 1107147/1239/0006Α/4.10.1996 απόφαση του Πρωθυπουργού και τουΥπουργού Οικονομικών Ανάθεση αρμοδιοτήτων Υπουργού Οικονομικών στους Υφυπουργούς Οικονομικών (ΦΕΚ Β 922).

στ. Την ΥΠΠΟ/ΓΝΟΣ 47968/9.10.1996 απόφαση του Πρωθυπουργού και τουΥπουργού Πολιτισμού Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα (ΦΕΚ Β 937).

ζ. Τη διαπίστωση ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

1. Για την είσπραξη, απόδοση και διαχείριση του προβλεπόμενου από τη διάταξη της περίπτωσης α της παραγράφου 5 του άρθρου 41 του Ν. 2725/1999 ποσοστού πέντε τοις εκατό (5%) επί του αντιτίμου του εισιτηρίου των αγώνων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, υδατοσφαίρισης και χειροσφαίρισης, το οποίο περιέρχεται ως πόρος στα ασφαλιστικά Ταμεία του αστυνομικού προσωπικού (ΕΤΕΧ - ΤΑΥΑΠ), θα ακολουθείται η κατωτέρω διαδικασία.

(α) Πριν από τη θεώρηση, από τις αρμόδιες ΔΟΥ, των εισιτηρίων των ανωτέρω αγώνων θα προσδιορίζεται από τις ΔΟΥ επί του αντιτίμου των εισιτηρίων (ολικής αξίας) το αναλογούν ποσό της κράτησης πέντε τοις εκατό (5%) που περιέρχεται ως πόρος υπέρ των ασφαλιστικών Ταμείων του Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΤΕΧ και ΤΑΥΑΠ).

(β) Πριν από τη θεώρηση των εισιτηρίων πρέπει να κατατίθεται ισόποση παρακαταθήκη στη ΔΟΥ ή να παραδίδεται σ` αυτή ισόποση εγγυητική επιστολή νόμιμου πιστωτικού ιδρύματος που έχει από τις οικείες διατάξεις το δικαίωμα αυτό.

Ο τύπος και το περιεχόμενο της εγγυητικής επιστολής έχουν όπως το υπόδειγμα που επισυνάπτεται στην απόφαση αυτή, που αποτελεί παράρτημά της.

Η εγγυητική επιστολή επιστρέφεται εφόσον εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από την τέλεση του συγκεκριμένου αγώνα καταθέτει στη ΔΟΥ το ακριβές ποσό της κράτησης που οφείλεται με βάση τα διατεθέντα εισιτήρια. Σε αντίθετη περίπτωση η εγγυητική επιστολή καταπίπτει.

(γ) Μετά την κατά περίπτωση κατάθεση του ποσού στη ΔΟΥ ή την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής, γίνεται εκκαθάριση και η κράτηση αποδίδεται από την ΔΟΥ στο ΕΤΕΧ, στο Λογαριασμό Τρεχούμενοι Λογαριασμοί Νομικών Προσώπων και Ειδικών Υπηρεσιών και κατατίθεται με έκδοση εντολών μεταφοράς στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Λογαριασμός 040/546179-09).

Το ΕΤΕΧ το οποίο καθίσταται αρμόδιο για τη διαχείριση της ανωτέρω κράτησης, θα αποδίδει στο τέλος κάθε οικονομικού έτους ποσοστό 32% στο ΤΑΥΑΠ.

(δ) Οι ΔΟΥ μετά από κάθε έκδοση εντολής μεταφοράς υποχρεούνται να γνωρίζουν στο ΕΤΕΧ, το ποσό που εισέπραξαν και απέδωσαν, αποστέλλοντας παράλληλα τα σχετικά αντίγραφα εκκαθαριστικών ξεχωριστά για κάθε αγώνα.

(ε) Η ανωτέρω διαδικασία θα τηρείται και όταν οι αγώνες των πιο πάνω αθλημάτων διεξάγονται στην περιοχή δικαιοδοσίας του Λιμενικού Σώματος. Στην περίπτωση, όμως, αυτή το ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) επί του αντιτίμου των εισιτηρίων θα εισπράττεται υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού στο οποίο ασφαλίζεται το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, με έκδοση εντολών μεταφοράς στην Τράπεζα της Ελλάδος (Λογαριασμός 26304/6).

2. Κατά την τέλεση των αγώνων θα διατίθενται αστυνομικοί ή λιμενικοί αντίστοιχα στις εισόδους των γηπέδων για τον έλεγχο τυχόν εισόδου φιλάθλου χωρίς εισιτήριο.

3. Κάθε άλλη προγενέστερη απόφαση για το ανωτέρω ρυθμιζόμενο θέμα καταργείται από την έναρξη ισχύος της παρούσας.

4. Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να ισχύει από τη δημοσίευσή της.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

Ονομασία Τράπεζας

Κατάστημα

Ημερομηνία έκδοσης ΔΡΧ.

ΠΡΟΣ

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

τ. ΧΩΡ/ΚΗΣ (Ε.Τ.Ε.Χ.)

Βερανζέρου 13 106 77 - Αθήνα

Ή'

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Μ.Τ.Ν.)

Γλάδστωνος 1 106 77 - Αθήνα

ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΡΙΘ.

Με την παρούσα εγγυώμεθα ανεπιφύλακτα και ανέκλητα, παραιτούμενοι της ενστάσεως της διζήσεως, μέχρι του ποσού των ......................δρχ. υπέρ ......................Δ/νση ...................... για την καταβολή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. ποσοστού 5% επί του αντιτίμου των εισιτηρίων του τελεσθησομένου αγώνα ......................(αναγράφεται το είδος του αγώνα), την (ημερομηνία), μεταξύ των ομάδων ......................, ως πόρος υπέρ του Ταμείου σας.

Το ανωτέρω ποσό τηρούμε στη διάθεσή σας και θα καταβληθεί ολικά χωρίς καμία από μέρους μας αντίρρηση ή ένσταση και χωρίς να ερευνηθεί το βάσιμο ή μη της απαίτησης (15) δεκαπέντε ημέρες από την τέλεση του συγκεκριμένου αγώνα.

Σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης καταβάλλεται το εκάστοτε ισχύος τέλος χαρτοσήμου.

Η παρούσα ισχύει μέχρι την ......................

Υποχρεούμεθα να παρατείνουμε την ισχύ της εγγύησης, ύστερα από απλό έγγραφο του Ταμείου σας, με την προϋπόθεση ότι το σχετικό αίτημά σας θα μας αποσταλεί πριν από την ημερομηνία λήξης της.

Βεβαιώνεται υπεύθυνα ότι το ποσόν των εγγυητικών μας επιστολών, που έχουν δοθεί στο Δημόσιο και σε Ν.Π.Δ.Δ., συνυπολογίζοντας και το ποσόν της παρούσας, δεν υπερβαίνει το όριο των εγγυήσεων που έχουμε το δικαίωμα να εκδίδουμε.

Για την Τράπεζα

(Υπογραφή)

Δείτε εδώ το παράρτημα σε PDF.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!