Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

K.Y.A. 2/99924/0004 Μεταφορά και κατανομή των αρμοδιοτήτων του άρθρου 69Γ του ν. 4270/2014 σε οργανικές μονάδες της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών

Αριθ. 2/99924/0004 

ΦΕΚ B 4521 - 30.12.2016​

Μεταφορά και κατανομή των αρμοδιοτήτων του άρθρου 69Γ του ν. 4270/2014 σε οργανικές μονά- δες της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρε- σιών του Υπουργείου Οικονομικών. 

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ 

Έχοντας υπόψη: 

1. Τις διατάξεις: 

α) Του άρθρου 69Γ του ν. 4270/2014 «Αρχές δημοσι- ονομικής διαχείρισης και εποπτείας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/85/ΕΕ) - δημόσιο λογιστικό και άλλες δι- ατάξεις» (Α' 143), όπως αυτό προστέθηκε με την παρ. 24 του άρθρου 10 του ν. 4337/2015 «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» (Α' 129), τροποποιήθη- κε με την παρ. 6 του άρθρου ένατου του ν. 4393/2016 «Κύρωση της Προγραμματικής Συμφωνίας [...] και άλλες διατάξεις» (Α' 106) και συμπληρώθηκε με την παρ.4 του άρθρου 58 του ν. 4438/2016 (Α'220). 

β) Του άρθρου 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005» (Α' 98). 

γ) Του π.δ. 111/2014 «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών» (Α' 178), όπως ισχύει. 

δ) Του π.δ. 73/2015 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α' 116). 

ε) Του π.δ. 123/2016 «Ανασύσταση και μετονομασία Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης...» (Α' 208). 

στ) Του π.δ. 125/2016 «Διορισμός Υπουργών, Αναπλη- ρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α'210). 

2. Την αριθ. Υ29/8.10.2015 απόφαση του Πρωθυπουρ- γού με θέμα «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη» (Β' 2168). 

3. Την αριθ. 2/16570/0026/13.5.2016 κοινή υπουργική απόφαση «Καθορισμός διαδικασίας και εξειδίκευση με- ταφερόμενων αρμοδιοτήτων από τις Υπηρεσίες Δημοσι- ονομικού Ελέγχου/Ειδικό Λογιστήριο στις Οικονομικές Υπηρεσίες των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης» (ΑΔΑ: 6ΡΩΣΗ-ΞΝΛ, ΦΕΚ 1381/τ.Β'/17.5.2016). 

4. α) Την αριθ. 2/51290/0026/2.6.2016 εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με θέμα την παροχή οδηγιών επί της ανωτέρω απόφασης (ΑΔΑ: 9637Η-ΩΛΦ). 

β) Την αριθ. 2/77786/0026/26.9.2016 εγκύκλιο του Γε- νικού Λογιστηρίου του Κράτους με θέμα «Αναδιοργάνω- ση των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών» (ΑΔΑ: 6ΞΓΑΗ-ΦΒΑ). 

5. Την αριθ. 2/96629/ΔΠΔΑ/14.12.2016 εισήγηση της Προϊσταμένης Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρε- σιών του Υπουργείου Οικονομικών. 

6. Την ανάγκη αποτελεσματικής λειτουργίας του συστήματος διαχείρισης και ελέγχου δαπανών από 1.1.2017. 

7. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας από- φασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε: 

Άρθρο 1 

Α. Αναδιαρθρώνουμε τη Γενική Διεύθυνση Οικονομι- κών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών (άρθρα 19 έως 22 π.δ. 111/2014), ως εξής: 

α) Καταργούμε το Τμήμα Β' Σύνταξης Προδιαγραφών, Κοστολόγησης και Νομικής Υποστήριξης της Διεύθυν- σης Προμηθειών, Διαχείρισης Υλικού και Υποδομών, μεταφέρουμε τις αρμοδιότητές του στο Α' Τμήμα της Διεύθυνσης αυτής, το οποίο μετονομάζουμε σε Τμήμα Κατάρτισης και Εκτέλεσης Προγράμματος Προμηθειών και Νομικής Υποστήριξης και μετονομάζουμε το Τμήμα Γ' Διαχείρισης Υλικού και Υποδομών σε Τμήμα Β' Διαχεί- ρισης Υλικού και Υποδομών. 

β) Συνιστούμε στη Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρι- σης Τμήμα Δ' Πληρωμών. Του Τμήματος προΐστανται υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ ή TE όλων των κλάδων του Υπουργείου Οικονομικών. 

Β. Μεταφέρουμε τις αρμοδιότητες της παραγράφου 1 του άρθρου 69Γ του ν. 4270/2014 (Α' 143) στη Διεύ- θυνση Οικονομικής Διαχείρισης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, ανακαθορίζουμε τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης και τις κατανέμουμε μεταξύ των Τμημάτων της. 

Άρθρο 2 

Αντικαθιστούμε τα άρθρα 21 και 22 του π.δ. 111/2014 (Α'178) ως εξής: 

«Άρθρο 21 

Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης 

1. Οι επιχειρησιακοί στόχοι της Διεύθυνσης Οικονομι- κής Διαχείρισης είναι οι ακόλουθοι: 

α) Η διασφάλιση της ομαλής εκτέλεσης του προϋπο- λογισμού του Υπουργείου με την εφαρμογή των κατάλ- ληλων ελέγχων και δικλείδων ασφαλείας σχετικά με τα έσοδα, τις δαπάνες, τις προμήθειες και τα περιουσιακά στοιχεία του Υπουργείου. 

β) Η ορθή εφαρμογή των κατευθυντήριων αρχών του προϋπολογισμού των φορέων του Υπουργείου. 

γ) Η έγκαιρη πληρωμή των υποχρεώσεων των φορέων του Υπουργείου, σύμφωνα με την ελληνική και ευρωπαϊ- κή νομοθεσία. 

δ) Η διασφάλιση της τήρησης και της ορθής εφαρμο- γής των δημοσιολογιστικών κανόνων. 

ε) Η διασφάλιση της νομιμότητας και κανονικότητας των δαπανών. 

2. Η Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης διαρθρώνε- ται σε τέσσερα (4) Τμήματα, ως κατωτέρω: 

α) Τμήμα Α΄ - Εκτέλεσης τακτικού προϋπολογισμού και Π.Δ.Ε. 

β) Τμήμα Β΄- Εκκαθάρισης Μισθοδοσίας 

γ) Τμήμα Γ΄- Λοιπών Οικονομικών θεμάτων 

δ) Τμήμα Δ΄- Πληρωμών 

3. Οι αρμοδιότητες της Διεύθυνσης κατανέμονται στα Τμήματα ως εξής: 

α) Τμήμα Α' - Εκτέλεσης Τακτικού Προϋπολογισμού και Π.Δ.Ε. 

Το Τμήμα Α' ασκεί τις κατωτέρω αρμοδιότητες για δα- πάνες κάθε κατηγορίας, πλην αυτών που αφορούν στην αρμοδιότητα του Β' Τμήματος, ως ακολούθως: 

αα) Κατάρτιση του σχεδίου απόφασης ανάληψης υποχρεώσεων, κατόπιν τεκμηριωμένου αιτήματος του διατάκτη και καταχώριση των αναλαμβανόμενων δε- σμεύσεων στα οικεία λογιστικά βιβλία και στο Μητρώο Δεσμεύσεων. 

ββ) Έλεγχος τήρησης των περί ανάληψης υποχρεώσε- ων διατάξεων και παροχή βεβαίωσης επί των σχεδίων των σχετικών πράξεων, για την ύπαρξη της απαιτούμε- νης πίστωσης και για τη μη υπέρβαση του οριζόμενου κάθε φορά από το αρμόδιο όργανο ποσοστού διάθεσης της πίστωσης. 

γγ) Σύνταξη έκθεσης προς την αρμόδια Δ.Υ.Ε.Ε. σύμ- φωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3δ του άρθρου 66 του ν. 4270/2014 όπως ισχύει και του περί ανάληψης υποχρεώσεων από τους διατάκτες προεδρικού διατάγ- ματος (π.δ. 80/2016). 

δδ) Έλεγχος και εκκαθάριση δαπανών με βάση τα πλή- ρη και νόμιμα δικαιολογητικά αυτών. 

εε) Έκδοση τίτλου για την πληρωμή των δαπανών, μέσα στα καθοριζόμενα κατά μήνα όρια πληρωμών και εντός των προβλεπομένων προθεσμιών από το ενωσι- ακό και εθνικό κανονιστικό πλαίσιο. 

στστ) Σύνταξη έκθεσης επί διαφωνιών με το διατάκτη ως προς τη νομιμότητα και κανονικότητα των εκκαθα- ριζόμενων δαπανών και υποβολή της μετά του σχετι- κού φακέλου στη Διεύθυνση Συντονισμού και Ελέγχου Εφαρμογής Δημοσιολογιστικών Διατάξεων με σχετική κοινοποίηση στην αρμόδια Γενική Διεύθυνση Δημοσιο- νομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (Γ.Λ. Κράτους), σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγρα- φο 1 του άρθρου 26 του ν. 4270/2014

ζζ) Σύνταξη έκθεσης προς την αρμόδια Υπηρεσία προ- κειμένου να κινηθεί η προβλεπόμενη από τις κείμενες διατάξεις διαδικασία του επιτόπου ελέγχου. 

ηη) Τήρηση του Μητρώου Δεσμεύσεων Τακτικού Προϋ- πολογισμού. 

θθ) Έκδοση και τακτοποίηση των χρηματικών ενταλ- μάτων προπληρωμής. 

ιι) Εισήγηση αρμοδίως για καταλογισμό δημόσιου υπολόγου, καθώς και λαβόντα αχρεώστητης πληρωμής. 

ιαια) Παροχή απόψεων στις διοικητικές και δικαστικές αρχές, εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων και κοινοποίη- ση στην αρμόδια Δημοσιονομική Υπηρεσία Εποπτείας και Ελέγχου (Δ.Υ.Ε.Ε.) των δικαστικών αποφάσεων αυτών από τις οποίες προκύπτει επιβάρυνση στον προϋπολο- γισμό του φορέα. 

ιβιβ) Μέριμνα για την αποτροπή συσσώρευσης οφει- λών. 

ιγιγ) Τήρηση των λογιστικών βιβλίων που προβλέπο- νται από τις ισχύουσες διατάξεις. 

ιδιδ) Τήρηση Μητρώου Δεσμεύσεων Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων. 

ιειε) Συγκέντρωση δεδομένων από το Μητρώο Δε- σμεύσεων και υποβολή σχετικών αναφορών στη Δ/νση Προϋπολογισμού και Δημοσιονομικών Αναφορών. 

ιστιστ) Καταχώριση των στοιχείων των δικαιούχων δαπανών και τήρηση του Μητρώου αυτών. 

ιζιζ) Αποκατάσταση πάγιων προκαταβολών. 

ιηιη) Έκδοση επιτροπικών ενταλμάτων για τη μεταβί- βαση πιστώσεων στους δευτερεύοντες διατάκτες. 

ιθιθ) Παρακολούθηση μηνιαίως σε ξεχωριστή κατά- σταση των εγγραφών που γίνονται στα λογιστικά βιβλία του φορέα για κάθε δευτερεύοντα διατάκτη. 

κκ) Παρακολούθηση του βιβλίου υπολόγων και ει- σήγηση στον ΓΔΟΥ για την έκδοση εντολών προς τους οικείους εκκαθαριστές αποδοχών για την επίσχεση των αποδοχών δημόσιων υπολόγων που καθυστερούν την απόδοση λογαριασμού, καθώς και εισήγηση στον αρ- μόδιο Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον κα- ταλογισμό του υπερήμερου υπολόγου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 

κακα) Έκδοση συμψηφιστικών ενταλμάτων (τακτικών και προπληρωμής) για την εμφάνιση των εξόδων που βαρύνουν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στη δημόσια ληψοδοσία, καθώς και έκδοση λοιπών συμψη- φιστικών χρηματικών ενταλμάτων, όπου προβλέπεται. 

κβκβ) Ορθολογική αξιοποίηση των πόρων του Υπουρ- γείου βάσει των γενικών αρχών και κανόνων για τη δη- μοσιονομική διαχείριση του ν. 4270/2014. κγκγ) Διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη και η μέριμνα σχετικών θεμάτων της Διεύθυνσης. 

β) Τμήμα Β' - Εκκαθάρισης Μισθοδοσίας 

Το Τμήμα Β' ασκεί τις κατωτέρω αρμοδιότητες για δαπάνες αποδοχών, συντάξεων, πρόσθετων αμοιβών, αποζημιώσεων και με οποιαδήποτε άλλη ονομασία κατα- βαλλόμενων απολαβών του πάσης φύσεως προσωπικού του Υπουργείου, των φυσικών προσώπων με οποιου- δήποτε τύπου μίσθωση έργου ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών ή έμμισθης εντολής, καθώς και αποζημιώ- σεων φοιτητών και σπουδαστών για την πρακτική τους άσκηση σε υπηρεσίες του Υπουργείου, ως ακολούθως: 

αα) Κατάρτιση του σχεδίου απόφασης ανάληψης υποχρεώσεων, κατόπιν τεκμηριωμένου αιτήματος του διατάκτη και καταχώριση των αναλαμβανόμενων δε- σμεύσεων στα οικεία λογιστικά βιβλία και στο Μητρώο Δεσμεύσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του περί ανά- ληψης υποχρεώσεων από τους διατάκτες προεδρικού διατάγματος (π.δ. 80/2016). 

ββ) Έλεγχος τήρησης των περί ανάληψης υποχρεώσεων διατάξεων και παροχή βεβαίωσης επί των σχεδίων των σχετικών πράξεων, για την ύπαρξη της απαιτούμενης πί- στωσης και για τη μη υπέρβαση του οριζόμενου κάθε φορά από το αρμόδιο όργανο ποσοστού διάθεσης της πίστωσης. 

γγ) Σύνταξη έκθεσης προς την αρμόδια Δ.Υ.Ε.Ε. σύμ- φωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3δ του άρθρου 66 του ν. 4270/2014 όπως ισχύει και του περί ανάληψης υποχρεώσεων από τους διατάκτες προεδρικού διατάγ- ματος (π.δ. 80/2016). 

δδ) Έλεγχος και εκκαθάριση των δαπανών αρμοδιό- τητας του Τμήματος με βάση τα πλήρη και νόμιμα δικαι- ολογητικά αυτών. 

εε) Έκδοση τίτλου για την πληρωμή δαπανών, σε συ- νεργασία με την Ενιαία Αρχή Πληρωμής, μέσα στα κα- θοριζόμενα κατά μήνα όρια πληρωμών και εντός των προβλεπομένων προθεσμιών από το ενωσιακό και εθνι- κό κανονιστικό πλαίσιο. 

στστ) Σύνταξη έκθεσης επί διαφωνιών με το διατάκτη κατά τη διενέργεια ελέγχου νομιμότητας και κανονικό- τητας των δαπανών και υποβολή της μετά του σχετι- κού φακέλου στη Διεύθυνση Συντονισμού και Ελέγχου Εφαρμογής Δημοσιολογιστικών Διατάξεων με σχετική κοινοποίηση στη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμ- φωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 1 του άρθρου 26 του ν. 4270/2014

ζζ) Σύνταξη έκθεσης προς την αρμόδια Υπηρεσία προ- κειμένου να κινηθεί η προβλεπόμενη από τις κείμενες διατάξεις διαδικασία του επιτόπου ελέγχου. 

ηη) Εισήγηση αρμοδίως για καταλογισμό δημόσιου υπολόγου, καθώς και λαβόντα αχρεώστητης πληρωμής. 

θθ) Παροχή απόψεων στις διοικητικές και δικαστικές αρχές, εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων και κοινοποίη- ση στην αρμόδια Δημοσιονομική Υπηρεσία Εποπτείας και Ελέγχου (Δ.Υ.Ε.Ε.) των δικαστικών αποφάσεων αυτών από τις οποίες προκύπτει επιβάρυνση στον προϋπολογι- σμό του φορέα για δαπάνες αρμοδιότητας του Τμήματος. 

ιι) Μέριμνα για την αποτροπή συσσώρευσης οφειλών. 

ιαια) Τήρηση Μητρώου πάσης φύσεως προσωπικού του οικείου Υπουργείου. 

ιβιβ) Παροχή βεβαίωσης επί των πράξεων διορισμών, εντάξεων, μετατάξεων, αποσπάσεων και προαγωγών του προσωπικού κάθε κατηγορίας του Υπουργείου, για την ύπαρξη σχετικών προβλέψεων στον προϋπολογισμό του. 

ιγιγ) Παροχή στοιχείων, βεβαιώσεων και οδηγιών ανα- φορικά με αποδοχές, πρόσθετες αμοιβές, αποζημιώσεις, κρατήσεις κ.λπ., για το πάσης φύσεως προσωπικό του Υπουργείου. 

ιδιδ) Παροχή στοιχείων επί θεμάτων που αφορούν στο Τμήμα. 

ιειε) Η εκκαθάριση και πληρωμή των αποδοχών και των κάθε είδους αμοιβών του προσωπικού του Υπουρ- γείου Οικονομικών και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 

ιστιστ) Ο έλεγχος και η επεξεργασία των πράξεων μεταβολών της υπηρεσιακής και οικογενειακής κατά- στασης των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών. 

ιζιζ) Η υποβολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (Α.Π.Δ.) ασφαλιστικών εισφορών. 

ιηιη) Η αναζήτηση αχρεωστήτως καταβληθέντων πο- σών από μισθοδοτούμενους υπαλλήλους του Υπουρ- γείου Οικονομικών και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και η έκδοση καταλογιστικών αποφάσεων για αποδοχές που λήφθη- καν αχρεωστήτως. 

γ) Τμήμα Γ - Λοιπών Οικονομικών Θεμάτων 

αα) Η διαχείριση - αξιοποίηση κινητής και ακίνητης περιουσίας φορέων που τελούν ή τίθενται υπό κατάρ- γηση, συγχώνευση ή εκκαθάριση. 

ββ) Η διαχείριση και διεκπεραίωση όλων των εκκρε- μών θεμάτων και υποθέσεων που αφορούν στα κρατικά λαχεία. 

γγ) Η διαχείριση και υλοποίηση ευρωπαϊκών προ- γραμμάτων. 

δδ) Η παρακολούθηση των ειδικών λογαριασμών και η αξιοποίηση αυτών. 

δ) Τμήμα Δ'-Πληρωμών 

αα) Παραγωγή στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύ- στημα Δημοσιονομικής Πολιτικής (ΟΠΣΔΠ) ηλεκτρονικών εντολών μεταφοράς και πίστωσης λογαριασμού προς την Τράπεζα της Ελλάδος για την εξόφληση των εκδιδόμενων χρηματικών ενταλμάτων με πίστωση των τραπεζικών λο- γαριασμών των δικαιούχων και την απόδοση των διενερ- γούμενων κρατήσεων υπέρ τρίτων σε αυτούς. 

ββ) Μέριμνα για τη διενέργεια συμψηφισμών και από- δοση στο Δημόσιο και στα οικεία ασφαλιστικά ταμεία των οφειλών των δικαιούχων που αναγράφονται στις σχετικές βεβαιώσεις φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών. 

γγ) Ενημέρωση των δικαιούχων και των φορέων για την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων και την πληρωμή των δικαιούχων. 

δδ) Καταχώριση στοιχείων και τήρηση των Μητρώων Κατασχέσεων και Εκχωρήσεων. 

εε) Καταχώριση στο ΟΠΣΔΠ των αποφάσεων μετα- βολών εκτελούμενου προϋπολογισμού που αφορούν ανακατανομές πιστώσεων εντός της ίδιας μείζονος κατη- γορίας του ιδίου ειδικού φορέα ή μεταξύ διαφορετικών ειδικών φορέων. 

Άρθρο 22 

Διεύθυνση Προμηθειών, Διαχείρισης Υλικού και Υποδομών 

1. Ο επιχειρησιακός στόχος της Διεύθυνσης Προμηθει- ών, Διαχείρισης Υλικού και Υποδομών είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Υπουργείου με την έγκαιρη εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων και υπηρεσιών με τον πιο αποδοτικό τρόπο. 

2. Η Διεύθυνση Προμηθειών, Διαχείρισης Υλικού και Υποδομών διαρθρώνεται σε δύο (2) Τμήματα, ως κα- τωτέρω: 

α) Τμήμα Α" -Κατάρτισης και Εκτέλεσης Προγράμματος Προμηθειών και Νομικής Υποστήριξης. 

β) Τμήμα Β"- Διαχείρισης Υλικού και Υποδομών 

3. Η Διεύθυνση έχει αρμοδιότητες που κατανέμονται στα Τμήματα ως εξής: 

α) Τμήμα Α' - Κατάρτισης και Εκτέλεσης Προγράμμα- τος Προμηθειών και Νομικής Υποστήριξης. 

αα) Η μέριμνα για την έγκαιρη συγκέντρωση αιτη- μάτων προμηθειών από το σύνολο των Υπηρεσιών του Υπουργείου, η κωδικοποίηση ειδών και η κατάρτιση του Ενιαίου Προγράμματος Προμηθειών, καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας προμήθειας ή υπηρεσίας. 

ββ) Ο προγραμματισμός και η υλοποίηση των τακτι- κών και έκτακτων προμηθειών και παροχή στοιχείων για το Μητρώο δεσμεύσεων. 

γγ) Η διενέργεια των απαραίτητων διαδικαστικών ενεργειών για τη σύναψη και εκτέλεση συμβάσεων προ- μήθειας ειδών και παροχής υπηρεσιών, που αφορούν στις υπηρεσίες του Υπουργείου και των εποπτευόμενων και λοιπών φορέων, εφόσον νομίμως ανατεθεί. 

δδ) Η τήρηση ηλεκτρονικού αρχείου με όλα τα στοι- χεία για τους διαγωνισμούς, τις προσφορές και τις προ- μήθειες. 

εε) Η τήρηση ηλεκτρονικού αρχείου προόδου έργων και η στατιστική επεξεργασία των τεχνικοοικονομικών στοιχείων αυτών. 

στστ) Η διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη και η μέριμνα σχετικών θεμάτων της Διεύθυνσης. 

ζζ) Η μέριμνα για τη σύνταξη προδιαγραφών έργων, μελετών, προμηθειών και υπηρεσιών για τις ανάγκες του Υπουργείου. 

ηη) Η μέριμνα για κοστολόγηση των προς προμήθεια ειδών και υπηρεσιών ύστερα από έρευνα αγοράς και η συλλογή στοιχείων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με σκοπό την εξεύρεση βέλτιστης οικονομικής αποτίμησης αυτών. 

θθ) Η νομική παρακολούθηση και υποστήριξη όλων των θεμάτων που ανακύπτουν στις Διευθύνσεις της Γ.Δ.Ο.Υ. 

ιι) Ο έλεγχος όλων των συμβάσεων προμηθειών και παροχής υπηρεσιών. 

ιαια) Ο έλεγχος και η παρακολούθηση λοιπών συμβά- σεων που ανατίθενται από τον Υπουργό Οικονομικών ή από εξουσιοδοτημένο από αυτόν όργανο. 

β) Τμήμα Β' - Διαχείρισης Υλικού και Υποδομών 

αα) Ο προγραμματισμός και η παρακολούθηση των λειτουργικών δαπανών αναφορικά με τις εγκαταστάσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου. 

ββ) Η παραλαβή, αποθήκευση, ταξινόμηση και διακί- νηση των προμηθευόμενων υλικών και εφοδίων, καθώς και η καταστροφή και εκποίηση του άχρηστου υλικού. 

γγ) Η παρακολούθηση και ενημέρωση για τις αναλώ- σεις και την ανάγκη ανανέωσης των αποθεμάτων της αποθήκης. 

δδ) Η τήρηση Μητρώου Παγίων και ηλεκτρονικού αρχείου αποθήκης. 

εε) Η διατήρηση και ενημέρωση αρχείου περιουσια- κών στοιχείων του Υπουργείου. 

στστ) Η χρηστή αξιοποίηση των υποδομών του Υπουργείου και η διευθέτηση σχετικών θεμάτων. 

ζζ) Ο προγραμματισμός και η παρακολούθηση των αναγκών του Υπουργείου για την καθαριότητα, τη συ- ντήρηση, την ασφάλεια, τη φύλαξη των κτιρίων και εγκα- ταστάσεων αυτού, τη λήψη μέτρων πυρασφάλειας, την παρακολούθηση λειτουργίας μέσων επικοινωνίας και μεταφοράς, δικτύων φωτισμού και ύδρευσης, σε συνερ- γασία με τις συναρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου. 

ηη) Η μέριμνα για την θέση σε κυκλοφορία, κατανομή και διάθεση των κρατικών υπηρεσιακών αυτοκινήτων και δικύκλων στις επιμέρους υπηρεσίες του υπουργείου. 

θθ) Η παρακολούθηση και ο έλεγχος της κίνησης και φύλαξης των υπηρεσιακών αυτοκινήτων και δικύκλων του Υπουργείου, καθώς και η μέριμνα για την επισκευή και συντήρησή τους.» 

Άρθρο 3 

Οι υπάλληλοι που κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος προΐστανται στις οργανικές μονάδες που με τις διατάξεις της παρούσας μετονομάζονται, εξακολουθούν να ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου στις ίδιες οργανικές μονάδες. 

Η απόφαση αυτή ισχύει από 1.1.2017. 

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2016 

Οι Υπουργοί 

Οικονομικών ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ 

Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ 

Διοικητικής Ανασυγκρότησης ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!