Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1258/19-9-1997 Αποτύπωση της ΔOY στα φορολογικά στοιχεία, ενόψει της ενοποίησης ή συγχώνευσης ορισμένων υπηρεσιών

YΠOIK 1094976/556/0015/ΠOΛ. 1258/19.9.1997

Αποτύπωση της ΔOY στα φορολογικά στοιχεία, ενόψει της ενοποίησης ή συγχώνευσης ορισμένων υπηρεσιών

Ενόψει της έναρξης λειτουργίας από 1.9.1997 της νέας ενοποιημένης ΔOY, ο τίτλος της οποίας με βάση τις διατάξεις του Π.Δ. 218/97 (ΦEK 168 A`), ορίστηκε σε ΔOY A` Αθηνών (A, B, Γ), παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες, όσον αφορά την υποχρέωση, που απορρέει από τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 18 του Π.Δ. 186/92 "περί αναγραφής στα φορολογικά στοιχεία, εκτός των άλλων της ΔOY της έδρας του προς έκδοση υπόχρεου".

1. Μέχρι 31.12.1997, παρέχουμε τη δυνατότητα να εκδίδονται τα φορολογικά στοιχεία με αναγραφή της ΔOY στην οποία ανήκε ο υπόχρεος, χωρίς να απαιτείται προσαρμογή ως προς το δεδομένο αυτό.

2. Από 1.1.1998:

α) Στα φορολογικά στοιχεία που δεν εκδόθηκαν (χρησιμοποιήθηκαν) μέχρι 31.12.97 (θεωρημένα και αθεώρητα αποθέματα) μπορεί, μέχρι εξαντλήσεώς τους να διαγράφεται η παλαιά ΔOY με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο και να αναγράφεται η νέα ΔOY με σφραγίδα. Ειδικά για τα εκδιδόμενα από H/Y στοιχεία (μηχανογραφικός τρόπος), μπορεί κατά την έκδοση να διαγράφεται η αρχική ένδειξη της ΔOY και να εκτυπώνεται η νέα σε οποιοδήποτε πρόσφορο σημείο, εφόσον αυτό είναι εφικτό από το χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα.

β) Oι χρήστες φ.τ.μ. οφείλουν σύμφωνα με τα προαναφερόμενα να προσαρμόσουν τη φ.τ.μ. στα νέα δεδομένα, ώστε στα εκδιδόμενα παραστατικά να εμφανίζεται η νέα ΔOY.

3. O τίτλος της ΔOY για τις ανάγκες ορθής συμπλήρωσης των εκδιδόμενων στοιχείων, μπορεί να είναι μόνο η φράση _ΔOY A` Αθηνών_ και όχι η οριζόμενη από τις διατάξεις του Π.Δ. 218/97 _ΔOY A` Αθηνών (A, B, Γ)_.

4. Τα προαναφερόμενα ισχύουν αναλόγως και για τις λοιπές περιπτώσεις ΔOY που συγχωνεύονται ή καταργούνται και μεταφέρονται οι αρμοδιότητες τους σε άλλες ΔOY, με τη διευκρίνιση για τις περιπτώσεις αυτές ότι στα εκδιδόμενα φορολογικά στοιχεία μπορεί να μην επέρχεται καμία μεταβολή για ένα τετράμηνο από την ημερομηνία έναρξης της μεταβολής των εν λόγω ΔOY.

5. Τέλος, στα τμήματα του κώδικα των νέων ΔOY και των ΔOY που μεταφέρονται αρμοδιότητες των καταργούμενων, να αναρτηθεί πινακίδα σε εμφανές σημείο, που θα παρέχει οδηγίες στους φορολογούμενους, σχετικές με το περιεχόμενο της παρούσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!