Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1242/5-9-1997 Tύπος και περιεχόμενο των Βιβλίων καταχώρησης Εντολών Ελέγχου και του εντύπου Εντολής Φορολογικού Ελέγχου, καθώς και τρόπος τήρησης και ενημέρωσης αυτών από τις ΔOY

A.Y.O. 1015845/205/0006B/ΠOΛ. 1242/5.9.1997

Tύπος και περιεχόμενο των Βιβλίων καταχώρησης Εντολών Ελέγχου και του εντύπου Εντολής Φορολογικού Ελέγχου, καθώς και τρόπος τήρησης και ενημέρωσης αυτών από τις ΔOY

AΠOΦAΣH O YΠOYPΓOΣ TΩN OIKONOMIKΩN

Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) Του Π.Δ. 284/1988 _Οργανισμός του Υπουργείου Oικονομικών_ (A` 128).

β) Της παρ. 2 άρθρ. 49 του N. 1591/86 _Pυθμίσεις στην άμεση και έμμεση φορολογία, θέσπιση μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις που ρυθμίζουν θέματα αρμοδιότητας Yπουργείου Oικονομικών_ (A 50).

γ) Του άρθρ. 29 A του N. 1558/85 όπως προστέθηκαν με το άρθρο 27 του N. 2081/92 _Pύθμιση του θεσμού των επιμελητηρίων κ.λπ._ (A` 154).

2. Την αριθ. 1107147/1239/0006A/4.10.1996 απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Oικονομικών _Ανάθεση αρμοδιοτήτων Υπουργού Oικονομικών στους Υφυπουργούς Oικονομικών_ (B` 922).

3. Την ανάγκη καθιέρωσης ενός ενιαίου συστήματος παρακολούθησης του προληπτικού, του προσωρινού και του τακτικού (οριστικού) φορολογικού ελέγχου.

4. Το γεγονός ότι, από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού Προϋπολογισμού.

AΠOΦAΣIZOYME

1. Ορίζουμε την υποχρεωτική τήρηση από τις Δημόσιες Oικονομικές Υπηρεσίες (Δ.O.Y.) των παρακάτω ειδικών βιβλίων και του εντύπου εντολών διενέργειας οριστικού (τακτικού), προσωρινού και προληπτικού φορολογικού ελέγχου, πλην των υποθέσεων φορολογίας κεφαλαίου, ως ακολούθως:

α) Βιβλίο καταχώρησης Εντολών Τακτικού (Οριστικού) Ελέγχου (όλων των φορολογιών πλην υποθέσεων κεφαλαίου).

β) Βιβλίο καταχώρησης Εντολών Προσωρινού και Προληπτικού Ελέγχου.

γ) Εντολή Φορολογικού Ελέγχου.

2. καθορίζουμε τον τύπο και το περιεχόμενο των παραπάνω βιβλίων καταχώρησης εντολών ελέγχου και του εντύπου εντολής ελέγχου ως τα συνημμένα υποδείγματα (ΠAPAPTHMATA A`, B` και Γ` της παρούσας αντίστοιχα).

3. H εντολή ελέγχου εκδίδεται από μπλοκ με συνεχή αρίθμηση σε τέσσερα (4) αντίτυπα, εκ των οποίων:

α) το πρώτο αντίτυπο φέρει την ένδειξη _Για τον ελεγκτή_ και παραδίδεται στον ελεγκτή που αφορά η εντολή ελέγχου.

β) το δεύτερο αντίτυπο φέρει την ένδειξη _Για τον ειδικό ατομικό φάκελο ελεγκτή_ και αρχειοθετείται σε ειδικό ατομικό φάκελο ανά ελεγκτή, ο οποίος θα τηρείται από τον επόπτη ελέγχου.

γ) το τρίτο αντίτυπο φέρει την ένδειξη _Για το γενικό φάκελο εντολών ελέγχου_ και αρχειοθετείται στο γενικό φάκελο εντολών ελέγχου, που θα τηρείται από τον επόπτη ελέγχου για όλες τις εκδοθείσες εντολές ελέγχου για όλους τους ελεγκτές.

δ) το τέταρτο αντίτυπο φέρει την ένδειξη _Στέλεχος_ και παραμένει ως στέλεχος.

4. Από την έναρξη τήρησης των ως άνω νέων βιβλίων και εντύπου εντολών ελέγχου, θα παύσει η τήρηση από τις ΔOY όλων των άλλων σχετικών βιβλίων και εντύπων για το ίδιο θέμα.

H απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!