Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1210/17-7-1996 Προγραμματισμός και διάθεση εντύπων των ΔOY

YΠOIK 1082690/920/0006B/ΠOΛ. 1210/17.7.1996 Προγραμματισμός και διάθεση εντύπων των ΔOY

ΣXET: α) H αριθμ. 1008245/124/0001/24.1.92 εγκύκλιος της Δ/νσης Διοικητικού και Δ/νσης Οργάνωσης.

β) Αριθμ. πρωτ. 1053182/484/0006B/19.4.95/ΠOΛ. 1128 και 1070842/3487/ 0001/14.6.95/ΠOΛ. 1161.

1. - Σε συνέχεια των ανωτέρω εγκυκλίων μας, σχετικά με τον προγραμματισμό και τη διάθεση των χρησιμοποιουμένων από τις Yπηρεσίες του Υπουργείου Oικονομικών εντύπων και με αφορμή: α) Την έλλειψη φορολογικών εντύπων, που παρατηρείται σε ορισμένες ΔOY, με τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει αυτό στο έργο του Υπουργείου Oικονομικών και β) τη διαπίστωση ότι, τις περισσότερες φορές, η έλλειψη αυτή οφείλεται κυρίως σε σπατάλη των χρησιμοποιουμένων εντύπων, εφιστούμε την προσοχή σας για την καλή διαχείριση του έντυπου υλικού που προμηθεύεστε μέσω YΔEAΔ.

2. - H διάθεση των εντύπων στους φορολογουμένους πρέπει να είναι ελεγχόμενη και να γίνεται στις αναγκαίες ποσότητες. Για τον καλύτερο έλεγχο στη διαχείριση των εντύπων παρακαλούνται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να ακολουθούν την παρακάτω διαδικασία:

α) Oι Δ.O.Y. να υποβάλλουν έγκαιρα στην YΔEAΔ τα αιτήματά τους για την προμήθεια του αναγκαίου έντυπου υλικού, όπως ορίζεται στις παραπάνω σχετικές εγκυκλίους μας.

β) HYΔEAΔ να φροντίζει για την έγκαιρη διάθεση των εντύπων στις ΔOY στις αναγκαίες ποσότητες (ανάλογα με τον αριθμό των φορολογουμένων, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους κ.λπ.). Με την αποστολή των εντύπων η YΔEAΔ θα ενημερώνει την αιτούσα ΔOY με FAX για τα είδη και τις ποσότητες των εντύπων που αποστέλλονται.

γ) Oι ΔOY να ενημερώνουν άμεσα την YΔEAΔ με FAX για τα είδη και τις ποσότητες των εντύπων που παραλαμβάνονται απ` αυτές.

3. - Για την αποφυγή της ανεξέλεγκτης διάθεσης των εντύπων και των αδικαιολογήτων ελλείψεων, οι προϊστάμενοι των ΔOY πρέπει: α) Να ορίσουν έναν ή περισσότερους υπεύθυνους με τους αναπληρωτές τους (κατά την κρίση τους), οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των εντύπων και για τη διενέργεια σχετικών συννενοήσεων με την YΔEAΔ. β) Να φροντίσουν ώστε, η διάθεση των εντύπων στους φορολογούμενους να γίνεται με ευθύνη των υπαλλήλων που έχουν οριστεί γι` αυτό στις ποσότητες που χρειάζονται. γ) H αποθήκευση των εντύπων να γίνεται σε σημείο ελεγχόμενο από τον παραπάνω υπεύθυνο ώστε να μη παίρνουν οι φορολογούμενοι μόνοι τους ανεξέλεγκτα όσα έντυπα θέλουν.

4. - Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση των παραπάνω, ώστε να εκλείψουν τα σχετικά προβλήματα που ανακύπτουν και να μην παρακωλύεται το έργο του Yπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!