Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

ΥΠΟΙΚ: Παρουσίαση του επιχειρηματικού σχεδίου της ΓΓΔΕ για το 2015.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 06.03.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ Γ.Γ.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ 2015

Σε ημερίδα που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οικονομικής Διοίκησης παρουσιάστηκε σήμερα το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έτους 2015 στους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών της.

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου προλόγισε και παρέστη καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης. Κατά την ομιλία της, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τις ιδιαίτερες προσπάθειες που κατέβαλαν κατά την προηγούμενη χρονιά, ιδιαίτερα μέσα σε δύσκολο περιβάλλον με πλήθος οργανωτικών και νομοθετικών αλλαγών, τόνισε τη σημασία επίτευξης των στρατηγικών στόχων και δράσεων της Γ.Γ.Δ.Ε. για το 2015.

Επεσήμανε επίσης ότι η φορολογική και τελωνειακή διοίκηση πρέπει να ενισχύσει την αξιοπιστία της, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες, αλλά και με τη λογοδοσία της Γ.Γ.Δ.Ε. στην πολιτεία και κυρίως στην κοινωνία.

Απευθυνόμενη στους Προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ., των Τελωνείων, των Ελεγκτικών Κέντρων και των Χημικών Υπηρεσιών, η Κατερίνα Σαββαΐδου τόνισε ότι:

«Είστε οι τιμονιέρηδες του στόλου της ελληνικής φορολογικής, τελωνειακής και χημικής διοίκησης και πρέπει να δώσετε τη μάχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου και την είσπραξη των δημοσίων εσόδων, προκειμένου να βγούμε νικητές και η χώρα μας να βαδίσει στο δρόμο της αξιοπιστίας και της ανάπτυξης».

Η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οικονομικής Διοίκησης παρουσίασε αναλυτικά τις προτεραιότητες για το 2015, καθώς και τους στόχους και τις δράσεις με τις οποίες θα υλοποιηθούν. Εισηγήσεις έγιναν και από Προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων. Έμφαση δόθηκε στις δράσεις που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της είσπραξης των δημοσίων εσόδων, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου και την ενίσχυση της οικειοθελούς συμμόρφωσης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης των δράσεων του επιχειρησιακού σχεδίου.

Στην ημερίδα παρέστη και η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, Όλγα-Νάντια Βαλαβάνη, η οποία τοποθετήθηκε σε γενικότερα θέματα πολιτικής και αντάλλαξε απόψεις με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!