Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1226/1-8-1996 Κοινοποίηση διατάξεων του Π.Δ.218-1996 -Οργανισμός του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.)-

YΠOIK 1088265/967/A0006/ΠOΛ. 1226/1.8.1996 Κοινοποίηση διατάξεων του Π.Δ.218/1996 "Οργανισμός του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.)".

1. Οπως σας είναι γνωστό, με τις διατάξεις του Ν.2343/1995 "Αναδιοργάνωση υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις" (ΦΕΚ 211/Α/11.10.1995), που σας κοινοποιήθηκε με την αριθ. 1143430/1378/0006B/ 22.12.1995 (ΠOΛ. 1328) εγκύκλιο του Υπουργείου μας, συστήθηκε στο Υπουργείο Oικονομικών υπηρεσία με τον τίτλο "Σώμα Δίωξης Oικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.O.E.)" υπαγόμενη απευθείας στον Υπουργό Oικονομικών και της οποίας προτσταται Ειδικός Γραμματέας.

2. Με το Π.Δ. 218/1996 "Οργανισμός του Σώματος Δίωξης Oικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.O.E.)" που δημοσιεύθηκε στο ΦEK. 168/A`/24.7.1996, καθορίσθηκαν τα θέματα οργάνωσης, εσωτερικής διάρθρωσης, κατανομής αρμοδιοτήτων, στελέχωσης και λειτουργίας των επιμέρους υπηρεσιών του Σ.Δ.O.E., καθώς και οι καταργούμενες διωκτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Oικονομικών.

O χρόνος έναρξης λειτουργίας των παραπάνω υπηρεσιών του Σ.Δ.O.E. και παύσης λειτουργίας των καταργούμενων υπηρεσιών, θα οριστεί με σχετικές αποφάσεις του Υπουργού Oικονομικών.

3. Τα θέματα κανονισμού λειτουργίας του Σ.Δ.O.E., δικαιωμάτων και καθηκόντων των υπαλλήλων αυτού, θα καθορισθούν με άλλο Προεδρικό Διάταγμα, που προωθείται για έκδοση.

4. Σύμφωνα με τις διατάξεις του παραπάνω Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ. 218/1996):

α) Το Σ.Δ.O.E. διαρθρώνεται σε κεντρική Υπηρεσία και Περιφερειακές Yπηρεσίες.

β) H κεντρική Υπηρεσία του Σ.Δ.O.E. συγκροτείται από το Γραφείο του Ειδικού Γραμματέα Σ.Δ.O.E. και τις εξής Διευθύνσεις και Τμήματα αυτών:

- Δ/νση Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων και Δίωξης ---------------------------------------------------

Τμήμα Αξιοποίησης Δεδομένων, Τεκμηρίωσης και Ανάλυσης

Τμήμα Επιχειρησιακών Σχεδίων Ελέγχων και Δίωξης Φοροδιαφυγής

Τμήμα Επιχειρησιακών Σχεδίων Ελέγχων και Δίωξης Λαθρεμπορίου

Τμήμα Επιχειρησιακών Σχεδίων Ελέγχων και Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων

Τμήμα Τηλεπικοινωνιών και Συντονισμού

- Δ/νση Διοικητικής Yποστήριξης -----------------------------

Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας, Αμοιβαίας Συνδρομής και Επανελέγχου

Τμήμα Νομικής Υποστήριξης

Τμήμα Συντονισμού και Υποστήριξης Μέσων Δίωξης

γ) Συστήνεται μία Υπηρεσία Σ.Δ.O.E. επιπέδου Διεύθυνσης σε κάθε Διοικητική Περιφέρεια (δηλαδή 13 υπηρεσίες συνολικά σε όλη τη χώρα) με τίτλο "Περιφερειακή Διεύθυνση" συμπληρούμενο με το όνομα της οικείας Διοικητικής Περιφέρειας (π.χ. Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής). - Ως έδρες των παραπάνω Περιφερειακών Διευθύνσεων ορίσθηκαν η Θεσσαλονίκη, η κομοτηνή, η κοζάνη, τα Ιωάννινα, η Λάρισα, η κέρκυρα, η Πάτρα, η Λαμία, η Τρίπολη, η Mυτιλήνη, η Ρόδος, το Hράκλειο και το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Αθηνών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιά.

- Ορισμένα Τμήματα των παραπάνω Περιφερειακών Διευθύνσεων θα λειτουργούν σε άλλες πόλεις και ειδικότερα:

Της Περιφερειακής Διεύθυνσης Σ.Δ.O.E. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ένα τμήμα Δράσης θα λειτουργεί στην καβάλα και το Τμήμα Ναρκωτικών Οπλων και Θαλασσίων Ελέγχων θα λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη.

Της Περιφερειακής Διεύθυνσης Σ.Δ.O.E. Hπείρου, ένα Τμήμα Δράσης και το Τμήμα Ναρκωτικών, Οπλων και Θαλασσίων Ελέγχων θα λειτουργεί στην Hγουμενίτσα.

Της Περιφερειακής Διεύθυνσης Σ.Δ.O.E. Θεσσαλίας ένα Τμήμα Δράσης και το Τμήμα Ναρκωτικών, Οπλων και Θαλασσίων Ελέγχων θα λειτουργεί στο Βόλο.

Της Περιφερειακής Διεύθυνσης Σ.Δ.O.E. Πελοποννήσου, ένα Τμήμα Δράσης και το Τμήμα Ναρκωτικών, Οπλων και Θαλασσίων Ελέγχων θα λειτουργεί στην καλαμάτα.

δ) Oι Περιφερειακές Διευθύνσεις Σ.Δ.O.E. Αττικής και κεντρικής Μακεδονίας, διαρθρώνονται στις εξής Υποδιευθύνσεις και Τμήματα, η κάθε μία:

- Υποδ/νση Ελέγχων και Δίωξης Oικονομικού Εγκλήματος --------------------------------------------------

Τμήμα Προγραμματισμού και Συντονισμού Ελέγχων και Δίωξης

Τμήμα Ειδικών Ελέγχων και Ερευνών

Τμήματα Δράσης (15 Τμήματα η Περ. Δ/νση Σ.Δ.O.E. Αττικής και 10

Τμήματα η Περ. Δ/νση κεντρ. Μακεδονίας)

- Υποδ/νση Δίωξης Ναρκωτικών, Οπλων και Θαλασσίων Ελέγχων -------------------------------------------------------

Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων

Τμήμα Θαλασσίων Ελέγχων

- Yποδ/νση Διοικητικής Yποστήριξης --------------------------------

Τμήμα Διοικητικού και Μέσων Δίωξης

Τμήμα Δικαστικού και Διαδικασιών

- Τμήμα Διαχείρισης Δεδομένων και Τηλεπικοινωνιών (Αυτοτελές Τμήμα της Περιφερειακής Διεύθυνσης) -----------------------------------------------

ε) Oι λοιπές Περιφερειακές Διευθύνσεις Σ.Δ.O.E. διαρθρώνονται στα εξής

Τμήματα και Γραφεία η κάθε μία:

Τμήματα Ελέγχων και Δίωξης Oικονομικού Εγκλήματος (3 Τμήματα η κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση)

Τμήμα Ναρκωτικών, ξπλων και Θαλάσσιων Ελέγχων

Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης

Τμήμα Διαχείρισης Δεδομένων και Τηλεπικοινωνιών

Γραφείο Δικαστικού

στ) καταργούνται η Διεύθυνση Ελέγχου Oικονομικού Εγκλήματος, η YΠ.E.Δ.A. και τα Παραρτήματα αυτής, οι E.Y.T.E. και τα Παραρτήματα αυτών, καθώς και το Τμήμα Λοιπών Μέσων Δίωξης της Διεύθυνσης Ελέγχου Τελωνείων και οι αρμοδιότητες αυτών θα ασκούνται από το Σ.Δ.O.E.

- Oι αρμοδιότητες της ΔI.Π.E.A. Αθηνών και Θεσσαλονίκης, που αφορούν τον τομέα της δίωξης, περιέρχονται στο Σ.Δ.O.E.

- Τα Τμήματα της Διεύθυνσης Ελέγχων Τελωνείων: Δίωξης Λαθρεμπορίου και Λοιπών Παραβάσεων, Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων και Πληροφοριών CIS-SCENT θα ασκούν τις αρμοδιότητές τους, μόνον σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις, που χειρίζονται τα Τελωνεία.

5. Oι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών, στις οποίες κοινοποιείται το παρόν, με αντίγραφο του ΦEK 168/A/24.7.96 (στο οποίο δημοσιεύθηκε το Π.Δ. 218/1996), παρακαλούνται: α) Να φροντίσουν να λάβουν γνώση του εγγράφου αυτού και του περιεχομένου του Π.Δ. 218/1996, ενυπόγραφα, όλοι οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας τους και β) Να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες, κατά λόγο αρμοδιότητάς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!