Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

Ε.Β.Ε.Θ.: Ενημερωτική ημερίδα για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 02-12-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική ημερίδα για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ΕΒΕΘ η εκδήλωση για τα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα» την οποία διοργάνωσαν τα τρία Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΘ), το Βιοτεχνικό (ΒΕΘ) και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΕΕΘ). 

Βασικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμάνης, αναπληρωτής καθηγητής Λογιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της ομάδας εργασίας που συνέταξε το νομοσχέδιο για τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, το οποίο ψηφίστηκε προ ημερών από τη Βουλή και οι διατάξεις του αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2015. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση και επεξήγηση των βασικών αρχών και κύριων ρυθμίσεων του νόμου, που συγκεντρώνει σε ενιαίο κείμενο τους διάσπαρτους σήμερα λογιστικούς κανόνες και φιλοδοξεί να εκσυγχρονίσει το ελληνικό λογιστικό πλαίσιο, μειώνοντας το διοικητικό κόστος για τις υπόχρεες επιχειρήσεις.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καραμάνης, η αλλαγή των ΕΛΠ ήταν μια εξέλιξη την οποία «αποζητούσε και την στήριξε η αγορά» και η οποία «δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να αναβληθεί». Σημείωσε ακόμη πως πρόκειται για μια διαρκή διαδικασία η οποία αφορά όλες τις επιχειρήσεις. 

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ επισήμανε πως «η απλοποίηση των διατάξεων και της πολυνομίας που αφορούν στο επιχειρείν αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των παραγωγικών τάξεων, καθώς η  πολυνομία συντηρεί τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά και φυσικά απωθεί την προσέλκυση νέων παραγωγικών επενδύσεων». Χαρακτήρισε δε τα ΕΛΠ ως «ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό βήμα, αλλά κι ως ένα δυνητικά χρήσιμο εργαλείο για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις».  Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, «προβλέπεται η κατάργηση του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ), απλοποιώντας ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες της στοιχειοθέτησης και της καταγραφής των συναλλαγών (διακίνηση, τιμολόγηση κλπ).

Παράλληλα, όμως ευθυγραμμίζει την ελληνική λογιστική πραγματικότητα με την «Νέα Ευρωπαϊκή Λογιστική Οδηγία», ορίζοντας λογιστικές αρχές και πολιτικές, με βάση τις διεθνείς πρακτικές». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!