Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

ΥΠΟΙΚ: Διευκρινίσεις για την έκπτωση δαπανών άνω των 500 ευρώ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ

Αθήνα, 02 Οκτωβρίου 2014

Με σκοπό τη διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, διευκρινίζει με εγκύκλιό της σειρά θεμάτων, που αφορούν στην έκπτωση δαπανών για την αγορά αγαθών και τη λήψη υπηρεσιών άνω του ποσού των 500 ευρώ και την υποχρέωση εξόφλησης των σχετικών παραστατικών με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής.

Στην εγκύκλιο τονίζεται μεταξύ άλλων ότι:

α) Γίνεται δεκτός ο λογιστικός συμψηφισμός αμοιβαίων απαιτήσεων άνω των 500 ευρώ ως τρόπος εξόφλησης, χωρίς να απαιτείται η χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής για την έκπτωσης δαπάνης.

β) Η εκκαθάριση στην περίπτωση πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών για λογαριασμό τρίτου, εξοφλείται με τραπεζικό μέσο πληρωμής, εφόσον το προς απόδοση ποσό μετά την αφαίρεση της προμήθειας του εντολοδόχου ξεπερνά τα 500 ευρώ.

γ) Αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των πληρωμών σε ημέρες και ώρες πέραν του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών σε ειδικές περιπτώσεις (π.χ. απομακρυσμένες περιοχές, πρόσωπα που δε διαθέτουν τα μέσα για την ηλεκτρονική εκτέλεση τραπεζικών συναλλαγών κλπ), όπου γίνεται δεκτό ότι αρκεί ο προμηθευτής να καταθέσει τις εισπράξεις σε μετρητά εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών.

Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή για δαπάνες που αφορούν φορολογικές περιόδους από την 01-01-2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!