Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΦΠΑ

Π. 6791/645/7-10-1986 Απαλλαγή από το φόρο προστιθέμενης αξίας των αγαθών που εισάγονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τα μέλη του προσωπικού του.

Π. 6791/645 (ΦΕΚ B 703 - 21.10.1986) 

Απαλλαγή από το φόρο προστιθέμενης αξίας των αγαθών που εισάγονται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τα μέλη του προσωπικού του. 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη : 

1. Τις κατωτέρω διατάξεις του Ν. 1642/1986 «για την εφαρμογή του φόρου προστιθέμενης αξίας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 125 Α') : 

α) Του εδαφίου ββ της περίπτωσης στ' της παραγράφου 1 του άρθρου 22. 

β) Της παραγράφου 2 του άρθρου 22 και γ) Της παραγράφου 3 του άρθρου 58. 

2. Τις διατάξεις του Ν. 412/1947 «περί κυρώσεως Συμβάσεως περί προνομίων και ασυλιών των Ηνωμένων Εθνών» (ΦΕΚ 205 Α'), αποφασίζουμε : 

1. Η απαλλαγή από το φόρο προστιθέμενης αξίας που προβλέπεται από τις διατάξεις του εδαφ. ββ της περίπτωσης στ' της παραγράφου 1 του άρθρου 22 του Ν. 1642/1986, παρέχεται για τα εισαγόμενα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τα μέλη του προσωπικού του αγαθά, εφόσον τα αγαθά αυτά εμπίπτουν στις σχετικές δια την ατελή εισαγωγή διατάξεις της από 13 Φεβρουάριου 1946 Σύμβασης «περί προνομίων και ασυλιών των Ηνωμένων Εθνών», που έχει κυρωθεί με το Ν. 412/1947. 

2. Για τη χορήγηση της παραπάνω απαλλαγής η ενδιαφερόμενη Υπηρεσία του Ο.Η.Ε, θα προσκομίζει στο τελωνείο εισαγωγής, που έχει αρμοδιότητα για τον τελωνισμό των εισαγόμενων αγαθών, έγγραφο θεωρημένο από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, στο οποίο θα αναγράφονται λεπτομερώς τα εισαγόμενα αγαθά και ο προορισμός τους, δηλαδή, αν προορίζονται για τις ανάγκες του Ο.Η.Ε, ή των μελών του προσωπικού του. 

Η τελωνειακή αρχή με βάση το παραπάνω έγγραφο θα χορηγεί την απαλλαγή από το φόρο και θα παραδίδει τα αναγραφόμενα στο έγγραφο αυτό αγαθά, είτε με το καθεστώς της ατέλειας, είτε με το καθεστώς της προσωρινής εισαγωγής, ανάλογα με το είδος και την αξία των εισαγομένων. 

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 1986 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!