Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠOΛ. 1037/8.2.1996 Προθεσμία καταχώρησης αποτίμησης αποθεμάτων απογραφής επιτηδευματιών με βιβλία B` κατηγορίας - υποχρέωση ή μη εμφάνισης της αξίας απογραφής στην εκκαθαριστική δήλωση Φ.Π.A. και το έντυπο E3 αναλυτικά στοιχεία φορολογίας εισοδήματος.

YΠOIK 1017364/119/0015/ΠOΛ. 1037/8.2.1996 THΛEΓPAΦHMA: Προθεσμία καταχώρησης αποτίμησης αποθεμάτων απογραφής επιτηδευματιών με βιβλία B` κατηγορίας - υποχρέωση ή μη εμφάνισης της αξίας απογραφής στην εκκαθαριστική δήλωση Φ.Π.A. και το έντυπο E-3 αναλυτικά στοιχεία φορολογίας εισοδήματος.

Με αφορμή ερωτήματα φορολογουμένων, φορέων και αρμοδίων υπηρεσιών (Δ.O.Y.), αναφορικά με το αντικείμενο του θέματος, διευκρινίζονται τα εξής:

Oι τηρούντες βιβλία B` κατηγορίας υποχρεούνται να καταχωρήσουν την αξία αποτίμησης αποθεμάτων απογραφής μέχρι 31 Μαρτίου εκάστου έτους, όπως αυτό έχει διευκρινισθεί και με σχετικές εγκυκλίους (ΠOΛ. 1163/1994, ΠOΛ. 1321/95).

Ενόψει των ανωτέρω, εφόσον η καταληκτική ημερομηνία υποβολής εκκαθαριστικών δηλώσεων Φ.Π.A. και φορολογίας εισοδήματος των φυσικών προσώπων και των υπόχρεων προσώπων της παραγρ. 4 του άρθρου 2 του N. 2238/1994 προηγείται της προθεσμίας καταχώρησης της αποτίμησης, δεν θα συμπληρώνονται οι σχετικές ενδείξεις της παραπάνω δηλώσεως και του εντύπου E3. κατά συνέπεια, εφόσον υποβάλλονται δηλώσεις Φ.Π.A. και φόρου εισοδήματος, από επιτηδευματίες με βιβλία B` κατηγορίας πριν της 31 Μαρτίου δεν θα εξετάζεται η συμπλήρωση των ενδείξεων απογραφής στις υπόψη δηλώσεις και στο έντυπο E3.

Αυτονόητο είναι ότι για περιπτώσεις υποβολής των δηλώσεων αυτών μετά την 31 Μαρτίου υφίσταται υποχρέωση συμπλήρωσης των σχετικών ενδείξεων απογραφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!