Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

ΥΠΟΙΚ: Σχετικά με τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκης 5-7  
10180 Αθήνα 
Tηλ.:210-3332553/4 
Fax: 210-3332559 
e-mail: press@minfin.gr 
Τρίτη,  15 Ιουλίου 2014 

Δελτίο Τύπου 

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι η φετινή διαδικασία υποβολής δηλώσεων φόρου εισοδήματος ολοκληρώθηκε χθες.  

Κατά την χθεσινή τελευταία ημέρα υποβλήθηκαν 276.000 φορολογικές δηλώσεις με το σύνολό τους να διαμορφώνεται στις 5.812.000. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σε μια εβδομάδα υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά 90.000 τροποποιητικές δηλώσεις, ενώ αντίστοιχα το 2013 το ίδιο πλήθος δηλώσεων υποβλήθηκε χειρόγραφα και εκκαθαρίστηκε από τις Δ.Ο.Υ. μετά τον Οκτώβριο του 2013. 

Με την παράταση των 14 ημερών που δόθηκε εκτιμάται ότι το 99% περίπου των φορολογούμενων υπέβαλαν εμπρόθεσμα την φορολογική τους δήλωση. 

Το Υπουργείο Οικονομικών ευχαριστεί τους φορολογούμενους για την ανταπόκρισή τους, καθώς και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών που εργάστηκαν για την ομαλή πορεία της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Επίσης και τους λογιστές για την προσπάθεια και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν. 

Σε ό,τι αφορά τη ροή των δηλώσεων επισημαίνουμε ότι: 

• Την πρώτη ημέρα υποδοχής δηλώσεων, δηλαδή στις 20 Μαρτίου 2014, υπέβαλαν δήλωση 78 φορολογούμενοι και την τελευταία ημέρα 276.000. 

• ‘Ένας στους πέντε φορολογούμενους υπέβαλε δήλωση την τελευταία εβδομάδα. 

• Έξι στους δέκα φορολογούμενους υπέβαλαν δήλωση τον τελευταίο μήνα. 

Η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής φορολογικών δηλώσεων αποτελεί σημαντικό βήμα για το μέλλον και μας βοηθάει να βελτιωνόμαστε συνέχεια με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

ΑΛΕΒΙΖΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
16/07/2014 14:49:48

Η πολιτική ηγεσία δεν σέβεται τους πολίτες και δεν κατανοεί τα προβλήματα τους. Θα μπορούσε να αφήσει το σύστημα ανοικτό – χωρίς ανακοινώσεις - έως την Παρασκευή ή την ερχόμενη Δευτέρα αφού υπήρχε χρόνος έως την 31/7. Δυστυχώς κάποιοι δεν σκέπτονται και δεν έχουν ευαισθησία. Ζητούν από τους πολίτες τα μέγιστα , χωρίς οι ίδιοι να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους , άλλα ούτε έχουν την εξυπνάδα να πράξουν τα ελάχιστα. Δυστυχώς αυτοί μας διοικούν. Στις 20 Μαρτίου 2014 που ξεκίνησε η υποβολή ήδη ήσασταν παράνομοι και ανακόλουθοι των υποχρεώσεων σας. Έπρεπε να είχατε ανοίξει το σύστημα 1/2 και όχι 20/3. Παράλληλα και τότε που ανοίξατε υπήρχαν άπειρα προβλήματα δικά σας και όχι των συναδέλφων μας. Μην δικαιολογείτε τα αδικαιολόγητα , δείξατε χαρακτήρα ασυνεπούς που απαιτεί από τους άλλους Γερμανική πειθαρχεία είστε ανεκδιήγητοι. Ντροπή σας.