Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

ΤΕΑ -ΥΠΟΙΚ : Ενημέρωση για την πορεία του ταμείου.

ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 76 Τ.Κ. 10678 - Τ.Θ. 9342 - www.teaypoik.gr 
ΤΗΛ. 210 6400013 - FAX 210 6400542 - e-mail:teaypoik@gmail.com       

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ      

Αγαπητοί συνάδελφοι, 
14.4.2014 

Σκοπός της ανακοίνωσης αυτής, είναι να σας ενημερώσει για την πορεία του Ταμείου, πορεία η οποία έχει επηρεαστεί από τα οικονομικά δεδομένα της περιόδου. 

1.    Το Ταμείο έλαβε το 2010 μειωμένη την ετήσια χρηματοδότησή του κατά 60%.  Παρόλα αυτά συνέχισε τις παροχές προς τα μέλη του το 2010 και το 2011, αξιοποιώντας τα αποθεματικά που είχε δημιουργήσει, η διαχείριση των προηγούμενων ετών.  Υπενθυμίζουμε ότι οι παροχές αυτές ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ παροχές υγείας, με λογική αλληλοβοήθειας και όχι ανταποδοτικότητας εισφορών. 

2.    Η διαχείριση των οικονομικών του Ταμείου, έγινε πάντα με διαφάνεια, επιστημονική τεκμηρίωση, θεσμοθετημένους πολλαπλούς ελέγχους και με αξιοποίηση των δεδομένων κάθε έτους.  Με αυτά τα δεδομένα, προχωρήσαμε σε αγορά ομολόγων του Δημοσίου τα οποία δυστυχώς υπέστησαν σοβαρότατη περικοπή από τις μνημονιακές εξελίξεις. 

3.    Αναμένουμε από την ΠΟΕ-ΔΟΥ της θέση της για την πορεία του ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ.  Ελπίζουμε στο συνέδριο του κλάδου (Δεκέμβριος 2014), να γίνει αναλυτική συζήτηση και να καταλήξουμε μέσα από γόνιμο διάλογο, στην καλύτερη λύση.  Στον τομέα αυτό δεν μπορούν να προκριθούν ούτε παραταξιακές αντιπαραθέσεις, ούτε σκοπιμότητες, ούτε δογματισμοί κάθε είδους.  Μοναδικό κριτήριο είναι η κάλυψη (πρόσθετων και όχι ανταγωνιστικών ως προς τους κύριους φορείς ασφάλισης) παροχών υγείας. 

4.    Η παρούσα κατάσταση του Ταμείου είναι:   

-Η αναστολή χορήγησης παροχών, λόγω οικονομικής αδυναμίας. 

-Η αναγκαιότητα διατήρησης της νομικής του μορφής για να διαχειριστούν τα ομόλογα του Δημοσίου που κατέχει, τα οποία λήγουν σε διάφορες ημερομηνίες μέχρι και το 2042.  Αν στα ομόλογα αυτά προχωρούσαμε άμεσα σε ρευστοποίησή τους, θα είχαμε απώλειες περίπου 1.200.000€!. 

5. Για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, πρέπει να γίνει νέα εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου (η θητεία του προηγούμενου λήγει στις 11.5.2014).  Πάντα σε συνεργασία με την ΠΟΕ-ΔΟΥ, με συναινετικό και διαπαραταξιακό πνεύμα, είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε στην διενέργεια εκλογών στις 29 και 30 Απριλίου στην Αθήνα (9πμ – 7μμ) στα γραφεία της ΠΟΕ-ΔΟΥ (Λεωχάρους 2, Αθήνα, 5ος όροφος). 

Καλούμε όποιο μέλους του Ταμείου, επιθυμεί να καταθέσει υποψηφιότητα, να το κάνει το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 23.4.2014 στις 2μμ με αίτηση που θα καταθέσει στα γραφεία μας, Λεωχάρους 2, Αθήνα, 5ος όροφος, γραφείο 505 (αυτοπροσώπως η με εταιρεία ταχυμεταφοράς), στην εφορευτική επιτροπή που έχει αναλάβει το σχετικό έργο.  Μέχρι την ίδια ημέρα και ώρα, θα γίνει και η εγγραφή όσων συναδέλφων δεν έχουν γίνει μέλη ακόμη. 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,  

Το Ταμείο μας στάθηκε δίπλα σε κάθε συνάδελφο που χρειάστηκε την βοήθειά του, ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ.  Τώρα ζητάει από εσένα να αφιερώσεις λίγο από το χρόνο σου, προκειμένου να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την αλληλεγγύη μας.   

Αναλυτική ενημέρωση για όλα τα θέματα στο www.teaypoik.gr.                                 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο    

Ο Πρόεδρος          
Γιάννης  Λ. Σακελλαρίου      
Ο Αντιπρόεδρος                             
Τρύφων Ζ. Αλεξιάδης      
Η Γραμματέας     
Ζωή Β. Κωστάρα 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!