Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΦΠΑ

ΠΟΛ. 1246/29-9-1995 Οδηγίες για τη συμπλήρωση του ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ AYTOKIΝΗΤΟΥ. Αποστολή του ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ στο Κέντρο Πληροφορικής

YΠOIK 1109485/5006/0014/ΠOΛ. 1246/29.9.1995 Οδηγίες για τη συμπλήρωση του "ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ AYTOKIΝΗΤΟΥ", που απαιτείται για την ενημέρωση του ΚΕΠΥΟ για τα οχήματα τα οποία προμηθεύονται το ειδικό σήμα τελών κυκλοφορίας και για τη βεβαίωση τελών κυκλοφορίας στα λοιπά οχήματα. -Αποστολή του "ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ" στο Κέντρο Πληροφορικής (ΚΕΠΥΟ).

Με τη διαταγή 1090026/7771/0014/2.8.94, ΠΟΛ.1192, σας δόθηκαν οδηγίες για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών εντύπων που ήταν απαραίτητα για τη βεβαίωση τελών κυκλοφορίας των οχημάτων έτους 1995, για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου Αυτοκινήτου για τα οχήματα τα οποία προμηθεύονται το ειδικό σήμα τελών κυκλοφορίας, καθώς και για την αποστολή των ανωτέρω εντύπων στο ΚΕΠΥΟ.

Με την παρούσα διαταγή, καθιερώνεται η χρήση ενός νέου εντύπου του ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (Μ.Δ.Α.) και δίδονται οδηγίες για τη συμπλήρωση και αποστολή του στο ΚΕΠΥΟ.

Το νέο ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ θα χρησιμοποιείται από 5.10.1995, προκειμένου να ενημερώνεται το ΚΕΠΥΟ για οποιαδήποτε μεταβολή στοιχείου ή νέα εγγραφή, που αφορά τα οχήματα για τα οποία βεβαιώνονται τέλη κυκλοφορίας, καθώς και αυτά για τα οποία τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται με προμήθεια ειδικού σήματος.

Δηλαδή, το νέο ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ θα συμπληρώνεται για όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα.

Από την ίδια, ως άνω, ημερομηνία, παύουν να χρησιμοποιούνται όλα τα μηχανογραφικά έντυπα, για τη συμπλήρωση και αποστολή των οποίων σας είχαν δοθεί οδηγίες με την προαναφερόμενη διαταγή μας (παλαιό Μηχανογραφικό Δελτίο Αυτοκινήτου, Καταστάσεις Διαγραφών, Καταστάσεις Ακινησιών και έντυπο Δ1 ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ).

Για τις μεταβολές κ.λ.π. που έγιναν μέχρι 4.10.95, θα πρέπει να αποσταλούν στο ΚΕ.Π.Υ.Ο. παλαιά Μηχανογραφικά Δελτία Αυτοκινήτων, όπως περιγράφεται στην ίδια ως άνω διαταγή, το αργότερο μέχρι 11.10.95.

Επισημαίνεται ότι για τη συμπλήρωση του ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, θα χρησιμοποιούνται και οι πληροφορίες για το όχημα, οι οποίες περιέχονται στο ΓΕΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ή στο ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.

Αναλυτικές οδηγίες για τη χρησιμοποίηση των προαναφερόμενων ΜΗΤΡΩΩΝ, στα οποία πλέον θα περιέχονται στοιχεία για όλα τα οχήματα για τα οποία το ΚΕΠΥΟ είναι ενημερωμένο ως προς τη ΔΟΥ στην οποία βρίσκεται ο φάκελλός τους, παρέχονται κατωτέρω.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ

ΧΡΗΣΗ-ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Το "ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ" συμπληρώνεται από τον αρμόδιο υπάλληλο της ΔΟΥ, στην οποία βρίσκεται ο φάκελλος του οχήματος, όταν πρόκειται:

1.- Για νέα εγγραφή οχήματος (για όχημα το οποίο τίθεται για πρώτη φορά σε κυκλοφορία ή για ενημέρωση του ΚΕΠΥΟ για όχημα τοοποίο κυκλοφορεί-παλαιό-, πλην όμως, για οποιοδήποτε λόγο, δεν έχει ακόμα ενημερωθεί το ΚΕΠΥΟ με τα στοιχεία του).

Στην περίπτωση αυτή, στο "Μ.Δ.Α". συμπληρώνονται υποχρεωτικά:

- τα στοιχεία της "ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ" (από την άδεια κυκλοφορίας του)

- σημαίνεται με (X) το πεδίο ΝΕΟ (κωδ.11) της ενότητας "ΕΝΕΡΓΕΙΑ"

- η "ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ" της 1ης άδειας κυκλοφορίας ή της τελευταίας μεταβίβασης (κωδ.14)

- σημαίνεται με (X) κατά περίπτωση, ένα από τα πεδία (κωδ.31, 32, 33 και 34) της ενότητας "ΠΛΗΡΩΜΗ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡIΑΣ"

- το πεδίο "ΚΩΔ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ" (κωδ.41)

- τα κατά περίπτωση φορολογικά - τεχνικά στοιχεία του οχήματος (κωδ.42, 43, 44, 45, 46, 47, 54, 55, 56 και 57 κατά περίπτωση)

- σημαίνεται με (X), κατά περίπτωση, ένας από τους κωδ. (48) ή (49) του πεδίου "ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦ.".

Σημειώνεται ότι, τα πεδία με κωδικούς 54, 55, 56 και 57σημαίνονται κατά περίπτωση με X.

- τα πεδία "ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ", "ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1ΗΣ ΑΔΕΙΑΣ" και "ΑΡΜΟΔΙΑ Δ.Ο.Υ". (κωδ.51, 52 και 53 αντίστοιχα), με τα ίδια στοιχεία που συμπληρώθηκαν και στην "ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ".

- τα πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη ή των συνιδιοκτητών (κωδ.61)

2. - Για μεταβολή: Για οποιαδήποτε μεταβολή ή διόρθωση των φορολογικών ή τεχνικών στοιχείων των οχημάτων καθώς και για οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων των ιδιοκτητών ή συνιδιοκτητών των οχημάτων (θέση σε ακινησία ή άρση αυτής, διαγραφή, χορήγηση απαλλαγής ή κατάργηση αυτής, αλλαγή ή διόρθωση του κυλινδρισμού ή του ωφέλιμου φορτίου κ.λ.π. αλλαγή ή διόρθωση του αριθμού κυκλοφορίας, αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης, αλλαγή Δ.Ο.Υ., προσθήκη Α.Φ.Μ. ή αριθμού ταυτότητας κ.λ.π.)

Στην περίπτωση αυτή συμπληρώνονται ΜΟΝΟ:

- τα στοιχεία της "ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ"- σημαίνεται με (X) το πεδίο "ΜΕΤΑΒΟΛΗ" (κωδ.12) της ενότητας "ΕΝΕΡΓΕΙΑ"

- η "ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ" μεταβολής ή η ημερομηνία που διαβιβάζεται ο φάκελλος σε άλλη Δ.Ο.Υ. (Κωδ.14)

- τα στοιχεία του οχήματος ή του ιδιοκτήτη ή των συνιδιοκτητών που αλλάζουν, διορθώνονται ή συμπληρώνονται, στα κατά περίπτωση αντίστοιχα πεδία.

- Ο κωδικός αριθμός της νέας ΑΡΜΟΔΙΑΣ Δ.Ο.Υ. (κωδ. 53) στην περίπτωση που διαβιβάζεται ο φάκελλος σε άλλη Δ.Ο.Υ.

Σημειώνεται ότι όταν πρέπει να διαβιβαστεί μεγάλος αριθμός φακέλλων, όπως στην περίπτωση που κάποια περιοχή από την αρμοδιότητα μιας ΔΟΥ μεταφέρεται σε άλλη, η ΔΟΥ που θα ήταν υποχρεωμένη να συντάξει ισάριθμα Μ.Δ.Α, μπορεί να το αποφύγει αν προηγουμένως επικοινωνήσει με το ΚΕΠΥΟ (κ. Ορφανού τηλ. 9580445) και ΜΟΝΟ αν μετά από συνεννόηση με αυτό, ακολουθήσει τη διαδικασία και τον τρόπο ενημέρωσης που θα της υποδειχθεί.

3. - Για μεταβίβαση:

Στην περίπτωση αυτή συμπληρώνονται:

- τα στοιχεία της "ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ".

- σημαίνεται με (X) το πεδίο "ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ" (κωδ.13) της ενότητας "ΕΝΕΡΓΕΙΑ"

- η "ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ" μεταβίβασης (κωδ.14)

- τα πλήρη στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη ή όλων των συνιδιοκτητών (κωδ.61)

- ο κωδικός αριθμός της νέας "ΑΡΜΟΔΙΑΣ Δ.Ο.Υ". (κωδ.53)

(στην περίπτωση που λόγω της μεταβίβασης ο φάκελλος του οχήματος πρέπει να διαβιβαστεί σε άλλη Δ.Ο.Υ.)

Κατά τη συμπλήρωση του "Μ.Δ.Α"., εκτός των κατά περίπτωση προαναφερθέντων στοιχείων, αναγράφονται απαραίτητα και ο τίτλος της ΔΟΥ, καθώς και η ημερομηνία που αυτό συμπληρώνεται.

Τέλος, το "Μ.Δ.Α". υπογράφεται από τον υπάλληλο που το συνέταξε και τίθενται η προσωπική σφραγίδα του υπαλλήλου αυτού, καθώςκαι η σφραγίδα της ΔΟΥ. Υποδείγματα συμπλήρωσης Μ.Δ.Α., επισυνάπτονται στο παρόν.

Τα "Μ.Δ.Α". συμπληρώνονται εις ΔΙΠΛΟΥΝ.

Τα πρωτότυπα συγκεντρώνονται σε ξεχωριστό φάκελλο και αποστέλλονται στο ΚΕΠΥΟ, σύμφωνα με τις οδηγίες που δίδονται κατωτέρω (ΚΕΦ.ΤΡΙΤΟ).

Τα αντίγραφα, παραμένουν στη ΔΟΥ, φυλάσσονται σε ξεχωριστό φάκελλο και χρησιμοποιούνται για την επαλήθευση των ενεργειών, όπως περιγράφεται κατωτέρω (ΚΕΦ.ΤΕΤΑΡΤΟ). Εννοείται ότι σε περίπτωση που ο φάκελλος του οχήματος πρέπει να διαβιβαστεί σε άλλη ΔΟΥ, το αντίγραφο του Μ.Δ.Α. θα αποσταλεί μαζί με το φάκελλο στη ΔΟΥ αυτή.

Παράλληλα με τη συμπλήρωση του "Μ.Δ.Α". θα συμπληρώνεται χειρόγραφα στο τελευταίο "ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ" ή αν δεν υπάρχει αυτό, στη θέση που επικολλούνται τα "ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ" (στο εσωτερικό μέρος του φακέλλου του οχήματος, όπως περιγράφεται κατωτέρω στην εισαγωγή της ενότητας Ι του ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ), η ένδειξη "Μ.Δ.Α". και η ημερομηνία συμπλήρωσης Μ.Δ.Α. Η ως άνω ενέργεια, θα σας πληροφορεί ότι για το συγκεκριμένο όχημα έχει σταλεί "Μ.Δ.Α." και εκκρεμεί η αποστολή από το ΚΕ.Π.Υ.Ο. του νέου "ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ".

Η συμπλήρωση των πεδίων των Μ.Δ.Α. πρέπει να γίνεται με προσοχή και σύμφωνα με τις οδηγίες που δίδονται κατωτέρω (ΚΕΦ. ΔΕΥΤΕΡΟ), για να αποφευχθούν ενδεχόμενα λάθη κατά τη βεβαίωση των τελών κυκλοφορίας και κατά την αποστολή των ειδοποιητηρίων, για την καταβολή τελών κυκλοφορίας με προμήθεια ειδικού σήματος.

Ειδικότερα:

Η κατά τα ανωτέρω συμπλήρωση Μ.Δ.Α. για όλα τα οχήματα θα γίνεται ΠΑΝΤΑ:

α) κατά την εκτέλεση της πράξης (ταξινόμηση, μεταβίβαση, μεταβολή ή διόρθωση στοιχείου κλπ.)

β) κατά την παραλαβή δελτίου απογραφής από το Υπ. Μεταφορών και Επικοινωνιών και

γ) κατά την παραλαβή του φακέλλου νέου οχήματος, η ταξινόμηση του οποίου έγινε σε κλιμάκιο Δ.Ο.Υ..

Διευκρινίζεται ότι τα κλιμάκια των Δ.Ο.Υ. που στεγάζονται σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών δεν συντάσσουν Μ.Δ.Α..

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΔΙΩΝ ΤΟΥ MHΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Τα πεδία του ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ είναι ομαδοποιημένα σε τέσσερις ενότητες που περιλαμβάνουν:

- Στοιχεία ταυτότητας του αυτοκινήτου,

- Στοιχεία του αυτοκινήτου,

- Στοιχεία του ιδιοκτήτη ή των συνιδιοκτητών και

- Στοιχεία προμήθειας ειδικού σήματοςΤα στοιχεία αυτά συμπληρώνονται, κατά ενότητα στην οποία περιλαμβάνονται, ως εξής:

Ι. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

`Ολα τα πεδία της ενότητας αυτής συμπληρώνονται ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ (για οποιοδήποτε λόγο) Μ.Δ.Α με τα αντίστοιχα στοιχεία, όπως αυτά αναγράφονται στο ΓΕΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, για το συγκεκριμένο όχημα.

Σημειώνεται ότι για κάθε μεταβολή στοιχείου και για κάθε νέα εγγραφή οχήματος, για την οποία έχει ενημερωθεί το ΚΕΠΥΟ, θα εκδίδεται και θα αποστέλλεται στην αρμόδια ΔΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, με τα νέα στοιχεία του συγκεκριμένου οχήματος. Το Μητρώο αυτό, το οποίο θα έχει μορφή αυτοκόλλητης ετικέτας, για διευκόλυνσή σας, θα επικολλάται στο εσωτερικό μέρος του φακέλλου του οχήματος.

Ετσι, εάν για κάποιο όχημα έχει επέλθει μεταβολή προηγούμενη αυτής για την οποία συντάσσεται ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, για την οποία έχει ήδη ενημερωθεί το ΚΕΠΥΟ και έχει αποστείλει στη ΔΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, τότε τα στοιχεία που θα συμπληρωθούν στα εν λόγω πεδία, θα είναι αυτά που θα αναγράφονται στο τελευταίο αυτό ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ.

Τέλος, εάν κάποιο όχημα δεν περιλαμβάνεται στο ΓΕΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ και δεν έχει εκδοθεί γι`αυτό ούτε ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, στα πεδία της ενότητας αυτής θα συμπληρώνονται τα αντίστοιχα στοιχεία, όπως αυτά αναγράφονται στην ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ του.

Ειδικότερα τα πεδία της ενότητας αυτής συμπληρώνονται ως εξής:

1. ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:

κάτω από την ένδειξη γράμματα θα γραφεί ΜΟΝΟ το αλφαβητικό μέρος του αριθμού κυκλοφορίας, και συγκεκριμένα: Τα 2 ή 3 γράμματα του αριθμού κυκλοφορίας ή τα Ρ και παύλα (-) για τα ρυμουλκούμενα οχήματα ή ένα γράμμα (εκτός το Ρ) και παύλα (-) για τα ΤΑΞΙ.

Κάτω από την ένδειξη αριθμός θα γράφονται όλα τα ψηφία του αριθμού κυκλοφορίας (μέχρι 6 εφόσον πρόκειται για αυτοκίνητα με παλαιές πινακίδες).

2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1ης ΑΔΕΙΑΣ:

Θα γραφεί με τη μορφή ΗΜΕΡΑ-ΜΗΝΑΣ-ΕΤΟΣ. Εάν στο ΓΕΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ αναγράφεται μόνο το ΕΤΟΣ, τότε στο πεδίο αυτό θα συμπληρωθεί μόνο το ΕΤΟΣ (δηλαδή θα συμπληρωθούν μόνο τα δύο τελευταία ψηφία του έτους στις δύο τελευταίες θέσεις του πεδίου).

Επισημαίνεται ότι το πεδίο αυτό θα συμπληρωθεί οπωσδήποτε για όλες τις κατηγορίες των οχημάτων, ανεξάρτητα αν λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας.

3. ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΟΥ:

Θα γραφεί ο τετραψήφιος κωδικός αριθμός της αρμόδιας, για τη φορολογία του οχήματος, ΔΟΥ (δηλαδή της ΔΟΥ στην οποία συμπληρώ νεται το Μ.Δ.Α).

ΙΙ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

1. ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΝΕΟ (11), ΜΕΤΑΒΟΛΗ (12), ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ (13) και HMEPO- ΜΗΝΙΑ (14):

Τα ανωτέρω πεδία (11), (12) και (13) συμπληρώνονται κατά περίπτωση με ένδειξη (X).

Το πεδίο (14) συμπληρώνεται απαραίτητα με την πλήρη ημερομηνία (ΗΜΕΡΑ-ΜΗΝΑΣ- ΕΤΟΣ) πραγματοποίησης της κατά περίπτωση πράξης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ενα από τα πεδία (11), (12), (13), καθώς και το πεδίο (14), θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρώνονται, ανάλογα, κάθε φορά που συμπληρώνεται Μ.Δ.Α. για οποιοδήποτε λόγο.

2. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ: ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ (21), ΕΝ ΑΚΙΝΗΣΙΑ (22), ΔΙΑΓΡΑΦΗ (23) ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ Κ.Υ., Δ.Σ., Ξ.Α. κλπ. (24):

Ολα τα ανωτέρω πεδία συμπληρώνονται κατά περίπτωση με την ένδειξη (X).

Το πεδίο (23) συμπληρώνεται όταν το όχημα πρέπει να διαγραφεί, επειδή καταστράφηκε ή αποσύρθηκε από την κυκλοφορία και φαίνεται αυτό από τα στοιχεία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Διευκρινίζεται ότι το πεδίο (24) συμπληρώνεται μόνο για αυτοκίνητα οχήματα Δημοσίων Υπηρεσιών, Διπλωματικού Σώματος και Ξένων Αποστολών, που απαλλάσσονται από τέλη κυκλοφορίας και παίρνουν δωρεάν ειδικό σήμα Δ` κατηγορίας (σχετ.διαταγή μας 1130031/10940/0014/21-11-94, ΠΟΛ 1262).

Επισημαίνεται ότι για τη θέση οχήματος σε ακινησία ή την άρση αυτής, θα ενημερώνεται το ΚΕΠΥΟ με τη συμπλήρωση Μ.Δ.Α, η οποία θα γίνεται κατά τη στιγμή της πράξης.

ΠΡΟΣΟΧH: Εάν συμπληρώθηκε, Μ.Δ.Α. για τη θέση οχήματος σε ακινησία, το ΚΕΠΥΟ θα εξακολουθεί να έχει στο αρχείο του το όχημα σε ακινησία, μέχρι να λάβει νεώτερο Μ.Δ.Α., για την άρση αυτής.

3. ΠΛΗΡΩΜΗ `Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΕΛΩΝ (31), ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (32), ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΛΟΓΩ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ (33), ΛΟΙΠΕΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ (34).

Ολα τα ανωτέρω πεδία συμπληρώνονται κατά περίπτωση με την ένδειξη (X).

4. ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: - ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (41): Ανάλογα με το είδος, τη χρήση, το χρησιμοποιούμενο καύσιμο κλπ. γράφεται στο πεδίο αυ τό ο σχετικός διψήφιος αριθμός από το συνημμένο ΠΙΝΑΚΑ Ι. Ως Κώδικας Κατηγορίας Αυτοκινήτου για τα φορτηγά Ι.Χ. νέας τεχνολογίας με αμόλυβδη βενζίνη και καταλύτη, θα χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση, οι αντίστοιχοι του ΠΙΝΑΚΑ Ι που αναφέρονται στα Β/Κ, δηλαδή 21, 22, 23, 33, 36, 37 και 38.

Επίσης, στο άνω δεξιό μέρος του Μ.Δ.Α., θα πρέπει να σημειώνονται τα στοιχεία της κατηγορίας του αυτοκινήτου δηλαδή το είδος (Επιβατικό ή Λεωφωρείο ή Φορτηγό), η χρήση (Ι.Χ. ή Δ.Χ.) και το καύσιμο (Β/Κ, Π/Κ, Α/Κ: υγραέριο, Η/Κ: μπαταρίες, αμόλυβδη βενζίνη), προκειμένου να είναι δυνατή η επαλήθευση του Κώδικα Κατηγορίας Αυτοκινήτου.

- ΚΥΛΙΝΔΡΙΣΜΟΣ (42):

Συμπληρώνεται με τον κυλινδρισμό του κινητήρα σε κυβικά εκατοστά.

- ΙΠΠΟΙ (43): Ανεξάρτητα αν πρόκειται για αυτοκίνητα ή δίκυκλα-τρίκυκλα, ο αριθμός των ίππων θα γράφεται ως πενταψήφιος αριθμός, του οποίου τα τρία πρώτα ψηφία αποτελούν το ακέραιο μέρος, τα δε υπόλοιπα δύο ψηφία το δεκαδικό,

π.χ. για 0,5 ίππο θα γραφεί 00050 " 5 ίππους " " 00500 " 5,5 " " " 00550 " 10 " " " 01000 " 15,5 " " " 01550 " 32,5 " " " 03250 " 40 " " " 04000 " 115 " " " 11500

- ΘΕΣΕΙΣ (44): Ο αριθμός των θέσεων θα γραφεί ως ακέραιος αριθμός π.χ. 1, 2, 3 κ.ο.κ.

- ΩΦΕΛΙΜΟ ΦΟΡΤΙΟ (45): Συμπληρώνεται με πενταψήφιο αριθμό που θα δείχνει το ωφέλιμο φορτίο σε χιλιόγραμμα. Αν τα ψηφία είναιλιγότερα από πέντε, θα συμπληρώνονται μπροστά με αντίστοιχο αριθμό μηδενικών. Αν στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου αναγράφονται και τόννοι ωφέλιμου φορτίου, θα μετατρέπονται σε χιλιόγραμμα με πολλαπλασιασμό τους επί 1000 και σ`αυτά θα προστίθενται και τα τυχόν αναγραφόμενα χιλιόγραμμα.

π.χ. ΤΟΝΝΟΙ ΧΙΛ/ΜΑ θα γραφεί

--- 150 00150 --- 1000 01000 --- 1500 01500 01 ---- 01000 01 150 01150 01 700 01700 10 ---- 10000 10 50 10050

- ΜΙΚΤΟ ΒΑΡΟΣ (46): Συμπληρώνεται με πενταψήφιο αριθμό που θα δείχνει το μικτό βάρος σε χιλιόγραμμα, με τον τρόπο που καθορίζεται ανωτέρω και για τη συμπλήρωση του ΩΦΕΛΙΜΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ.

- ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΞΟΝΩΝ (47): Συμπληρώνεται ο αριθμός των αξόνων του οχήματος (φορτηγό, ρυμουλκό, ημιρρυμουλκούμενο, ρυμουλκούμενο).

Επειδή στο αρχείο του ΚΕΠΥΟ δεν υπάρχουν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα ανωτέρω πεδία (46) και (47), επισημαίνεται ότι αυτά θα αναγράφονται οπωσδήποτε για τα Φ.Ι.Χ. και Φ.Δ.Χ. αυτοκίνητα, από τις άδειες κυκλοφορίας τους, σε κάθε περίπτωση (μεταβολή, μεταβίβαση κλπ.) που για τα ως άνω αυτοκίνητα θα συμπληρώνεται για πρώτη φορά το νέο Μ.Δ.Α..

- ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (48-49): Συμπληρώνεται με την ένδειξη (X) το πεδίο (48) ή το πεδίο (49), εάν το όχημα υπάγεται ή όχι, αντίστοιχα, στην κατηγορία αυτών για τα οποία τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται με την προμήθεια ειδικού σήματος.

- ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (51): Συμπληρώνεται όπως περιγράφηκε ανωτέρω (στα πεδία ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ), με το σωστό ή το νέο,κατά περίπτωση, αριθμό κυκλοφορίας, όταν στο ΓΕΝΙΚΟ (ή ΑΤΟΜΙΚΟ) ΜΗΤΡΩΟ AYTOKI- ΝΗΤΩΝ και κατά συνέπεια και στο αντίστοιχο πεδίο της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, έχει τεθεί λάθος αριθμός κυκλοφορίας ή όταν για το όχημα έχει χορηγηθεί νέος αριθμός κυκλοφορίας.

- ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1ης ΑΔΕΙΑΣ (52): Συμπληρώνεται όπως περιγράφηκε ανωτέρω (στα πεδία ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ), όταν στο ΓΕΝΙΚΟ (ή ΑΤΟΜΙΚΟ) ΜΗΤΡΩΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ και κατά συνέπεια και στο αντίστοιχο πεδίο της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, έχει τεθεί λάθος ημερομηνία ή όταν, κατά τα ανωτέρω, έχει τεθεί μόνο το έτος της 1ης άδειας.

- ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΟΥ (53): Θα γραφεί ο τετραψήφιος κωδικός αριθμός της νέας, αρμόδιας για τη φορολογία του αυτοκινήτου, ΔΟΥ, στην οποία λόγω μεταβολής (αλλαγή δ/νσης του κατόχου), μεταβίβασης κ.λ.π. θα διαβιβαστεί ο φάκελλος του αυτοκινήτου.

- ΑΓΡΟΤΙΚΟ Φ.Ι.Χ. (54 - 55): Συμπληρώνεται με την ένδειξη (X) το πεδίο (54) ή το πεδίο (55), εάν το Φ.Ι.Χ. είναι ή δεν είναι, αντίστοιχα, αγροτικό.

Η συμπλήρωση της ένδειξης (X) στο πεδίο (54) θα σημαίνει ότι το αυτοκίνητο αυτό έχει χαρακτηρισθεί ως αγροτικό και επομένως δεν υπόκειται στην εισφορά ΤΣΑ - ΙΚΑ του άρθρου 4 του ν. 984/1979

- ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ (56 - 57): Συμπληρώνεται με την ένδειξη (X) το πεδίο (56) ή το πεδίο (57), εάν το αυτοκίνητο φέρει ή όχι, αντίστοιχα, τροχόσπιτο.

ΙΙΙ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ `Η ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ

Για την αναγραφή των στοιχείων του ιδιοκτήτη ή του κάθε συνιδιοκτήτη χρησιμοποιείται ιδιαίτερη σειρά του εντύπου (κωδ 61).

Στο έντυπο μπορούν να καταχωρηθούν τα στοιχεία μέχρι πέντε συνιδιοκτητών. Εάν οι συνιδιοκτήτες είναι περισσότεροι από πέντε συμπληρώνεται και δεύτερο έντυπο.

`Οταν το Μ.Δ.Α. συμπληρώνεται για νέα εγγραφή αυτοκινήτου με περισσότερους από έναν ιδιοκτήτες ή για μεταβίβαση-μεταβολή ποσοστών συνιδιοκτησίας, ενός ή περισσοτέρων συνιδιοκτητών, συμπληρώνονται απαραίτητα όλα τα στοιχεία, όλων των συνιδιοκτητών.

`Οταν το Μ.Δ.Α. συμπληρώνεται για μεταβολή των στοιχείων (εκτός των ποσοστών συνιδιοκτησίας) ενός ή περισσοτέρων συνιδιοκτητών, συμπληρώνονται μόνο όλα τα στοιχεία του συγκεκριμένου συνιδιοκτήτη ή των συγκεκριμένων συνιδιοκτητών.

Ειδικότερα τα πεδία της ενότητας αυτής συμπληρώνονται ως εξής:

1. Α/Α (ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ)

Στην περίπτωση νέας εγγραφής αυτοκινήτου ή εγγραφής νέων συνιδιοκτητών (λόγω μεταβίβασης-μεταβολής ποσοστών συνιδιοκτησίας) τίθενται οι αριθμοί: 01, 02, 03 κ.ο.κ.

Στην περίπτωση αλλαγής στοιχείων ενός ή περισσοτέρων συνιδιοκτητών τίθενται αντίστοιχα ο Α/Α ή οι Α/Α του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη ή των συγκεκριμένων συνιδιοκτητών που αναφέρονται στο ΓΕΝΙΚΟ ή ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ AYTOΚΙΝΗΤΩΝ.

2. Α.Φ.Μ. ΚΑΤΟΧΟΥ

Θα γραφεί υποχρεωτικά ο Α.Φ.Μ. του ιδιοκτήτη ή κάθε συνιδιοκτήτη, εφόσον έχει χορηγηθεί Α.Φ.Μ..Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που ο Α.Φ.Μ. δεν είναι γνωστός, ενώ θα πρέπει να έχει χορηγηθεί, θα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανεύρεσή του (μέσω του μητρώου της Δ.Ο.Υ.- on line σύστημα κ.λ.π.).

3. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Θα γραφεί, εάν υπάρχει, ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας του ιδιοκτήτη ή κάθε συνιδιοκτήτη.

4. ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Η ΕΠΩΝΥΜΟ-ΟΝΟΜΑ-ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

Αναγράφεται η πλήρης επωνυμία της επιχείρησης ή τα πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη ή των συνιδιοκτητών (επώνυμο-όνομα-πατρώνυμο). Επειδή έχει παρατηρηθεί ότι δεν συμπληρώνεται το πατρώνυμο, τονίζουμε ότι αυτό πρέπει να συμπληρώνεται οπωσδήποτε.

Εάν τα ανωτέρω στοιχεία είναι ξενόγλωσσα, θα συμπληρώνονται οπωσδήποτε όπως προφέρονται με τα αντίστοιχα ελληνικά γράμματα.

5. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΟΔΟΣ-ΑΡΙΘΜΟΣ-ΤΧΚ

Αναγράφεται η πλήρης διεύθυνση του ιδιοκτήτη ή των συνιδιοκτητών.Η στήλη με την ένδειξη ΤΧΚ θα συμπληρώνεται από τις ΔΟΥ με το σωστό Ταχυδρομικό Κώδικα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο Μ.Δ.Α. θα πρέπει πάντα να αναγράφεται ο ΤΧΚ του ΚΕ.ΠΥ.Ο. και όχι των ΕΛ.Τ.Α.

Ο ΤΧΚ θα βρίσκεται από τα 2 φυλλάδια ΤΧΚ με τα οποία θα είναι εφοδιασμένο το τμήμα αυτοκινήτων. Στο ένα φυλλάδιο οι ΤΧΚ θα είναι ταξινομημένοι κατά περιοχή και στο άλλο κατά αύξοντα αριθμό.

6. ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Θα γράφεται πάντα ποσοστό και όχι κλάσμα. Το ποσοστό θα γράφεται ως πενταψήφιος αριθμός, του οποίου το μεν ακέραιο μέρος θα αποτελείται από τα τρία πρώτα ψηφία, το δε δεκαδικό από τα δύο τελευταία.

π.χ. για ποσοστό 0,5% θα γράφεται 000.50 1% " " 001.00 10,05% " " 010.05 25% " " 025.00 33,33% " " 033.33 100% " " 100.00

Το άθροισμα των ποσοστών όλων των συνιδιοκτητών πρέπει να είναι 100.00.

7. ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

H ένδειξη αυτή πρέπει να συμπληρώνεται οπωσδήποτε σύμφωνα με το συνημμένο ΠΙΝΑΚΑ ΙΙ.

Επισημαίνεται ότι οι κωδικοί αριθμοί 4 και 6 δεν θα χρησιμοποιούνται πλέον, εφόσον στο Μ.Δ.Α. θα συμπληρώνεται ένα από τα πεδία (32), (33) και (34), κατά περίπτωση.

Ειδικά, για τις κατηγορίες αυτοκινήτων 33 και 34 θα γράφεται ο κωδικός αριθμός 2 αν πρόκειται για νεκροφόρες, ο κωδικός αριθμός 3 αν ο ιδιοκτήτης είναι εξαγωγική επιχείρηση και ο κωδικός αριθμός 5 αν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι πλανόδιος έμπορος.

8. ΔΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ

Θα γραφεί ο τετραψήφιος κωδικός αριθμός της ΔΟΥ ή του Τοπικού Γραφείου, του αρμόδιου για την είσπραξη των τελών κυκλοφορίας, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει κάθε ένας συνιδιοκτήτης.

9. Α.Φ.Μ. ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ

Συμπληρώνεται στην περίπτωση που ιδιοκτήτης του οχήματος είναι παντρεμένη γυναίκα, με τον Α.Φ.Μ. του συζύγου της, ακόμα και αν αυτή έχει δικό της Α.Φ.Μ.

ΙV. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ

Τα πεδία της ενότητας αυτής συμπληρώνονται μόνο όταν διαπιστωθεί ότι για οποιοδήποτε λόγο, δεν έχει ενημερωθεί το ΚΕΠΥΟ για την καταβολή τελών κυκλοφορίας οχήματος με την προμήθεια ειδικού σήματος (μη αποστολή στο ΚΕΠΥΟ αποκόμματος υπεύθυνης δήλωσης ή απώλεια αυτού, προμήθεια σήματος για λάθος αριθμό κυκλοφορίας κ.λ.π.).

Ειδικότερα, τα πεδία της ενότητας αυτής συμπληρώνονται με τα αντίστοιχα στοιχεία που αναφέρονται στην ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ που θα προσκομίζει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, ως εξής:

1. ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Συμπληρώνεται, όπως περιγράφηκε ανωτέρω, με τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου για τον οποίο έγινε η προμήθεια του σήματος. Εάν η προμήθεια του σήματος έγινε για λάθος αριθμό κυκλοφορίας τότε συμπληρώνεται ο λάθος αριθμός.

2. ΕΤΟΣ

Συμπληρώνεται το έτος για το οποίο έγινε η προμήθεια του σήματος.

3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΗΜΑΤΟΣ

Συμπληρώνεται με ένα από τα γράμματα Α, Β, Γ, Δ` ή Ε` που αντιπροσωπεύουν την κατηγορία του χορηγηθέντος σήματος.

4. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ

Συμπληρώνεται η ημερομηνία (ΗΜΕΡΑ-ΜΗΝΑΣ-ΕΤΟΣ) κατά την οποία έγινε η προμήθεια του σήματος.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ "ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ AYTOKIΝΗΤΩΝ" ΣΤΟ ΚΕΠΥΟ (Θησέως 48 και Φρύνης 1 - 17681 ΚΑΛΛΙΘΕΑ)

Οπως προαναφέρθηκε (ΚΕΦ.ΠΡΩΤΟ-σελ.4) τα Μ.Δ.Α. συμπληρώνονται εις διπλούν.

Τα ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ Μ.Δ.Α. που συμπληρώνονται κάθε μήνα, τοποθετούνται σε ένα φάκελλο, χωρισμένα σε δύο κατηγορίες. Στη μία κατηγορία περιλαμβάνονται τα Μ.Δ.Α. για τα νέα οχήματα και στην άλλη τα Μ.Δ.Α. για τις λοιπές ενέργειες:

Στο μπροστινό μέρος του φακέλλου θα αγαγράφονται:

- ο τίτλος και ο κωδικός αριθμός της Δ.Ο.Υ.

- η ένδειξη "ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ-ΜΗΝΑΣ ......" και

- το πλήθος των εμπεριεχομένων "Μ.Δ.Α".

Ο ανωτέρω φάκελλος θα συνοδεύεται με σχετικό έγγραφο και θα αποστέλλεται ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ στο ΚΕΠΥΟ, την πρώτη εργάσιμη ημέρα του επόμενου της συμπλήρωσης των Μ.Δ.Α., μήνα.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΠΥΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ "Μ.Δ.Α".-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΥ- ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ Δ.Ο.Υ.

Το ΚΕΠΥΟ, μετά την παραλαβή των ως άνω πρωτότυπων Μ.Δ.Α., θα ενημερώνει το αρχείο του, μόνο με τις νέες εγγραφές και τις μεταβολές οχημάτων για τα οποία έχουν συμπληρωθεί σωστά Μ.Δ.Α. και θα τυπώνει για κάθε τέτοιο όχημα και ιδιοκτήτη ή συνιδιοκτήτη ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (όπως προαναφέρθηκε, σε μορφή αυτοκόλλητης ετικέτας), το οποίο θα περιλαμβάνει τα τελευταία τεχνοφορολογικά στοιχεία του οχήματος και τα τελευταία στοιχεία του ιδιοκτήτη ή των συνιδιοκτητών του.

Για όσα Μ.Δ.Α. διαπιστωθεί ότι έχουν λάθη, το ΚΕΠΥΟ θα τυπώνει, κατά αρμόδια ΔΟΥ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΘΩΝ, στην οποία θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία των λανθασμένων Μ.Δ.Α., κατά αριθμό κυκλοφορίας, των οχημάτων με επεξήγηση λαθών.

Τα ως άνω ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ και οι ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΛΑΘΩΝ, θα στέλνονται από το ΚΕΠΥΟ στις αρμόδιες ΔΟΥ, οι οποίες θα πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να προβαίνουν στις ακόλουθες ενέργειες:

1. Επαλήθευση των στοιχείων κάθε ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ με αυτά του αντίστοιχου Μ.Δ.Α. (από τα αντίγραφα των Μ.Δ.Α., που, όπως προαναφέρθηκε φυλάσσονται σε ξεχωριστό φάκελλο).

2. Τοποθέτηση των ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΜΗΤΡΩΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (με επικόλληση, όπως προαναφέρθηκε) και των αντιγράφων των Μ.Δ.Α., στους αντίστοιχους φακέλλους των οχημάτων, εφόσον μετά την ως άνω επαλήθευση διαπιστωθεί ότι τα αντίστοιχα στοιχεία τους συμπίπτουν.

3. Ανεύρεση των Μ.Δ.Α. στα οποία σύμφωνα με την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΘΩΝ έχουν γίνει λάθος εγγραφές και σύνταξη-αποστολή στο ΚΕΠΥΟ (με την επόμενη αποστολή) νέων Μ.Δ.Α., στα οποία θα πρέπει να περιλαμβάνονται ΟΛΑ τα στοιχεία που είχαν αναγραφεί στο προηγούμενο Μ.Δ.Α., αλλά ΣΩΣΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΑ.

Εννοείται, ότι και στην περίπτωση αυτή, το ΚΕΠΥΟ, μετά την επεξεργασία των σωστών Μ.Δ.Α. θα τυπώνει και θα αποστέλλει στιςΔΟΥ και γι`αυτά, ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΗΤΡΩΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, για τα οποία θα πρέπει επίσης να ακολουθείται η ανωτέρω διαδικασία (επαλήθευση στοιχείων κ.λ.π.).

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ

ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΟΥ ΜΕ ΕΝΤΥΠΑ Μ.Δ.Α.

Για τον εφοδιασμό σας με έντυπα "Μ.Δ.Α.", θα πρέπει να απευθύνεσθε στην Υπηρεσία Διαχείρισης Εντύπων και Αξιών του Δημοσίου (ΥΔΕΑΔ)-Τμήμα Γ`-Λένορμαν και Κρέοντος 49-10443 ΑΘΗΝΑ-Τηλ.5127513.

Οι κ.κ. Επιθεωρητές στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα παρακαλούνται να παρακολουθήσουν την πιστή εφαρμογή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!