Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

Α.ΚΙ.Ο.Ε.: Καλύτερες συνθήκες σφαγής για τις επιχειρήσεις και τους Λογιστές - Φοροτεχνικούς επιδιώκει η κυβέρνηση .

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας

Καλύτερες συνθήκες σφαγής για τις επιχειρήσεις και τους Λογιστές - Φοροτεχνικούς επιδιώκει η κυβέρνηση . 

ΠΡΟΣ:Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα Ιωάννη Αρ.Πρωτ.:01756/25-02-2014

Κοιν.: Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη Γεώργιο

Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Χάρη

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Προς: Υπ. Εργασίας Ιωάννη Βρούτση Αρ.Πρωτ.:3231/25-02-2014

Κύριοι,

Μας καλείτε δε να το γιορτάσουμε αφού μετά τις προτάσεις των αρμόδιων φορέων η κυβέρνηση ακούγοντας τον σφυγμό της κοινωνίας έδειξε ευαισθησία και βελτίωσε τις συνθήκες «σφαγής».

Όταν ένα επιτηδευματίας δεν μπορεί να υποβάλει την δήλωσή του και όταν έχει απλογραφικό σύστημα θα πληρώνει 250 ευρώ πρόστιμο, η αν έχει διπλογραφικό σύστημα θα πληρώνει 500 ευρώ πρόστιμο. Μήπως θα πρέπει να θυμηθούν οι αρμόδιοι ότι τα 250 ευρώ είναι η αποζημίωση ενός εργαζομένου για μισό μήνα εργασία και τα 500 ευρώ η μηνιαία αποζημίωση;

Αν ένας επιχειρηματίας έχει οικονομικό πρόβλημα μήπως είναι φρόνιμο με την ευθύνη αιτιολόγησης που θα αναλαμβάνει ο πιστοποιημένος Λογιστής - Φοροτεχνικός να αποφασίζει εάν πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο η όχι ;

Εάν θέλετε να έχετε συνεργάτες αξιόπιστους Λογιστές - Φοροτεχνικούς θα πρέπει να παραχωρήσετε τις απαραίτητες αρμοδιότητες και να απαλλαγείτε από την λογική των ανείσπρακτων συνήθως προστίμων . Ο πιστοποιημένος Λογιστής - Φοροτεχνικός γνωρίζει την ευθύνη και την φοροδοτική - χρηματοοικονομική ικανότητα της κάθε επιχείρησης – επιχειρηματία για την κάλυψη των φορολογικών – ασφαλιστικών υποχρεώσεων του.

Το ζητούμενο δεν είναι να βουλιάξουμε περισσότερο αυτόν που έχει δυσκολία , αλλά να τον βοηθήσουμε να ανταπεξέλθει, για να μπορεί πληρωθεί ο φόρος – ασφαλιστική εισφορά , και να συνεχίσει την οικονομική του δραστηριότητα και όχι το πρόστιμο να ξεπεράσει το φόρο - εισφορά.

Πρέπει να σταματήσετε την αλόγιστη πολιτική επιβολής προστίμων, οι έχοντες δυσκολίες πρέπει να βοηθούνται και αυτός που γνωρίζει τα προβλήματα είναι ο αρμόδιος Λογιστής – Φοροτεχνικός .

 Η συντεταγμένη πολιτεία μπορεί μέσω των αυτοματοποιημένων διαδικασιών του Taxisnet – ΟΠΣ ΙΚΑ – ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και των ελεγκτικών μηχανισμών να αξιολογεί αν ο εξουσιοδοτημένος συνάδελφος Λογιστής Φοροτεχνικός κάνει σωστή χρήση μιας τέτοιας δυνατότητας , και εάν όχι, να του την στερεί.

Η πρόταση μας αυτή , έρχεται να λειτουργήσει στην κατεύθυνση της επανεκκίνησης της οικονομίας μας με την στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου που αντιμετωπίζει δυσκολίες , έρχεται να αναβαθμίσει τον πιστοποιημένο Λογιστή - Φοροτεχνικό , δίνοντας αρμοδιότητες που αρμόζουν σε υπεύθυνους συνεργάτες της πολιτείας και των επιχειρήσεων, αφού είναι οι μόνοι που έχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν και να αιτιολογούν με τεχνική επάρκεια την οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι επιχειρήσεις .

Μια τέτοια αρμοδιότητα βάζει σε νέα βάση το φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα και τους εμπλεκομένους φορείς σε αυτό. Απαλλάσσει την οικονομία από την άδικη και αλόγιστη πολιτική των προστίμων αφού τις περισσότερες φορές οδηγεί στην περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση των επιχειρήσεων και στον αφανισμό τους.

Το ζητούμενο είναι να προστατευτούν οι επιχειρήσεις , να μπει μπροστά η οικονομία, να αποδοθούν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές, και όχι να μπει μπροστά ένας μηχανισμός ανείσπρακτων βεβαιωμένων φορολογικών, η ασφαλιστικών προστίμων, κάτι που ήδη γνωρίζουμε ότι δεν οδήγησε, αλλά ούτε θα οδηγήσει πουθενά.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Αλεβιζάκης

Εκπρόσωπος Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος

www.akioe.gr - info@akioe.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!