Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

ΔΤ- Σχετικά με τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία για το ΑΕΠ που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την ΕΛΣΤΑΤ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα
Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), το Υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι:

Το ΑΕΠ σε πραγματικούς όρους το τέταρτο τρίμηνο του 2013 μειώθηκε κατά 2,6% σε ετήσια βάση. Συνολικά, το 2013 το ΑΕΠ σε πραγματικούς όρους μειώθηκε κατά 3,7%, το οποίο αποτέλεσμα είναι καλύτερο από την αρχική πρόβλεψη. Σημειώνεται ότι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από την έναρξη του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τα θετικά σημάδια που έδειχναν το τελευταίο διάστημα οι επιμέρους βραχυχρόνιοι ποιοτικοί και ποσοτικοί δείκτες.

Επιπλέον, υποδηλώνει ότι σταδιακά η ελληνική οικονομία βγαίνει από τη βαθιά ύφεση των τελευταίων ετών, ενώ δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις, όπως άλλωστε έχει προβλεφθεί, για επιστροφή σε αναπτυξιακή τροχιά μέσα στο 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!