Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1231/10-10-1994 Δελτίο κίνησης Τουριστικών Λεωφορείων

YΠOIK. 1083149/871/0015/ΠOΛ. 1231/10-10-1994: Δελτίο κίνησης Τουριστικών Λεωφορείων

Σε απάντηση υπομνημάτων σας, σχετικά με το αναφερόμενο θέμα, σας γνωρίζουμε ότι με την αριθμό 1076242/524/ΠOΛ. 1163/30.6.94 εγκύκλιό μας, η οποία αρμόδια έχει κοινοποιηθεί στις Yπηρεσίες μας, δόθηκαν λεπτομερείς οδηγίες και διευκρινήσεις, αναφορικά με τον τρόπο τήρησης του δελτίου κίνησης και επιλύονται θέματα που μας θέσατε κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δ/νσης κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, με εκπροσώπους του κλάδου σας.

Με την ευκαιρία σημειώνουμε ότι στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει του Υπουργείο Oικονομικών, για την περιστολή της φοροδιαφυγής, εντάσσεται και το υπόψη μέτρο, εκ της εφαρμογής του οποίου θα παρέχονται χρήσιμα ελεγκτικά στοιχεία στις Δ.O.Y., περί της συναλλακτικής δραστηριότητας των εμπλεκομένων στην τήρηση του δελτίου κίνησης επιτηδευματιών και των συναλλασομένων με αυτούς και, συνεπώς, για την επίτευξη του στόχου αυτού, που θέτει τις βάσεις υγιούς ανταγωνισμού, επιζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία σας.

Τέλος, αναφορικά με το σχέδιο δελτίου κίνησης που μας υποβάλατε σας γνωρίζουμε ότι τόσο η γραμμογράφηση όσο και τα λοιπά στοιχεία που περιέχονται σ' αυτό συμπίπτουν απόλυτα με το ενδεικτικό υπόδειγμα της σχετικής ως άνω εγκυκλίου μας και συνεπώς, το αίτημα σας για τη συμπλήρωση εκ των υστέρων των με αριθμό 10,11,12 και 13 ενδείξεων του δελτίου σας μπορεί να ικανοποιηθεί μόνο ως προς τον αριθμό Φορ. Μητρώου, του αντισυμβαλλόμενου ο οποίος προς αποφυγή λάθους, δεν έχουμε αντίρρηση, να συμπληρώνεται με την ολοκλήρωση της μεταφοράς και πριν από την παράδοση του πρώτου αντιτύπου του δελτίου στο πρόσωπο για λογαριασμό του οποίου διενεργήθηκε η μεταφορά.

Για τα λοιπά στοιχεία, δηλαδή τη δ/νση του πελάτη, το επάγγελμα και την αρμόδια Δ.O.Y., για τα οποία ζητάτε επίσης τη συμπλήρωσή τους εκ των υστέρων, σας γνωρίζουμε ότι με τις διατάξεις του KBΣ στα εκδιδόμενα στοιχεία διακίνησης υποχρεωτικά αναγράφονται σε κάθε περίπτωση τα ανωτέρω στοιχεία και ως εκ τούτου για λόγους ίσης μεταχείρισης των επιτηδευματιών που αντιμετωπίζουν όμοια ή ανάλογα μ' εσάς προβλήματα, δεν κρίνεται σκόπιμη η ικανοποίηση του σημείου αυτού του αιτήματός σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!