Σε ουσιαστική συμφωνία με την τρόικα για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, έχει έρθει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Σε ουσιαστική συμφωνία με την τρόικα για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, έχει έρθει η ελληνική κυβέρνηση. Όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, στο περιθώριο της δημοσιοποίησης των στοιχείων εκτέλεσης του προϋπολογισμού, «επιτυγχάνονται οι στόχοι των εσόδων και έχουμε πολύ καλύτερη απόδοση στο σκέλος των δαπανών. Έγινε πλήρης αποτίμηση για το 2013, υπάρχει συμφωνία σε αριθμούς, υπάρχουν οριακές αποκλίσεις για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας αξιολογούν τα δημοσιονομικά στοιχεία, νομίζω ότι βρισκόμαστε σε δρόμο συμφωνίας για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013».
Πρόσθεσε δε, ότι «τα στοιχεία μας, επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2014». Το μείζον δε, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, είναι το ύψος του θετικού αποτελέσματος που μεταφέρεται από το 2013 στο τρέχον έτος, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις «τρύπες».
Ο ίδιος παράγοντας παρόλο που δήλωσε άγνοια όσον αφορά στην ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα τόνισε ότι η βασική αιτία καθυστέρησης δεν είναι τα δημοσιονομικά. Η Ελλάδα έχει στείλει στους εκπροσώπους των δανειστών ένα μεγάλο όγκο στοιχείων αλλά δεν έχει ακόμη λάβει απαντήσεις. Ακόμη δήλωσε ότι «η καθυστέρηση στην έλευση της τρόικας δεν μας βολεύει, αλλά είναι προτιμότερη από ένα δυσμενές αποτέλεσμα».
Τέλος, όπως έγινε γνωστό από στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον σεισμό στην Κεφαλονιά έχουν χρησιμοποιηθεί 10 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό του προϋπολογισμού, ενώ 60 εκατ. ευρώ προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!