Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.: Δελτίο Τύπου Διευρυμένης Σύσκεψης.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666
www.efeeth.gr, e-mail: efeethe@otenet.gr

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Το Σάββατο 25/01/2013 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η διευρυμένη σύσκεψη της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, έγινε συζήτηση και κατατέθηκαν προτάσεις για τα εξοντωτικά πρόστιμα των άρθρων 53 έως 59 του νόμου 4174/2013.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Π. Κοκκόρης, ο Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κος Αβραμίδης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου (Ε.Ε.Θ.) κος Ζορμπίδης, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (Β.Ε.Θ.) κος Παπαδόπουλος, ο οικονομικός επόπτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Ο.Ε.Ε.-Π.Τ.Κ.Μ.) κος Αγγελάκης , ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων (Ο.Ε.Ε.Θ.) κος Μανδρίνος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων (Ο.Β.Σ.Θ.) κος Παπαργύρης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου (Δ.Σ.Θ.) κος Βαλεργάκης, η Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου (Σ.Σ.Ε.Θ.) κα Χρουσαλά-Μπιλίση, ο Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) και Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών-Φοροτεχνικών Ν. Χαλκιδικής κος Καμπάνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Πιερίας (Ε.Φ.Ε.Ε.Π). κος Σιδερίδης, μέλη των Δ.Σ. των εν λόγω φορέων, εκπρόσωποι των 11.000 Λογιστών-Φοροτεχνικών που υπέγραψαν την επιστολή διαμαρτυρίας για τα εξοντωτικά πρόστιμα και πάρα πολλοί επιχειρηματίες και συνάδελφοι Λογιστές-Φοροτεχνικοί από όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Μετά από την ενημέρωση που έγινε από τον Πρόεδρο της ΕΦΕΕΘ Κο Δόβελο τοποθετήθηκαν, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Π. Κοκκόρης ο οποίος δεσμεύθηκε να μεταφέρει τις προτάσεις που θα προκύψουν από την σύσκεψη στον Υπουργό Εργασίας κο Βρούτση κυρίως για το πρόστιμο των 10.550 € για τις ΑΠΔ/ΙΚΑ και ο Βουλευτής κος Αβραμίδης ο οποίος υποσχέθηκε να μεταφέρει τις προτάσεις στο Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κο Καμμένο από τον οποίο θα ζητήσει να κάνει παρέμβαση μέσω επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για το θέμα των προστίμων τα οποία χαρακτήρισε παράλογα και εξοντωτικά.

Επίσης τοποθετήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι Πρόεδροι, οι εκπρόσωποι ων φορέων, συνάδελφοι Λογιστές-Φοροτεχνικοί, οι οποίοι άπαντες εξέφρασαν την αντίθεση τους στα πρόστιμα των άρθρων 53 έως 59 του νόμου 4174/2013 τα οποία θεωρούν εξοντωτικά, εξωπραγματικά, αντιαναπτυξιακά, ότι έτσι δεν πατάσσεται η φοροδιαφυγή, αλλά καταστρέφονται επιχειρήσεις και οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί και πρέπει να αποσυρθούν άμεσα.

Επακολούθησε συζήτηση και αποφασίστηκε ομόφωνα, όπως η ΕΦΕΕΕΘ υποβάλλει στον Πρωθυπουργό, το Υπουργείο Οικονομικών, αρχηγούς κομμάτων και σε όλους τους βουλευτές προτάσεις για την αλλαγή των προστίμων και άλλων διατάξεων των ν.4172/2013, ν.4174/2013 και ν.4225/2014.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!