Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Δελτίο Τύπου : Σύνοδος του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECOFIN) .

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
Τ.Κ. 101 80, Αθήνα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: press@minfin.gr

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

Σύνοδος του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECOFIN) 

Η παρουσίαση του προγράμματος εργασιών της Ελληνικής Προεδρίας, η κατάσταση των διαπραγματεύσεων για την εφαρμογή του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας, η εφαρμογή του Συμφώνου Ανάπτυξης και Απασχόλησης σε συνέχεια της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 19-20 Δεκεμβρίου 2013, καθώς και η εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι τα θέματα της πρώτης φετινής συνόδου του ECOFIN, στις 28 Ιανουαρίου.

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα προεδρεύσει της συνόδου.

Της συνόδου θα προηγηθεί πρόγευμα εργασίας, κατά το οποίο οι Υπουργοί θα συζητήσουν την οικονομική κατάσταση και θα ενημερωθούν για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων όσον αφορά τη διακυβερνητική συμφωνία για τη λειτουργία του Ενιαίου Ταμείου Εκκαθάρισης.

Στη σύνοδο του ECOFIN καθεαυτήν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ενημερώσει το Συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την εφαρμογή του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας και η Ελληνική Προεδρία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασίας και τις προτεραιότητές της.

Οι Υπουργοί θα συζητήσουν τα περαιτέρω βήματα όσον αφορά τη συνέχεια της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2013 για την εφαρμογή του Συμφώνου Ανάπτυξης και Απασχόλησης.

Το Συμβούλιο αναμένεται επίσης να υιοθετήσει απόφαση, η οποία θα πιστοποιεί την ύπαρξη υπερβολικού ελλείμματος στην Κροατία, με σύσταση να τερματιστεί αυτή η κατάσταση μέχρι το 2016.

Στο τέλος της συνόδου του ECOFIN θα λάβει χώρα συνέντευξη τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!