Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ανοικτή επιστολή προς τους Οικονομολόγους του καθηγητή Γεωργίου Χατζηκωνσταντίνου

Φίλοι και φίλες, συνάδερφοι, οικονομολόγοι

Σε λίγες μέρες στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, στο θεσμό αυτό της ελληνικής επικράτειας και κοινωνίας, στο συνδικαλιστικό μας αυτό όργανο και σύμβουλο των εκάστοτε κυβερνήσεων της χώρας μας, στο συλλογικό αυτό όργανο όπου εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις και οι τάσεις του πολιτικού μας σχηματισμού, καθώς και όλο το φάσμα των οικονομικών ιδεών, γίνονται εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του.

Στις μέρες αυτές της κρίσης και της μεταλλαγής, οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες. Οφείλουμε να εκφραστούμε δια της ψήφου μας μέσα σε ένα πνεύμα συλλογικότητας που θα αντιπαρατίθεται στο πνεύμα του άκρατου ατομικισμού και «ωχαδερφισμού», που κυριάρχησε τα τελευταία χρόνια σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Οφείλουμε να συμμετάσχουμε στις εκλογές, πιστεύοντας ότι έτσι προασπίζουμε τις τύχες του συλλογικού μας χώρου, αποκαλύπτοντας τη βούλησή μας να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον και βέβαια για το κοινό καλό και το κοινό συμφέρον.

Η παρουσία και η συμμετοχή μας δεν πρέπει να τελειώσει στην κάλπη. Πρέπει να συνεχιστεί και μετά, με ανάδειξη του ενδιαφέροντός μας και της αγωνιστικής μας συνείδησης.

Ας κατανοήσουμε την κρισιμότητα των στιγμών για τον τόπο, για τους εαυτούς μας, για την κοινωνία και για το επάγγελμα του οικονομολόγου. Η αδιαφορία δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά μόνο στο δράμα, που βιώνουμε ακόμα σήμερα σαν ο αδύναμος κρίκος μιας σκληρής πραγματικότητας,  που έχοντας διαρραγεί, οφείλει να επανασυγκολληθεί, για χάρη της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής.

Η συμμετοχή όλων στις εκλογές του Ο.Ε.Ε. φαντάζει στο μυαλό μου σαν αναγκαία, απαραίτητη και επιβεβλημένη, όπως και η μετέπειτα συνέχιση της εμπλοκής μας στα κοινά.

Είναι θέμα πολιτισμού, ευθύνης και δημοκρατίας συνάδερφοι οικονομολόγοι .

 

Καθηγητής Γεώργιος Χατζηκωνσταντίνου

(τηλ: 6973049520)

Υποψήφιος Α.ΚΙ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!