Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Α.ΚΙ.Ο.Ε.: Αίτημα της Α.ΚΙ.Ο.Ε για την ανάκληση της ΠΟΛ. 1228/4-10-2013

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας

Αίτημα της Α.ΚΙ.Ο.Ε για την ανάκληση της ΠΟΛ. 1228/4-10-2013 

ΠΡΟΣ:  Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα Ιωάννη

Κοιν.:    Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη Γεώργιο

Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θεοχάρη Χάρη

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Κύριε Υπουργέ,

Η λειτουργία του φορολογικού και ελεγκτικού μηχανισμού τα τελευταία έτη στηρίχθηκε και στηρίζετε από τους συναδέλφους Λογιστές – Φοροτεχνικούς  .

Το όποιο αποτέλεσμα του προϋπολογισμού 2013 που συχνά επικαλείσθε ως επιτυχία και ένδειξη ορθής οικονομικής επιλογής ,γνωρίζατε πριν 2 έτη ότι τεχνικά θα ήταν αδύνατο ως μη υλοποιήσιμο με τον υφιστάμενο τότε φορολογικό  μηχανισμό.

Η ενεργοποίηση  και αξιοποίηση  των πιστοποιημένων από το Ο.Ε.Ε   Λογιστών – Φοροτεχνικών , υποκατέστησε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για την δημόσια διοίκηση, τον αναποτελεσματικό και παραπαίοντα φορολογικό μηχανισμό, όχι μόνο στην διεκπεραίωση πρωτόγνωρου όγκου εργασίας (ψηφιοποίηση των οικονομικών δεδομένων, περιουσιολόγιο,..) της φορολογικής διοίκησης , αλλά και λειτουργώντας ως πρωτοβάθμιος φορολογικός έλεγχος ( αυτοέλεγχος αρ.15-17 Ν.3296/2004,  Κ.Φ.Α του αρ.31 του Κ.Φ.Ε,...) στο σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων,  συμβάλλοντας καταλυτικά στην υλοποίηση της “επιτυχίας” που επικαλείσθε.

Όπως επίσης γνωρίζετε ότι, η εύρυθμη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης και η σταθερότητα του φορολογικού συστήματος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος προσέλκυσης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας , αλλά ταυτόχρονα και ο εφιάλτης αυτής της ομάδας πολιτικών και επιχειρηματιών που ευνοούνται από την μη ύπαρξή τους .

Με την Πολ1228/04-10-2013, απαξιώσατε την προσπάθεια και τη συμβολή των Λογιστών – Φοροτεχνικών, επιβραβεύοντας όλους αυτούς που τα συμφέροντά τους είναι ενάντια στην ύπαρξη ενός σταθερού και με διάφανη λειτουργία φορολογικού συστήματος.

Σας παρακαλούμε όπως ανακαλέσετε την Πολ.1228/4-10-2013 , σε αντίθετη περίπτωση θα το εκτιμούσαμε ιδιαίτερα εάν μας ενημερώνατε για την σκοπιμότητα και την ωφέλεια που αναμένετε από την εφαρμογή της § 5 της Πολ.1228/4-10-2013 .

 

Με εκτίμηση

Η Συντονιστική Επιτροπή

της

Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδος

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!