Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Επιστροφη Φορου Απο Ιατρικες Δαπανες

Γεια σας προσφατα αντιμετωπισα ενα προβλημα υγειας με τον πατερα μου και χαλασαμε 30000 ευρω σε ιατρικες δαπανες.Θελω να σας ρωτησω τι ποσο θα παρω πισω απο την φορολογικη δηλωση. ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.

  • 1 Απάντηση

Η μείωση του φόρου για  ιατρικές δαπάνες που δηλώνονται, επιτυγχάνεται με την προϋπόθεση ότι τα έξοδα αυτά υπερβαίνουν το πέντε (5%) τοις εκατό του φορολογητέου εισοδήματός. Σημειώνεται ότι το ποσό της έκπτωσης, ανεξάρτητα από το συνολικό ποσό της δαπάνης για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, δεν μπορεί να υπερβεί τις τρεις (3.000) ευρώ, για κάθε φορολογούμενο.Η δυνατότητα της έκπτωσης από το ποσό του φόρου που προκύπτει κατά την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, είναι αυτή του ποσοστού του δέκα τοις εκατό (10%) των ετήσιων εξόδων ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης που καταβάλλει ο φορολογούμενος, στην ημεδαπή ή την αλλοδαπή.

Σε περίπτωση όμως που οι δαπάνες πραγματοποιήθηκαν μετά τις 01/01/2017, δεν πραγματοποιείται καμία έκπτωση από το φόρο καθώς με τον Ν.4472/2017 Αρ.69  καταργήθηκε η έκπτωση για ιατρικές δαπάνες, αναδρομικά από 01-01-2017.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση