Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

ΜΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

Παρακαλώ μπορείτε να διευκρινίσετε η περιπτωση 16 των στοιχείων που εκδιδονται αθεώρητα από που προκύπτει (αναφερομαι στο σχετικό αρθρο σας); Στην περιπτωση εκμεταλλευσης πορθμειου (ferryboat), η ΔΟΥ Σπετσων μας ενημερωσε οτι οι φορτωτικες ειναι αθεωρητες αλλα τα εισιτηρια θεωρημένα

  • 1 Απάντηση

Σύμφωνα με το άρθρο 9 § 1 του ΚΦΑΣ, "η αυθεντικότητα των στοιχείων διακίνησης δια­σφαλίζεται με τη χρήση θεωρημένων από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. εντύπων, επί χειρόγραφης έκδοσής τους, ή με τη χρήση ειδικών ασφαλών διατάξεων σήμανσης του νόμου 1809/1988 (Α' 222), επί μηχανογραφικής έκδοσής αυτών, και των στοιχείων αξίας λιανικών συναλλαγών για πα­ροχή υπηρεσίας με θεώρηση από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.. Τα οριζόμενα στο προηγούμενο εδάφιο δεν εφαρμόζονται για τα εισιτήρια επιχειρήσεων μεταφοράς προσώπων με λεωφορεία, σιδηρόδρομους και αεροπλάνα, όταν εκτελούν συγκοινωνίες, καθώς και για τα εισιτήρια πλοίων, εφόσον φορολογούνται κατ’ ειδικό τρόπο και απαλ­λάσσονται του Φ.Π.Α.. "

Εάν, λοιπόν, βάσει των παραπάνω, τα πλοία δε φορολογούνται με ειδικό τρόπο και δεν απαλλάσσονται του ΦΠΑ, τότε τα εισιτήρια εκδίδονται θεωρημένα.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση