Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Άριθμ. Πρωτ. 1119335/925/0015/16/1/2006 Τήρηση βιβλίων σε κινητά φύλλα.

1119335/925/0015/16/1/2006

ΘΕΜΑ: Τήρηση βιβλίων σε κινητά φύλλα.

Με την από 19 Δεκεμβρίου 2005 αίτησή σας ζητάτε να σας γνωρίσουμε εάν μπορείτε να εκτυπώνετε τη μηνιαία κατάσταση του βιβλίου εσόδων εξόδων σε φύλλα χαρτιού και στις δύο όψεις του φύλλου.

Απαντώντας στα προαναφερόμενα σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της παρ. 6 του άρθρου 18 του Κ.Β.Σ. (π.δ. 186/92) τα βιβλία που τηρούνται σε κινητά φύλλα και όλα τα στοιχεία φέρουν ενιαία αρίθμηση, τουλάχιστον κατά διαχειριστική περίοδο, η οποία μπορεί να επαναληφθεί μέσα στην ίδια διαχειριστική περίοδο με έγκριση του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ.

2. Επίσης σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 25 του Κ.Β.Σ. η εκτύπωση των θεωρημένων βιβλίων και καταστάσεων μπορεί να γίνεται σε ενιαίο θεωρημένο μηχανογραφικό χαρτί γενικής αρίθμησης, με την προϋπόθεση ότι κατά την εκτύπωση αποτυπώνεται το είδος του βιβλίου ή της κατάστασης, δίδεται ενιαία εσωτερική αρίθμηση των σελίδων κάθε είδους βιβλίου ή κατάστασης και με το σημείωμα θεώρησης γνωστοποιείται στον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. το είδος των βιβλίων και των καταστάσεων που θα εκτυπωθούν από το ενιαίο έντυπο.

Η επέκταση της δυνατότητας της εκτύπωσης και άλλου θεωρημένου βιβλίου ή κατάστασης από το ίδιο θεωρημένο μηχανογραφικό χαρτί επιτρέπεται, εφόσον πριν από την εκτύπωση του νέου βιβλίου ή κατάστασης δηλωθεί αυτό εγγράφως στον προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. που θεώρησε το μηχανογραφικό χαρτί.

3. Από τις προαναφερόμενες διατάξεις προκύπτει ότι η τήρηση βιβλίων σε

κινητά φύλλα (επί χειρόγραφης ή μηχανογραφικής τήρησης), καθώς και η εκτύπωση των θεωρημένων βιβλίων και καταστάσεων σε ενιαίο θεωρημένο μηχανογραφικό χαρτί (επί μηχανογραφικής τήρησης), με τις προϋποθέσεις που ορίζονται από αυτές, μπορεί να γίνεται σε φύλλα χαρτιού ανεξαρτήτως του μεγέθους τους (Α4, Α3, συνεχές μηχανογραφικό χαρτί κ.λπ.) και του τύπου του εκτυπωτή (dot Matrix, Laser κ.α.).

Περαιτέρω και όσον αφορά τη δυνατότητα εκτύπωσης και στις δύο όψεις των φύλλων χαρτιού των δεδομένων της μηνιαίας κατάστασης του βιβλίου εσόδων – εξόδων του Κ.Β.Σ., σας πληροφορούμε ότι τούτο είναι εφικτό, εφόσον κατά τη θεώρησή τους : α) τα φύλλα χαρτιού είναι αριθμημένα ανά σελίδα (πλην της τελευταίας στην οποία θα γίνει η επικόλληση της πράξης θεώρησης) και β) στο οικείο έντυπο του ΤΑΧΙS Β1 Κ.Β.Σ. που προσκομίζεται για τη θεώρησή τους καθώς και στην πράξη θεώρησης αναγράφεται ο αριθμός των σελίδων τους που προσκομίζονται για θεώρηση και εν τέλει θεωρήθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!