Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Άριθμ. Πρωτ. 1045363/361/0015/6.6.2006 Ανάθεση εκτύπωσης φορολογικών στοιχείων σε τρίτο πρόσωπο.

1045363/361/0015/6.6.2006

ΘΕΜΑ: Ανάθεση εκτύπωσης φορολογικών στοιχείων σε τρίτο πρόσωπο.

Με την από 15.5.2006 αίτησή σας μάς γνωρίζετε ότι η επιχείρησή σας, η οποία ασχολείται με τη μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτων, τηρεί βιβλίο κίνησης οχημάτων βάσει των διατάξεων της περ. ιη΄ της παραγράφου 5 του άρθρου 10 του Κ.Β.Σ. και κατά συνέπεια εκδίδει αθεώρητες τις Α.Π.Υ. (βάσει των διατάξεων της Α.Υ.Ο.Ο. ΠΟΛ 1083/2003) για τις συναλλαγές που καταχωρεί σε αυτό. Οι εν λόγω Α.Π.Υ. εκδίδονται μηχανογραφικά και η επιχείρησή σας τις σημαίνει με χρήση μηχανισμού ΕΑΦΔΣΣ του ν. 1809/1988 προαιρετικά, δεδομένου ότι, βάσει των διατάξεων της Α.Υ.Ο.Ο. ΠΟΛ 1082/2003, απαλλάσσεται από την υποχρέωση χρήσης μηχανισμού ΕΑΦΔΣΣ για τη σήμανση των μηχανογραφικών φορολογικών στοιχείων που αφορούν συναλλαγές που καταχωρούνται στο ως άνω πρόσθετο βιβλίο κίνησης οχημάτων. Η επιχείρηση σας προτίθεται να αναθέσει σε τρίτη επιχείρηση- τυπογραφείο, έναντι αμοιβής, την εκτύπωση και αποστολή των αποδείξεων παροχής υπηρεσιών προς τους πελάτες της. Για το λόγο αυτό στην αρχή κάθε μήνα σκοπεύει να αποστέλλει στην τρίτη επιχείρηση δισκέττα στην οποία θα είναι ηλεκτρονικά αποθηκευμένες οι προς έκδοση Α.Π.Υ. και οι σημάνσεις αυτών, καθώς επίσης κενά έντυπα για την εκτύπωσή τους και στη συνέχεια η επιχείρηση του τυπογραφείου θα εκτυπώνει κάθε Α.Π.Υ. σε τρία αντίτυπα και θα αποστέλλει ένα στον κάθε δικαιούχο αντισυμβαλλόμενό σας ενώ τα υπόλοιπα θα επιστρέφονται στην επιχείρησή σας. Ρωτάτε δε εάν η παραπάνω διαδικασία είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Επί του ανωτέρω ερωτήματος σάς γνωρίζουμε ότι η ανάθεση της εκτύπωσης μόνο από τρίτη επιχείρηση στοιχείων των οποίων τα αρχεία «a.txt” και «b.txt” έχουν δημιουργηθεί από τη δική σας επιχείρηση για αποστολή στους πελάτες σας δικαιούχους των στοιχείων αυτών, δεν συνιστά ανάθεση τιμολόγησης, για την οποία ορίζονται ειδικές προϋποθέσεις στις διατάξεις του άρθρου 18α του π.δ. 186/1992 (Κ.Β.Σ.), και κατά συνέπεια δεν αντίκειται στις διατάξεις του Κώδικα αυτού και τις συναφείς υπουργικές αποφάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!