Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Άριθμ. Πρωτ. 1105260/895/0015/18.1.2007 Διακίνηση και διάθεση δωρεάν ή με συνδρομή περιοδικού.

1105260/895/0015/18.1.2007

ΘΕΜΑ: Διακίνηση και διάθεση δωρεάν ή με συνδρομή περιοδικού.

Απαντώντας στην παραπάνω σχετική αίτησή σας με την οποία ζητάτε να πληροφορηθείτε τις υποχρεώσεις, ως προς τα εκδιδόμενα φορολογικά στοιχεία διακίνησης και αξίας που προβλέπονται από τις διατάξεις του Κ.Β.Σ, στην περίπτωση ομόρρυθμης εταιρίας με αντικείμενο δραστηριότητας έκδοση περιοδικού, της οποίας τα έσοδα προέρχονται από τις διαφημίσεις που καταχωρούνται στο περιοδικό στις περιπτώσεις:α)δωρεάν διάθεσης σε καταστήματα διαφημιζόμενων ή μη β)διάθεσης με συνδρομή και γ)εάν υπάρχει υποχρέωση γνωστοποίησης στην αρμόδια Δ.Ο.Υ των σειρών των αποδείξεων είσπραξης που θα χρησιμοποιούνται, καθώς και των χορηγούμενων ποσοστών έκπτωσης που θα εμφανίζονται επί αυτών(των αποδείξεων),σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Όπως έχει γίνει δεκτό από τη Διοίκηση, δεν απαιτείται η έκδοση δελτίου αποστολής κατά τη διακίνηση προς τα ΕΛΤΑ και τους συνδρομητές εφημερίδων και περιοδικών από τις επιχειρήσεις έκδοσης ή διακίνησης των ειδών αυτών (εγκ. 3/92 παρ. 11.9.5 η’).

2. Κατ’ αναλογία των ανωτέρω, έχει γίνει δεκτό επίσης από τη Διοίκηση (σχετ. εγγρ. 1113950/929/0015/27-11-92 και 1074908/531/0015/9-10-2002)ότι για τη διακίνηση περιοδικού προς τους επιτηδευματίες – διαφημιζόμενους ή προς ιδιώτες – τρίτους δεν απαιτείται η έκδοση δελτίου αποστολής εφόσον το περιοδικό διανέμεται δωρεάν και αναγράφεται έπ’ αυτού η σχετική ένδειξη για τη δωρεάν διάθεση.

3. Επίσης από τη Διοίκηση έχει γίνει δεκτό και εξακολουθεί να ισχύει, με την ερμηνευτική εγκύκλιο 3/1992(παρ.13.1.4,περ.β΄)ότι για τις εισπράξεις συνδρομών εφημερίδων και περιοδικών από τους συνδρομητές, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, εκδίδονται διπλότυπες αθεώρητες αποδείξεις.

4. Ενόψει των προαναφερομένων, εφόσον η υπόψη επιχείρηση εκδίδει περιοδικό, το οποίο αφενός διανέμεται δωρεάν στα καταστήματα των επιτηδευματιών-διαφημιζομένων σε αυτό με την ένδειξη «δωρεάν διάθεση» και αφετέρου διανέμεται απευθείας σε ιδιώτες έναντι ετήσιας συνδρομής, όπως αναφέρετε στην αίτησή σας, μπορεί για τη διακίνηση του από τις εγκαταστάσεις της προς τα σημεία διανομής αυτού και προς τους ιδιώτες-τρίτους(συνδρομητές), να μην εκδίδεται δελτίο αποστολής.

Τέλος για τη χρησιμοποίηση συγχρόνως περισσοτέρων σειρών αποδείξεων είσπραξης συνδρομών εφημερίδων και περιοδικών, απαιτείται πριν από την έκδοση τους να γίνει γνωστοποίηση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ με βάση τις διατάξεις της παρ.6 του άρθρου 18 του Κ.Β.Σ, για δε το χορηγούμενο ποσοστό της έκπτωσης, που θα αναγράφεται επί αυτών δεν προβλέπεται σχετική γνωστοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!