Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Άριθμ. Πρωτ. 1049228/377/0015/1.9.2006 Εκδιδόμενα στοιχεία για την παροχή υπηρεσιών διάθεσης κωδικών ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας μέσω δικτύου Τραπεζών με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

1049228/377/0015/1.9.2006

ΘΕΜΑ: Εκδιδόμενα στοιχεία για την παροχή υπηρεσιών διάθεσης κωδικών ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας μέσω δικτύου Τραπεζών με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Με την από 24.5.2006 αίτησή σας και την από 19.7.2006 συμπληρωματική της θέτετε υπόψη μας τα εξής:

Η εταιρεία σας επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στον τομέα παροχής υπηρεσιών διαθέτοντας στο κοινό κωδικούς ανανέωσης χρόνου ομιλίας καρτών κινητών τηλεφώνων μέσω δικτύου τραπεζών. Για την λήψη των εν λόγω υπηρεσιών το κοινό θα προσέρχεται στα ΑΤΜ των συνεργαζόμενων με την εταιρεία σας τραπεζών, από τα οποία θα λαμβάνει, εκτυπωμένο σε απλό χαρτί, ένα κωδικό με τον επιθυμητό χρόνο ανανέωσης ομιλίας, με χρέωση της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ή του λογαριασμού του. Επί του ιδίου χάρτινου αποκόμματος θα υπάρχουν και στοιχεία επικοινωνίας με την εταιρεία σας, σε περίπτωση που κάποιος χρήστης επιθυμεί να λάβει Α.Π.Υ. Ακολούθως οι συνεργαζόμενες τράπεζες θα σας αποδίδουν τα εν λόγω ποσά με σχετικές καταστάσεις-εκκαθαρίσεις, οι οποίες θα περιέχουν τον αριθμό των κωδικών που διατέθηκαν και τα ποσά που εισπράχθηκαν, παρακρατώντας από αυτά τη συμφωνημένη προμήθειά τους.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάτε με ποιο τρόπο θα εκδίδετε τις ΑΠΥ προς του πελάτες σας (κοινό), δεδομένου ότι, τα στοιχεία τους δεν είναι γνωστά για να τους αποσταλεί.

Επί του θέματος λοιπόν αυτού σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με τις συνδυασμένες διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 13 και της παρ.3 του άρθρου 18 του ΚΒΣ, ο επιτηδευματίας που τηρεί βιβλία δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας του κώδικα αυτού, για την παροχή υπηρεσιών προς το κοινό εκδίδει απόδειξη παροχής υπηρεσιών το ένα αντίτυπο της οποίας παραδίδεται ή αποστέλλεται στον αντισυμβαλλόμενο, ο οποίος έχει υποχρέωση να το ζητά και να το λαμβάνει.

2. Ενόψει των ανωτέρω, λαμβανομένων υπόψη των δυσκολιών που υπάρχουν στην προαναφερθείσα περίπτωση για την έκδοση των ΑΠΥ σύμφωνα με τις τυπικές διατάξεις του ΚΒΣ, μετά και από όσα έχουν γίνει δεκτά από τη Διοίκηση με τα 1143871/1/0015/15-3-1995, 1082761/711/0015/14-12-2004 και 1050395/446/0015/7.1.2005 έγγραφα και με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι επί του χάρτινου αποκόμματος μαζί με τον κωδικό ανανέωσης χρόνου θα εμφανίζεται μήνυμα – γνωστοποίηση, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας με την εταιρεία σας, προς τους χρήστες να γνωστοποιήσουν τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση) σε περίπτωση που επιθυμούν να τους αποσταλεί ΑΠΥ, μπορεί να εκδίδεται μία (1) συγκεντρωτική ΑΠΥ για κάθε κατάσταση-εκκαθάριση που εκδίδεται από τις συνεργαζόμενες τράπεζες κατά τακτά χρονικά διαστήματα και όχι πέραν του ενός μηνός. Στην εν λόγω Α.Π.Υ. θα αναγράφεται το συνολικό ποσό της αμοιβής (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες, όπως προκύπτει από την κατάσταση-εκκαθάριση, το χρονικό διάστημα που αφορούν οι προσφερθείσες υπηρεσίες, ο αύξων αριθμός της κατάστασης-εκκαθάρισης, καθώς και η επωνυμία της μεσολαβούσας τράπεζας.

Εφόσον στις εν λόγω καταστάσεις-εκκαθαρίσεις περιλαμβάνονται και πελάτες σας που έχουν δηλώσει στην εταιρεία σας τα στοιχεία τους, για τους οποίους έχουν εκδοθεί και αποσταλεί οι ΑΠΥ, τα αντίστοιχα ποσά θα αφαιρούνται από αυτές και η ως άνω αντίστοιχη Α.Π.Υ. θα εκδίδεται με το υπόλοιπο ποσό. Όλες οι ανωτέρω ΑΠΥ (ανά κατάσταση-εκκαθάριση, ανά πελάτη) θα εκδίδονται κατά τα λοιπά σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις του Κ.Β.Σ και του ν.1809/1988. Οι ως άνω ΑΠΥ, καθώς και οι σχετικές καταστάσεις-εκκαθαρίσεις της κάθε τράπεζας, θα διαφυλάσσονται ως δικαιολογητικά των εγγραφών στα βιβλία σας για όσο χρόνο ορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 21 του π.δ.186/1992 (ΚΒΣ). Αυτονόητο είναι ότι, για τις αμοιβές που λαμβάνουν οι τράπεζες για την παραχώρηση της χρήσης των ΑΤΜ στην εταιρεία σας θα εκδίδουν τιμολόγια παροχής υπηρεσιών με τα αναλογούντα ποσά, βάση της σύμβασης που έχουν συνάψει με την εταιρεία σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!