Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Άριθμ. Πρωτ. 1020390/160/0015/3.3.2006 Τρόπος έκδοσης των Α.Π.Υ., από συνεργείο επισκευής μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων.

1020390/160/0015/3.3.2006

ΘΕΜΑ: Τρόπος έκδοσης των Α.Π.Υ., από συνεργείο επισκευής μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων.

Απαντώντας στην από 27-2-2006 αίτησή σας μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, με την οποία ζητάτε να σας γνωρίσουμε, αν μπορεί να εκδοθεί Α.Π.Υ. με τη χρήση φορολογικής ταμειακής μηχανής από συνεργείο μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της περ.ι της παρ. 5 του άρθρου 10 του Κ.Β.Σ. (π.δ.186/1992), ο επιτηδευματίας που διατηρεί συνεργείο επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων, γεωργικών και λοιπών αυτοκινούμενων μηχανημάτων, τηρεί βιβλίο εισερχομένων στο οποίο καταχωρεί για κάθε όχημα τη χρονολογία εισόδου και εξόδου, το ονοματεπώνυμο ή την επωνυμία και τη διεύθυνση του κατόχου, καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και εφόσον δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός, το είδος του οχήματος.

2. Περαιτέρω με βάση τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 13 του ιδίου ως άνω νομοθετήματος, οι επιτηδευματίες της παραγράφου 5 του άρθρου 10 του Κώδικα αυτού, στις εκδιδόμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών αναγράφουν το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση του πελάτη, το ποσό της αμοιβής αριθμητικώς καθώς και ολογράφως, όταν αυτή εκδίδεται χειρόγραφη.

3. Ενόψει των προαναφερομένων δεν παρέχεται η δυνατότητα της έκδοσης των Α.Π.Υ., των επιτηδευματιών που τηρούν βιβλίο εισερχομένων μοτοποδηλάτων και μοτοσυκλετών για επισκευή, με τη χρήση φορολογικής ταμειακής μηχανής, καθόσον η μη αναγραφή σ’ αυτές του ονοματεπωνύμου και της διεύθυνσης του πελάτη (δυνατότητα την οποία δεν έχουν οι Φ.Τ.Μ.), καθιστά δυσχερείς έως αδύνατες τις ελεγκτικές επαληθεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!