Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Άριθμ. Πρωτ. 1004950/42/0015/16.2.2006 Σχετικά με την αναγραφόμενη αξία στις α.λ.π. που εκδίδουν τα καταστήματα που λειτουργούν ως STOCK ή OUTLET.

1004950/42/0015/16.2.2006

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την αναγραφόμενη αξία στις α.λ.π. που εκδίδουν τα καταστήματα που λειτουργούν ως STOCK ή OUTLET.

Απαντώντας στην παραπάνω σχετική αίτησή σας και αναφορικά με το ερώτημα αρμοδιότητάς μας που σχετίζεται με την αναγραφόμενη αξία επί των εκδιδόμενων α.λ.π. από τα καταστήματα που λειτουργούν ως STOCK ή OUTLET σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 13 του π.δ.186/1992 (Κ.Β.Σ.) στην απόδειξη λιανικής πώλησης αναγράφεται η αξία της πώλησης, κατά συντελεστή ΦΠΑ.

2. Κατά την έννοια των ως άνω διατάξεων ως αξία λιανικής πώλησης θεωρείται το ποσό που πράγματι καταβάλλεται από τον καταναλωτή – ιδιώτη για την απόκτηση του αγαθού, για το οποίο και πρέπει να λάβει αποδεικτικό της συναλλαγής (εν προκειμένω Α.Λ.Π.).

3. Η Διεύθυνση Μητρώου στην οποία κοινοποιείται το παρόν με αντίγραφο της αίτησης παρακαλείται για τις τυχόν δικές της ενέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!