Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Άριθμ. Πρωτ. 1022384/179/0015/5.5.2006 Παροχή στατιστικών στοιχείων έναντι αμοιβής – Έκδοση στοιχείου

1022384/179/0015/5.5.2006

ΘΕΜΑ: Παροχή στατιστικών στοιχείων έναντι αμοιβής – Έκδοση στοιχείου

Με την από 27.2.2006 αίτηση και την από 17.4.2006 διευκρινιστική επιστολή σας μας γνωρίζετε ότι είστε φαρμακοποιός και ότι πρόκειται να συνεργαστείτε με την εταιρία ……….η οποία ασχολείται με τη συλλογή στατιστικών στοιχείων που αφορούν πωλήσεις φαρμάκων των συμβεβλημένων με αυτή φαρμακείων, με τον εξής τρόπο:

Η εν λόγω εταιρία θα σας πουλήσει επί πιστώσει ένα computer αξίας 3.000,00 ευρώ περίπου, εκδίδοντας προς τούτο σχετικό τιμολόγιο πώλησης – δελτίο αποστολής. Προς εξόφληση αυτής της οφειλής σας θα αποστέλνετε στην εν λόγω εταιρία κάθε μήνα και για τρία χρόνια στατιστικά στοιχεία που θα αφορούν τις πωλήσεις φαρμάκων που θα πραγματοποιείτε στο φαρμακείο σας (με δισκέτα ή μέσω internet), εκδίδοντας ανά εξάμηνο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών αξίας 500,00 ευρώ με αιτιολογία «Για πωλήσεις στατιστικών στοιχείων μέσω internet».

Ενόψει των παραπάνω ζητάτε να σας γνωρίσουμε αν είναι δυνατόν αντί τιμολογίου παροχής υπηρεσιών να εκδίδετε τιμολόγιο πώλησης – δελτίο αποστολής.

Αναφορικά με το θέμα αυτό σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του Κ.Β.Σ. (π.δ. 186/1992) ορίζεται ότι οι επιτηδευματίες διακρίνονται ανάλογα με το αντικείμενο των εργασιών τους: α) σε εκείνους που πωλούν αγαθά, χονδρικώς ή λιανικώς, αυτούσια ή μετά από επεξεργασία, ιδίως κατεργασία ή εξευγενισμό ή συναρμολόγηση ή διασκευή ή συσκευασία, β) σε εκείνους που παρέχουν υπηρεσίες και γ) σε εκείνους που πωλούν αγαθά και παρέχουν υπηρεσίες (μικτή δραστηριότητα).

2. Με βάση τις πιο πάνω διατάξεις και τα διαλαμβανόμενα στην υπόψη αίτησή σας συνάγεται ότι η παροχή εκ μέρους σας των προαναφερόμενων στατιστικών στοιχείων στην εταιρία ……..έναντι αμοιβής πληροί τα εννοιολογικά στοιχεία της παροχής υπηρεσιών ανεξάρτητου μέσου παροχής (με δισκέτα ή μέσω internet κ.α.) και κατά συνέπεια για τις υπηρεσίες αυτές εκδίδεται τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα από τις διατάξεις του άρθρου 12 του Κ.Β.Σ.

3. Η Δ/νση Μητρώου, στην οποία κοινοποιείται το παρόν με συνημμένη φωτοτυπία της αίτησης και της διευκρινιστικής επιστολής του φορολογουμένου, παρακαλείται για τις δικές της ενέργειες, γνωρίζοντας σχετικά και σε μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!