Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Άριθμ. Πρωτ. 1099773/1963/Α0012 Προϋποθέσεις που απαιτούνται για τα δικαιολογητικά που χορηγεί η ΑΣΥΕ για την απόδειξη του ποσοστού βαριάς κινητικής αναπηρίας άνω του 80%.

Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2007 Αρ. Πρωτ.: 1099773/1963/Α0012

ΘΕΜΑ: Προϋποθέσεις που απαιτούνται για τα δικαιολογητικά που χορηγεί η ΑΣΥΕ για την απόδειξη του ποσοστού βαριάς κινητικής αναπηρίας άνω του 80%.

Απαντώντας σε αίτησή σας, σχετικά με το παραπάνω θέμα, σας πληροφορούμε τα εξής:

1. Σύμφωνα με την 1035166/400/Α0012/ΠΟΛ. 1087/9.3.1993 απόφαση του

Υπουργού Οικονομίας & Οικονομικών, στην περίπτωση που ο φορολογούμενος παρουσιάζει βαριές κινητικές αναπηρίες σε ποσοστό που υπερβαίνει τα ογδόντα τοις εκατό (80%) για την απόδειξη της αναπηρία αυτής, προκειμένου ο φορολογούμενος να τύχει της απαλλαγής του εισοδήματός του με βάση την περίπτ. θ' της παρ. 5 του άρθρου 6 του ν.2238/1994, απαιτείται, εκτός των άλλων, απόφαση της Ανώτατης Στρατού Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΣΥΕ) με την οποία θα βεβαιώνεται το ποσοστό της αναπηρίας, καθώς και το χρονικό διάστημα που προβλέπεται ότι θα διαρκέσει η αναπηρία αυτή.

2. Όπως αναφέρετε στην αίτησή σας είστε πολιτικός ανάπηρος παραπληγικός συνταξιούχος του Δημοσίου και ρωτάτε αν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την.........Γνωμάτευση της ΑΣΥΕ (φωτοαντίγραφο μας αποστείλατε συνημμένα) η οποία αποφαίνεται ότι η πάθησή σας από πλευράς βαδίσεως ισοδυναμεί με πλήρη παράλυση και των δύο κάτω άκρων και έχετε ανάγκη χρήσης αναπηρικού επιβατικού αυτοκινήτου, καθώς και ότι το ποσοστό της αναπηρίας σας υπολείπεται του 100% και με την οποία σας χορηγήθηκε ατελώς αναπηρικό επιβατικό αυτοκίνητο, προκειμένου η σύνταξη και τα μερίσματα που λαμβάνετε από το ΜΤΠΥ και το Ταμ. Αρωγής να απαλλαχθούν του φόρου, σύμφωνα με την περ. θ' της παρ. 5 του άρθρου 6 του ν.2238/1994.

3. Κατόπιν των ανωτέρω και σύμφωνα με την εν λόγω γνωμάτευση διευκρινίζεται ότι έχετε βαριά κινητική αναπηρία (πλήρη παράλυση κάτω άκρων) άνω των 80%, ωστόσο δεν αναφέρεται το χρονικό διάστημα που προβλέπεται ότι θα διαρκέσει ή ότι πρόκειται για εφόρου ζωής αναπηρία, επομένως κρίνεται ελλιπής και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απαλλαγή από το φόρο των εν λόγω εισοδημάτων σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!