Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Α. 1147/2024 Διαδικασία καταστροφής εντύπων παραβόλων τα οποία αντικαταστάθηκαν με ηλεκτρονικό παράβολο

Αριθμ. 1147

ΦΕΚ B' 5576/07.10.2024

Καθορισμός διαδικασίας καταστροφής αχρησιμοποίητων αποθεμάτων εντύπων παραβόλων του πρώτου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 29 του ν. 3943/2011 (Α’ 66) τα οποία αντικαταστάθηκαν με ηλεκτρονικό παράβολο.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 29 του ν. 3943/2011 «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών» (Α’ 66).

2. Τον ν. 4270/2014 «Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/85/ΕΕ) - δημόσιο λογιστικό και άλλες διατάξεις» (Α’ 143).

3. Την υπό στοιχεία Α. 1047/2020 «Όροι και διαδικασία είσπραξης - επιστροφής για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού παραβόλου» κοινή απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Επικρατείας (Β’ 979).

4. Το π.δ. 16/1989 «Κανονισμός λειτουργίας Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) και των Τοπικών Γραφείων και καθήκοντα υπαλλήλων αυτών» (Α’ 6).

5. Το π.δ. 40/2020 «Οργανισμός Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης» (Α’ 85) και το π.δ. 77/2023 «Σύσταση Υπουργείου και μετονομασία Υπουργείων - Σύσταση, κατάργηση και μετονομασία Γενικών και Ειδικών Γραμματειών - Μεταφορά αρμοδιοτήτων, υπηρεσιακών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων» (Α’ 130).

6. Το π.δ. 162/1979 «Περί εκκαθαρίσεως των αρχείων των Δημοσίων Υπηρεσιών» (Α’ 42).

7. To π.δ. 87/1981 «Περί εκκαθαρίσεως των αρχείων των δημοσίων υπηρεσιών και Ν.Π.Δ.Δ.» (Α’ 87).

8. Το π.δ. 276/2000 «Εκκαθάριση αρχείων των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών» (Α’ 276).

9. Την υπό στοιχεία Δ.ΟΡΓ. Γ 1049791 ΕΞ 2024/ 25-04-2024 απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Χρόνος διατήρησης των εγγράφων των Υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και διαδικασία εκκαθάρισης του ανενεργού αρχείου αυτών» (Β’ 2519).

10. Την υπό στοιχεία ΔΤΔ/Β1142884ΕΞ2016/28.9.2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών «Καθορισμός όρων πώλησης υλικών, πλωτών και εναέριων μέσων από τις αρμόδιες υπηρεσίες Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού» (Β’ 3420).

11. Την υπό στοιχεία Δ.Δ.Δ.Υ. Γ 1021535 ΕΞ 2024/ 20.02.2024 δημοπρατηθείσα ετήσια σύμβαση πώλησης αρχειακού υλικού.

12. Tον ν. 4610/2019 «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις» (Α’ 70) και ιδίως τα άρθρα 160 και επόμενα.

13. Την υπό στοιχεία Δ.ΟΡΓ. Α 1125859 ΕΞ 2020/ 23-10-2020 απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Οργανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)» (Β’ 4738).

14. Το Κεφάλαιο Α’ του Μέρους Πρώτου του ν. 4389/2016 «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις» (Α’ 94) και ιδίως το άρθρο 7, την παράγραφο 1 του άρθρου 14 και το άρθρο 41 αυτού.

15. Την υπ’ αρ. 1 της 20-1-2016 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου «Επιλογή και διορισμός Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών» (Υ.Ο.Δ.Δ. 18), σε συνδυασμό με το πρώτο εδάφιο της παρ. 10 του άρθρου 41 του ν. 4389/2016 και τις αποφάσεις υπ’ αρ. 39/3/30-11-2017 (Υ.Ο.Δ.Δ. 689) του Συμβουλίου Διοίκησης της ΑΑΔΕ και υπό στοιχεία 5294 ΕΞ 2020/17-1-2020 του Υπουργού Οικονομικών, με θέμα «Ανανέωση της θητείας του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων» (Υ.Ο.Δ.Δ. 27).

16. Την ανάγκη περιοδικής καταστροφής, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 29 του ν. 3943/2011, των εντύπων παραβόλων που έχουν αντικατασταθεί από το e-παράβολο λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου όγκου αποθέματος, η οποία οφείλεται στην επιτυχή προσαρμογή τόσο των δημοσίων υπηρεσιών όσο και των πολιτών στη χρήση του e-παραβόλου.

17. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού,

αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

Σκοπός-Πεδίο εφαρμογής

Σκοπός της παρούσας απόφασης είναι ο καθορισμός της διαδικασίας καταστροφής, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 29 του ν. 3943/2011, των αχρησιμοποίητων αποθεμάτων των εντύπων παραβόλων του πρώτου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 29 του ν. 3943/2011 που αντικαταστάθηκαν με ηλεκτρονικό παράβολο, καθώς και της διαδικασίας συγκρότησης των Επιτροπών για την καταστροφή αυτών. Τα παράβολα του πρώτου εδαφίου φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της ΑΑΔΕ (ΔΟΥ, Κέντρα Βεβαίωσης και Είσπραξης - εφεξής ΚΕΒΕΙΣ, Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησηςεφεξής ΥΦΕ) και της Διεύθυνσης Λειτουργίας Οριζόντιων Συστημάτων, Εκτυπώσεων, Λειτουργικής Υποστήριξης και Υποστήριξης Χρηστών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (εφεξής ΓΓΠΣΨΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (εφεξής ΥΨΗΔ).

Άρθρο 2

Συγκρότηση Επιτροπών καταμέτρησης, απόσυρσης και καταστροφής των αχρησιμοποίητων αποθεμάτων εντύπων παραβόλων που αντικαταστάθηκαν με ηλεκτρονικό παράβολο

1. Για τους σκοπούς της παρούσας συγκροτείται σε όλες τις υπηρεσιακές μονάδες της ΑΑΔΕ (ΔΟΥ, ΚΕΒΕΙΣ, ΥΦΕ), στις οποίες φυλάσσονται αχρησιμοποίητα αποθέματα εντύπων παραβόλων που αντικαταστάθηκαν με ηλεκτρονικό παράβολο, με απόφαση του Προϊσταμένου εκάστης εξ’ αυτών, τριμελής Επιτροπή Οριστικής Καταμέτρησης και Απόσυρσης, η οποία αποτελείται από:

α) Τον Προϊστάμενο της εκάστοτε υπηρεσιακής μονάδας (ΔΟΥ, ΚΕΒΕΙΣ, ΥΦΕ), ως πρόεδρο, με τον νόμιμο αναπληρωτή του,

β) τον αρμόδιο Υπάλληλο Διαχείρισης και Ταμείου της ΔΟΥ/ΚΕΒΕΙΣ κατά περίπτωση, ως μέλος, με τον νόμιμο αναπληρωτή του και

γ) έναν υπάλληλο της ίδιας υπηρεσιακής μονάδας, ως μέλος, ο οποίος ορίζεται με τον αναπληρωτή του από τον Προϊστάμενο αυτής.

Στην περίπτωση που σε κάποια ΔΟΥ έχει παύσει η λειτουργία του Αυτοτελούς Γραφείου Διαχείρισης ή στην περίπτωση των ΥΦΕ, ορίζεται ως υπό στοιχείο β) μέλος της Eπιτροπής ένας υπάλληλος της ίδιας υπηρεσιακής μονάδας μαζί με τον αναπληρωτή του, από τον Προϊστάμενο αυτής.

Με την ίδια απόφαση ορίζεται ότι χρέη γραμματέα της Επιτροπής ασκεί ένα εκ των μελών της.

2. Ειδικά για την καταμέτρηση των αχρησιμοποίητων αποθεμάτων των εντύπων παραβόλων που βρίσκονται συγκεντρωμένα στην αποθήκη της Διεύθυνσης Λειτουργίας Οριζόντιων Συστημάτων, Εκτυπώσεων, Λειτουργικής Υποστήριξης και Υποστήριξης Χρηστών της ΓΓΠΣΨΔ του ΥΨΗΔ, συγκροτείται, με απόφαση του Προϊσταμένου αυτής, τριμελής Επιτροπή Οριστικής Καταμέτρησης, Απόσυρσης και Καταστροφής που αποτελείται από:

α) Τον Προϊστάμενο της εν λόγω Διεύθυνσης, ως πρόεδρο, με τον νόμιμο αναπληρωτή του,

β) τον αρμόδιο διαχειριστή αποθήκης της Διεύθυνσης αυτής, ως μέλος, με τον αναπληρωτή του και

γ) έναν υπάλληλο της ίδιας Διεύθυνσης, ως μέλος, ο οποίος ορίζεται με τον αναπληρωτή του από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης.

Με την ίδια απόφαση ορίζεται ότι χρέη γραμματέα της Επιτροπής ασκεί ένα εκ των μελών της.

3. Η Επιτροπή Οριστικής Καταμέτρησης, Απόσυρσης και Καταστροφής της παρ. 2, πέραν της οριστικής καταμέτρησης, επιφορτίζεται και με τη διαδικασία της απόσυρσης και καταστροφής των παραβόλων που καταμετρώνται σύμφωνα με τις παρ. 1 και 2 του άρθρου 3.

4. H θητεία των Επιτροπών των ανωτέρω παραγράφων διαρκεί μέχρι την ολοκλήρωση της καταστροφής των αχρησιμοποίητων αποθεμάτων των εντύπων παραβόλων και αυτές δύναται να συνεδριάζουν όποτε απαιτείται, σύμφωνα με την εκτίμησή τους, για την ολοκλήρωση του έργου τους.

Άρθρο 3

Διαδικασία καταμέτρησης, απόσυρσης και καταστροφής των αχρησιμοποίητων αποθεμάτων εντύπων παραβόλων

1. Η Επιτροπή Οριστικής Καταμέτρησης και Απόσυρσης της παρ. 1 του άρθρου 2 προβαίνει στην καταμέτρηση και καταγραφή των αχρησιμοποίητων αποθεμάτων των εντύπων παραβόλων που αντικαταστάθηκαν με ηλεκτρονικό παράβολο και φυλάσσονται στο χώρο της αντίστοιχης υπηρεσίας. Ακολούθως, συντάσσει πρακτικό οριστικής καταμέτρησης και απόσυρσης, το οποίο υπογράφεται από τον πρόεδρο και τα μέλη αυτής σε δύο (2) αντίτυπα και στο οποίο μνημονεύεται η παρούσα απόφαση. Παράλληλα, συντάσσεται και υπογράφεται από την Επιτροπή σε τρία (3) αντίτυπα, πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής, στο οποίο μνημονεύεται το αντίστοιχο πρακτικό οριστικής καταμέτρησης και απόσυρσης. Ένα αντίτυπο του πρακτικού και ένα αντίτυπο του πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής παραμένουν στην Επιτροπή. Το δεύτερο αντίτυπο του πρακτικού και το δεύτερο αντίτυπο του πρωτοκόλλου παράδοσηςπαραλαβής αποστέλλονται στην Επιτροπή Οριστικής Καταμέτρησης, Απόσυρσης και Καταστροφής της παρ. 2 του άρθρου 2 προκειμένου να επισυναφθούν στο αντίστοιχο πρακτικό οριστικής απόσυρσης και καταστροφής το οποίο ορίζεται στην παρ. 5. Το τρίτο αντίτυπο του πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής αποστέλλεται επίσης στην Επιτροπή Οριστικής Καταμέτρησης, Απόσυρσης και Καταστροφής, η οποία, αφού το υπογράψει, το επιστρέφει στην Επιτροπή της παρ. 1 του άρθρου 2.

Στο πρακτικό οριστικής καταμέτρησης και απόσυρσης καταγράφεται α) ο μικρότερος και ο μεγαλύτερος αύξων αριθμός των παραβόλων (δηλαδή από …. έως ….) και β) η συνολική ποσότητα των τεμαχίων των παραβόλων ανά ομάδα, αφού έχει προηγηθεί η ομαδοποίηση των παραβόλων με την εξής σειρά: 1) ανά είδος (όπως παράβολο ΦΠΑ, παράβολο ΚΤΕΟ κ.τ.λ.) και 2) ανά αξία, όπως αυτή αναγράφεται επί εκάστου παραβόλου.

2. Αντίστοιχα, η Επιτροπή Οριστικής Καταμέτρησης, Απόσυρσης και Καταστροφής της παρ. 2 του άρθρου 2 προβαίνει στην καταμέτρηση και καταγραφή των αχρησιμοποίητων αποθεμάτων των εντύπων παραβόλων που αντικαταστάθηκαν με ηλεκτρονικό παράβολο και φυλάσσονται στο χώρο της ΓΓΠΣΨΔ και συντάσσει πρακτικό οριστικής καταμέτρησης και απόσυρσης, το οποίο υπογράφεται από τον πρόεδρο και τα μέλη αυτής σε δύο (2) αντίτυπα και στο οποίο μνημονεύεται η παρούσα απόφαση. Το ένα αντίτυπο του πρακτικού οριστικής καταμέτρησης και απόσυρσης επισυνάπτεται στο αντίστοιχο πρακτικό οριστικής απόσυρσης και καταστροφής το οποίο ορίζεται στην παρ. 5.

Στο πρακτικό οριστικής καταμέτρησης και απόσυρσης καταγράφεται η συνολική ποσότητα των τεμαχίων των παραβόλων ανά ομάδα αφού έχει προηγηθεί η ομαδοποίηση των παραβόλων με την εξής σειρά: 1) ανά είδος (όπως παράβολο ΦΠΑ, παράβολο ΚΤΕΟ κ.τ.λ.) και 2) ανά αξία, όπως αυτή αναγράφεται επί εκάστου παραβόλου.

3. Η καταμέτρηση, η σύνταξη του πρακτικού οριστικής καταμέτρησης και απόσυρσης καθώς και του πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής, η σφράγιση των παραβόλων σε συσκευασία προς αποστολή και η αποστολή αυτών σύμφωνα με τη διαδικασία της παρ. 4 διενεργούνται υπό την εποπτεία της αρμόδιας Φορολογικής Περιφέρειας η οποία θα προσυπογράφει τόσο το πρακτικό όσο και το πρωτόκολλο.

4. Μετά την καταμέτρηση, η Επιτροπή της παρ. 1 του άρθρου 2 αποστέλλει το σύνολο των παραβόλων που καταμέτρησε προς απόσυρση και καταστροφή, μέσω ΕΛΤΑ με συστημένη αλληλογραφία στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Λειτουργίας Οριζόντιων Συστημάτων, Εκτυπώσεων, Λειτουργικής Υποστήριξης και Υποστήριξης Χρηστών της ΓΓΠΣΨΔ του ΥΨΗΔ, υπόψη της Επιτροπής Οριστικής Καταμέτρησης, Απόσυρσης και Καταστροφής, με πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής, όπως αυτό ορίζεται αναλυτικά στην παρ. 1.

5. Όσον αφορά την καταστροφή των παραβόλων, η Επιτροπή Οριστικής Καταμέτρησης, Απόσυρσης και Καταστροφής της παρ. 2 του άρθρου 2, λαμβάνοντας υπόψη το οικείο πρακτικό οριστικής καταμέτρησης και απόσυρσης της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, συντάσσει ένα πρακτικό οριστικής απόσυρσης και καταστροφής ανά υπηρεσία (ΔΟΥ, ΚΕΒΕΙΣ, ΥΦΕ), το οποίο υπογράφεται από τον πρόεδρο και τα μέλη αυτής σε δύο (2) αντίτυπα. Το ένα εκ των δύο (2) αντιτύπων αποστέλλεται στην εκάστοτε υπηρεσία όπου φυλάσσονταν τα προς καταστροφή αποθέματα προς ενημέρωσή της. Στο πρακτικό οριστικής απόσυρσης και καταστροφής:

α) Καταγράφεται, σύμφωνα με την παρ. 1 του παρόντος άρθρου, το απόθεμα των προς καταστροφή παραβόλων της αντίστοιχης υπηρεσίας (ΔΟΥ, ΚΕΒΕΙΣ, ΥΦΕ),

β) μνημονεύεται η παρούσα απόφαση,

γ) μνημονεύονται οι διατάξεις δυνάμει των οποίων λαμβάνει χώρα η καταστροφή (π.δ. 276/2000),

δ) επισυνάπτεται ένα αντίτυπο του πρακτικού οριστικής καταμέτρησης και απόσυρσης, της αντίστοιχης υπηρεσίας (ΔΟΥ, ΚΕΒΕΙΣ, ΥΦΕ), και ένα αντίτυπο του πρωτοκόλλου παράδοσης-παραλαβής αυτής.

Το δεύτερο αντίτυπο παραμένει στην Επιτροπή. Αντίγραφο του αντιτύπου αποστέλλεται από την αντίστοιχη υπηρεσία (ΔΟΥ, ΚΕΒΕΙΣ, ΥΦΕ) μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αρμόδια Φορολογική Περιφέρεια προς ενημέρωσή της.

6. Η Επιτροπή Οριστικής Καταμέτρησης, Απόσυρσης και Καταστροφής της παρ. 2 του άρθρου 2, λαμβάνοντας υπόψη το πρακτικό οριστικής καταμέτρησης και απόσυρσης της παρ. 2 του παρόντος άρθρου, συντάσσει πρακτικό οριστικής απόσυρσης και καταστροφής για τα προς καταστροφή παράβολα που φυλάσσονται στο χώρο της ΓΓΠΣΨΔ, το οποίο υπογράφεται από τον πρόεδρο και τα μέλη αυτής σε δύο (2) αντίτυπα. Το ένα εκ των δύο (2) αντιτύπων αποστέλλεται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης της ΑΑΔΕ και το δεύτερο αντίτυπο παραμένει στην Επιτροπή. Στο εν λόγω πρακτικό οριστικής απόσυρσης και καταστροφής:

α) Καταγράφεται, σύμφωνα με την παρ. 2 του παρόντος άρθρου, το απόθεμα των προς καταστροφή παραβόλων που φυλάσσονται στο χώρο της ΓΓΠΣΨΔ,

β) μνημονεύεται η παρούσα απόφαση,

γ) μνημονεύονται οι διατάξεις δυνάμει των οποίων λαμβάνει χώρα η καταστροφή (π.δ. 276/2000),

δ) επισυνάπτεται ένα αντίτυπο του πρακτικού οριστικής καταμέτρησης και απόσυρσης της παρ. 2 του παρόντος άρθρου,

ε) επισυνάπτεται το δελτίο εξαγωγής για καταστροφή, όπως αυτό προκύπτει από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Αποθήκης του ΥΨΗΔ.

7. Εν συνεχεία, η Επιτροπή Οριστικής Καταμέτρησης, Απόσυρσης και Καταστροφής της παρ. 2 του άρθρου 2 συντάσσει ένα ενιαίο πρακτικό οριστικής απόσυρσης και καταστροφής, το οποίο υπογράφεται από τον πρόεδρο και τα μέλη αυτής σε τρία (3) αντίτυπα και στο οποίο:

α) Καταγράφεται το συνολικό πλήθος των προς καταστροφή παραβόλων (το άθροισμα όλων των παραβόλων που έχουν καταγραφεί στα πρακτικά οριστικής απόσυρσης και καταστροφής των παρ. 5 και 6 του παρόντος άρθρου),

β) περιγράφονται τα προς καταστροφή παράβολα τα οποία έχουν ομαδοποιηθεί με την εξής σειρά: 1) ανά είδος (όπως παράβολο ΦΠΑ, παράβολο ΚΤΕΟ κ.τ.λ.) και 2) ανά αξία, όπως αυτή αναγράφεται επί εκάστου παραβόλου,

γ) μνημονεύεται η παρούσα απόφαση,

δ) μνημονεύονται οι διατάξεις δυνάμει των οποίων λαμβάνει χώρα η καταστροφή (π.δ. 276/2000),

ε) επισυνάπτεται το δελτίο εξαγωγής για καταστροφή, όπως αυτό προκύπτει από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Αποθήκης του ΥΨΗΔ.

Το ένα αντίτυπο του πρακτικού του πρώτου εδαφίου αποστέλλεται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (εφεξής Γ.Α.Κ.) τα οποία θα κληθούν με έγγραφο «Με απόδειξη» να επιλέξουν μέσα σε τακτή προθεσμία, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 2 του π.δ. 87/1981 «Περί εκκαθαρίσεως των αρχείων των δημοσίων υπηρεσιών και ΝΠΔΔ» (Α’ 27), τα ιστορικού ενδιαφέροντος έγγραφα. Το δεύτερο αντίτυπο αποστέλλεται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης της ΑΑΔΕ και το τρίτο αντίτυπο παραμένει στην Επιτροπή.

8. Μετά την επιλογή από τα Γ.Α.Κ. των ιστορικού ενδιαφέροντος εγγράφων και τη σχετική έγγραφη άδεια καταστροφής του ανενεργού αρχειακού υλικού από αυτά, η Επιτροπή Οριστικής Καταμέτρησης, Απόσυρσης και Καταστροφής προβαίνει σε αναγγελία στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης της ΑΑΔΕ, προκειμένου να ακολουθηθεί, μέσω της δημοπρατηθείσας ετήσιας σύμβασης πώλησης αρχειακού υλικού, η διαδικασία ασφαλούς παραλαβής, μεταφοράς, καταστροφής και ανακύκλωσης των παραβόλων, που έχουν χαρακτηρισθεί ως καταστρεπτέα. Ο αγοραστής, μετά την ολοκλήρωση της καταστροφής - ανακύκλωσης, προσκομίζει στην προαναφερθείσα Επιτροπή δεόντως υπογεγραμμένο πιστοποιητικό καταστροφής των παραδοθέντων παραβόλων.

9. Για λόγους επιχειρησιακών αναγκών:

α) Από την ανωτέρω διαδικασία καταμέτρησης και καταστροφής εξαιρούνται τα παράβολα Χαρτοσήμου και Δημοσίου.

β) Μέρος του αποθέματος των παραβόλων που φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις της ΓΓΠΣΨΔ του ΥΨΗΔ δεν θα διατεθεί προς καταστροφή.

Άρθρο 4

Έναρξη ισχύος

1. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2024

Ο Διοικητής

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΙΤΣΙΛΗΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!