Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΑΒ Βασιλόπουλος Ενίσχυση παρουσίας στην Κρήτη - Συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς

Να αυξήσει το αποτύπωμά της στην Κρήτη επιδιώκει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, προσβλέποντας τόσο στον τοπικό όσο και στον τουριστικό τζίρο.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία επενδύει στην εγχώρια παραγωγή, στηρίζοντας τους Έλληνες προμηθευτές και τοποθετώντας στα ράφια της ποιοτικά προϊόντα τα οποία παράγονται στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Brand President Νίκος Λαβίδας, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής εκδηλωσης στο κατάστημα ΑΒ Χερσονήσου, ο σχεδιασμός της εταιρείας εστιάζει στην ανάπτυξη των franchise σημείων και στο πλαίσιο αυτό, έμφαση δίνεται στο δίκτυο της Κρήτης.

Παράλληλα, εστιάζει στην ενίσχυση των τοπικών προϊόντων στο χαρτοφυλάκιό της με αποκλειστικές συνεργασίες με παραγωγούς. Να σημειωθεί ότι το μερίδιο της ΑΒ Βασιλόπουλος στην αγορά της Κρήτης ανέρχεται σε περίπου 10,5%.

Στο νησί λειτουργούν 15 καταστήματα (12 εταιρικά και 3 franchise). Τον περασμένο Απρίλιο η ΑΒ Βασιλόπουλος εγκαινίασε ιδιόκτητο κατάστημα στη Χερσόνησο Ηρακλείου στην Κρήτη έκτασης 1.100 τ.μ. Στο νέο της κατάστημα, παρέχει προϊόντα περισσότερων από 60 τοπικών παραγωγών. Στο κατάστημα της Χερσονήσου μπορεί να βρει κανείς μια διευρυμένη σειρά τοπικά παραγόμενων προϊόντων (περισσότεροι από 355 κωδικοί), όπως φρούτα, λαχανικά, προϊόντα κρεοπωλείου, τυροκομικά, γαλακτοκομικά, αλλαντικά, κατεψυγμένα, κρασιά, αναψυκτικά, νερό, μπίρες, μέλι, αρτοποιήματα και καφέδες. Σημειώνεται ότι η γκάμα των τοπικών προϊόντων με ειδική σήμανση στο ράφι αντιστοιχεί στο 10-15% των προϊόντων της αλυσίδας. Το κατάστημα διαθέτει, επίσης, συνολικά, έξι ταμεία, εκ των οποίων τα τρία είναι αυτόματα για γρήγορη και εύκολη ολοκλήρωση των αγορών.

Με πάνω από το 80% των προμηθευτών της να είναι μικροί και μεγάλοι τοπικοί παραγωγοί σε όλη τη χώρα, η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει δημιουργήσει μακροχρόνιες συνεργασίες, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα.

Στην Κρήτη, η εταιρεία συνεχίζει να εστιάζει στην ανάπτυξη της αγροτικής, κτηνοτροφικής παραγωγής και αλιείας συνεργαζόμενη με τοπικούς παραγωγούς.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάζεται με τον Όμιλο εταιρειών KRIVEK με πάνω από 40 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά και ειδίκευση στον τομέα παραγωγής, κρέατος και θαλασσινών. Ο όμιλος διαθέτει υποκαταστήματα σε Αθήνα, Ηράκλειο, Χανιά, Κω και Ρόδο, ενώ έχει παρουσία και στο εξωτερικό. Το 2024 ο τζίρος του ομίλου αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος λειτουργεί πλέον με δύο παραγωγικές μονάδες, αλλά και μονάδα αποθήκευσης κατάψυξης. Πρόσφατα ολοκλήρωσε επένδυση που ξεπέρασε τα 5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει μια παραγωγική μονάδα θαλασσινών καθώς και τις αποθήκες κατεψυγμένων.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεργάζεται επίσης με τον Γαλακτοκομικό Κτηνοτροφικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ανωγείων «ΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ», που εστιάζει στην παραγωγή και εμπορία τοπικών αγροτικών προϊόντων με έμφαση στο γάλα και τις ζωοτροφές, καθώς επίσης και με την Αμάρι Πρότυπος Γαλακτοκομική. Η κρητική εταιρεία συνεργάζεται αποκλειστικά με ντόπιους και επιλεγμένους κτηνοτρόφους, οι οποίοι με τη σειρά τους δεσμεύονται για την πρακτική ελευθέρας βοσκής των ζώων και τηρούν τις απαιτούμενες υγειονομικές διαδικασίες συλλογής της πρώτης ύλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!