Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ, Ο.Ε.Ε.)

Επιμελητήριο Δυτ. Κρήτης του ΟΕΕ - Σύλλογο Λογιστών Φοροτεχνικών Επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας για δυσλειτουργίες, επιβαρύνσεις ,ασάφειες, στις φορολογικές παρεμβάσεις

Κοινή επιστολή από το Επιμελητήριο Χανίων, το Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και το Σύλλογο Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Χανίων απέστειλαν οι πρόεδροι των θεσμικών φορέων, προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σχετικά με τις δυσλειτουργίες, επιβαρύνσεις και ασάφειες, όπως επισημαίνουν, από τις φορολογικές παρεμβάσεις στις συναλλαγές των Χανιώτικων επιχειρήσεων.

Σήμερα, σε μια ιδιαίτερα πιεστική φάση για την Οικονομία και την Επιχειρηματική κοινότητα και των Χανίων, οι τρεις επικεφαλής, Επιμελητηρίου Αντώνης Ροκάκης, Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Παντελής Πετσετάκης, και του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Μαρίνα Σαριδάκη, διαπιστώνουν δυσλειτουργίες από τις πρόσφατες φορολογικές παρεμβάσεις που προβληματίζουν την τοπική Αγορά. Επισημαίνοντας όμως από κοινού, ότι "...ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Χανιώτικων επιχειρήσεων και η ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού εξακολουθούν να αποτελούν στρατηγική προτεραιότητά, διεκδικώντας σταθερά την πάταξη της φοροδιαφυγής".

Μεταξύ άλλων στην επιστολή γίνεται λόγος για την πίεση των λογιστών από τις αντιφάσεις και τα προβλήματα που αναδύονται από εγκυκλίους και διευκρινίσεις των Φορολογικών Αρχών, με αποτέλεσμα "σημαντική οικονομική επιβάρυνση των επιχειρηματιών για την απόκτηση νέων ταμειακών ή νέων με τεχνικά ζητήματα μεταξύ τους διασύνδεσης... οι επιχειρηματίες των Χανίων δυστυχώς έλαβαν από την ΑΑΔΕ e-mails υπενθύμισης για όσες επιχειρήσεις καθυστερούν τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών τους με τα POS με προειδοποίηση ότι θα βρεθούν αντιμέτωπες με υπέρογκα πρόστιμα".

Οι πρόεδροι επισημαίνουν ότι "κάθε τιμωρητική επιβολή προστίμων οφείλει να βασίζεται σε ορθολογικά κριτήρια και στα πραγματικά δεδομένα της Αγοράς", την ίδια ώρα που "...οι επιχειρηματίες σήμερα να βρίσκονται άδικα εκτεθειμένοι στα δυσβάσταχτα πρόστιμα και άλλες φορολογικές ποινές που οδηγούν σε οικονομικό αποκλεισμό τους". Παράλληλα ζητούν από την επίσημη Πολιτεία "...να διασφαλίσει μια ελεύθερη και ανταγωνιστική Αγορά με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων Τραπεζών - Παρόχων Πληρωμών, προσπερνώντας τα «στρεβλά» εμπόδια του λογισμικού (κοινό )", ενώ είναι ανάγκη όπως γνωστοποιούν στο υπουργό, οι επιχειρηματίες και η Αγορά "...να έχουν επιπλέον χρόνο για να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις, χωρίς το φόβο των προστίμων από τη στιγμή που διαπιστώνονται σοβαρά τεχνικά προβλήματα. Αυτός ο χρόνος είναι επίσης απαραίτητος και για τους λογιστές, προκειμένου να ελεγχθεί ορθολογικά η εύρυθμη λειτουργία του συστήματος".

Στο υπουργείο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως "...οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν επαρκή συμβουλευτική οικονομοτεχνική υποστήριξη αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια", όπως ενημερώνουν οι τρεις πρόεδροι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!