Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομικών

Χατζηδάκης Σημαντική επιτυχία η αποκρατικοποίηση της Εθνικής τράπεζας

Υπουργείο Εθνικής
Οικονομίας και Οικονομικών

3 Οκτωβρίου 2024

Δελτίο Τύπου

Κ. Χατζηδάκης: Σημαντική επιτυχία η αποκρατικοποίηση της Εθνικής τράπεζας

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αποκρατικοποίηση του 10% της Εθνικής τράπεζας που μόλις ολοκληρώθηκε αποτελεί σημαντική επιτυχία για την ελληνική οικονομία. Ιδίως αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι συνέπεσε με μια περίοδο που επικρατεί μεγάλη ανασφάλεια στις αγορές λόγω της όξυνσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Παρ’ όλα αυτά η διεθνής προσφορά - με τη συμμετοχή παγκόσμιας κλάσης θεσμικών επενδυτών - υπερκαλύφθηκε κατά 12 φορές και η συνολική κατά 11 φορές. Επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ για τον τραπεζικό κλάδο στην ελληνική αγορά, ενώ η τιμή διάθεσης των μετοχών διαμορφώθηκε 42% ψηλότερα σε σχέση με την έκδοση που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο.

Η αποκρατικοποίηση αυτή είναι η ενδέκατη που ολοκληρώνεται μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2023. Αποτελεί ρεκόρ τόσο το πλήθος των αποκρατικοποιήσεων που έγιναν όσο και τα έσοδα που εξασφάλισε το Δημόσιο μέσω του ΤΧΣ και του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία ξεπερνούν τα 7,8 δισ. ευρώ. 

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης των ξένων και Ελλήνων επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος ειδικότερα. Συγχαρητήρια στη διοίκηση του ΤΧΣ και της Εθνικής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!