Ι. Μασούτης Αρωγή στις πληγείσες επιχειρήσεις
Οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές πρέπει να επαναλειτουργήσουν χωρίς προβλήματα.
Αυτό επισημάνθηκε στην διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, με αφορμή την διοργάνωση της Πανθεσσαλικής Πολυκλαδικής Έκθεσης.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης, μίλησε για τον ρόλο των επιμελητηρίων και την αλληλοϋποστήριξη που πρέπει να υποδεικνύουν στις φυσικές καταστροφές, καθώς και την ανάγκη παροχής άμεσης βοήθειας.
«Η ΚΕΕΕ το επόμενο χρονικό διάστημα θα συστήσει, με τη βοήθεια προέδρων των οποίων οι επιχειρήσεις σε τοπικό επίπεδο έχουν πληγεί και έχουν διαχειριστεί καταστάσεις κρίσης, μία επιτροπή έκτακτης ανάγκης ώστε οι επιχειρηματίες που έχουν πληγεί να έχουν άμεση αρωγή» δήλωσε ο πρόεδρος.
«Δεν είμαστε εμείς που θα παρέχουμε τα μέσα, όπως πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό, στην πολιτεία αλλά μπορούμε με την εμπειρία μας, να δώσουμε λύσεις όταν συμβεί η φυσική καταστροφή» πρόσθεσε ο κ. Μασούτης ενώ ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος τόνισε: «Και το κράτος από την πλευρά του θα πράξει τα δέοντα και θα είναι δίπλα στις επιχειρήσεις με παροχή κρατικής αρωγής».
«Αναμένουμε τη στήριξη και την αρωγή της Πολιτείας και τις αναγκαίες αποζημιώσεις για να ανακάμψουν οι επιχειρήσεις μας, οι οποίες έχουν πληγεί από μια σειρά από φυσικές διαδοχικές καταστροφές» σημείωσε στην ομιλία του, ένα χρόνο μετά την κακοκαιρία Daniel, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης. «Το κράτος επισπεύδει σε υποδομές και όπου χρειάζεται ενίσχυση για κρατική αρωγή και αποκατάσταση των ζημιών σε επιχειρήσεις και οικιστικό ιστό» είπε από την πλευρά του ο γραμματέας Φυσικών Καταστροφών, Πέτρος Καμπούρης.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς αναφέρθηκε στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και τον ρόλο της πολιτείας, η οποία οφείλει για εύλογο χρονικό διάστημα, να αναλάβει κάποια βάρη όπως οι ασφαλιστικές εισφορές. «Δεν τιμωρήθηκε κανένας αρμόδιος» σημείωσε ο Β' αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ, Παύλος Ραβάνης, ενώ ο οικονομικός επόπτης, Βασίλειος Γιαγιάκος, αναφέρθηκε στην ευκαιρία, μετά τα νέα σχέδια τις πολιτείας, να αλλάξει το θεσσαλικό παραγωγικό μοντέλο.
«Η πρόληψη θέλει υποδομές, επιστήμονες και πανεπιστημιακά ιδρύματα, συνέργεια μεταξύ Πολιτείας, φορέων επιχειρηματικότητας και δημιουργία μοντέλων πρόληψης φυσικών φαινομένων» δήλωσε ο υπεύθυνος Εξωστρέφειας & Διεθνών Σχέσεων, Στέφανος Γεωργιάδης.
Τέλος, σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας τίμησε τα περιφερειακά επιμελητήρια και ιδιαίτερα την ΚΕΕΕ για τη συνεισφορά τους σε νερά, είδη πρώτης ανάγκης και χρηματοδοτική ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και της κοινωνίας της Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια των φυσικών καταστροφών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!