Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΛΣΤΑΤ Περιβαλλοντικοί φόροι ανά οικονομική δραστηριότητα, έτος 2022

ΕΛΣΤΑΤ

Πειραιάς, 11 Σεπτεμβρίου 2024

Δελτίο Τύπου

Περιβαλλοντικοί φόροι ανά οικονομική δραστηριότητα, έτος 2022

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα στοιχεία για τα έσοδα από περιβαλλοντικούς φόρους για το έτος 2022 και αναθεωρημένα στοιχεία για την περίοδο 2013-2021. Τα στοιχεία συλλέγονται από διοικητικές πηγές. 

Στην παρούσα ανακοίνωση, παρουσιάζονται στοιχεία για το σύνολο των περιβαλλοντικών φόρων και τις σχετικές υποκατηγορίες φόρων (φόροι ενέργειας, φόροι μεταφορών, φόροι ρύπανσης και φόροι χρήσης πόρων) που καταβάλλονται από τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας (σύμφωνα με την ταξινόμηση NACE Rev.2), τα νοικοκυριά και τους μη μόνιμους κατοίκους εντός της επικράτειας. 

Συνολικοί περιβαλλοντικοί φόροι 

Το 2022, τα συνολικά έσοδα από τους περιβαλλοντικούς φόρους ανήλθαν σε 11.578,0 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 50,3% σε σύγκριση με το 2021 (Πίνακες 1-2, Γραφήματα 1-2).

Τα έσοδα από περιβαλλοντικούς φόρους αποτέλεσαν το 13,6% των συνολικών φόρων και κοινωνικών εισφορών της Ελληνικής οικονομίας, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3,0 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με το έτος 2021 (Πίνακας 3, Γράφημα 3).

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΛΣΤΑΤ στο σύνολό του εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!